Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.03.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 22.3.2022

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui Vuokatissa EYOF-talvikisojen yhteydessä 21.3. Hallitus hyväksyi vuoden 2021 vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen esitettäväksi kevätkokoukselle. Lisäksi hallitus keskusteli Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja sen vaikutuksista urheiluun ja kuuli Mika Lehtimäen katsauksen huippu-urheiluyksikön tulevan organisoinnin valmistelusta.

Olympiakomitean hallitus totesi, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa tarvetta jatkuvaan seurantaan ja reagointiin niin kansainvälisessä kuin kotimaisessakin urheilussa. Olympiakomitea tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Olympiakomitean kanta ja hyökkäyksen vaikutukset urheiluun ovat luettavissa jatkuvasti päivittyvästä artikkelista Olympiakomitean kotisivuilta.

– Olemme tyytyväisiä, että Ukrainan joukkueen osallistuminen EYOF-talvikisoihin mahdollistui laajan kansainvälisen ja kansallisen yhteistyön tuloksena. Euroopan olympiakomiteoiden lisäksi työssä ovat olleet mukana joukko Euroopan kansallisia olympiakomiteoita, Suomen Olympiakomitea ja Vuokatin kisojen järjestelykomitea. Erityinen kiitos kuuluu yrityksille heidän antamastaan taloudellisesta ja varustetuesta, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa.

Huippu-urheiluyksikön tulevan organisoinnin ensimmäinen askel oli Mika Lehtimäen nimittäminen jatkamaan yksikön johdossa. Mika Lehtimäki kertoi hallitukselle, että heinäkuussa alkavan uuden nelivuotiskauden muun organisoitumisen suunnittelu on käynnissä. Seuraavat toimenpiteet vahvistetaan huhtikuun hallituksen kokouksessa.

Hallitus päätti tammikuun kokouksessaan jäsenkyselyn teettämisestä jäsenistölle mahdollisista Olympiakomitean sääntöjen muutostarpeista. Hallitus kuuli kokouksessaan valmistelun tilannekatsauksen. Asiaan palataan kevään kokouksissa, kun jäsenkyselyn tulokset ovat käytettävissä.

Hallitus kävi myös keskustelun Olympiakomitean ansiomerkkijärjestelmän uudistamisesta. Työ jatkuu hallituksen ja ansiomerkkityöryhmän yksityiskohtaisemmalla työstöllä ja siihen palataan kevään kokouksissa.