Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.03.2022 | Seuratoiminta | Tiedote

Uusi Harrastamisen Suomen mallin järjestäjän opas on julkaistu 

”Harrastamisen Suomen mallin todeksi tekeminen on tulevaisuustyötä, jonka merkitys ulottuu pitkälle”, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen uudessa juuri julkaistussa harrastuksia kouluihin -oppaassa.   

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli luo harrastuksen järjestäjille mahdollisuuden kuntayhteistyöhön, sillä osana mallia monet kunnat hankkivat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa esimerkiksi ostopalveluna urheiluseuroilta ja muilta harrastusten järjestäjiltä.

Harrastuksia kouluihin -opas  

Harrastuksia kouluihin -opas on suunnattu kaikille Harrastamisen Suomen mallista kiinnostuneille. Se kertoo mitä seurojen, yhdistysten ja muiden harrastusten järjestäjien on hyvä huomioida toimintamalliin mukaan lähtiessä. Oppaaseen on koottu yleisiä käytännön vinkkejä mm. siitä, mitä sopimuksissa sekä toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa kannattaa huomioida.

Harrastamisen Suomen mallia järjestetään monella eri tavalla, sillä jokainen kunta vastaa itse siitä, miten se harrastustoimintaa toteuttaa. Seurojen kannattaa olla rohkeasti yhteydessä omaan kuntaansa ja kysyä tarkemmat osallistumisohjeet. Mikäli oman kunnan Harrastamisen Suomen mallin koordinaattori on vaikea löytää, kannattaa apua kysyä rohkeasti omalta liikunnan aluejärjestöltä.

 

Harrastuksia kouluihin -opas yhdistyksille ja muille harrastusten järjestäjille

Tutustu myös Lasten Liikkeen tarjoamiin harrastusmateriaaleihin, koulutuksiin ja laatumerkkiin.

 

Liikunnan aluejärjestöjen yhteystiedot (sivun alalaita)

Lue lisää aiheesta