Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi Marie Lundmarkille ja Ilkka Kanervalle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 1.4.2022 Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin Marie Lundmarkille ja Ilkka Kanervalle.

Suuri ansioristi annetaan tunnustukseksi erityisen ansiokkaasta liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Se on liikuntakulttuurin alalla jaettavista kunniamerkeistä merkittävin. Suuri ansioristi voi olla kerrallaan enintään kahdellatoista haltijalla eli elossa olevalla suomalaisella.

Lundmark on tehnyt pitkän uran taitoluistelun parissa sekä kansainvälisillä että kansallisilla foorumeilla, kuten Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) hallituksessa ja Suomen Taitoluisteluliiton hallituksessa. Lisäksi hän on toiminut lukuisten komiteoiden jäsenenä, FISU:n International University Games/Universiade -vastuuhenkilönä ja teknisen komitean jäsenenä sekä Suomen Olympiakomitean hallituksen ja valtuuskunnan jäsenenä.

Suomen Urheiluliiton kunniapuheenjohtaja kansanedustaja Kanerva on toiminut useissa keskeisissä urheilujärjestöjen tehtävissä kuten Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana, Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksessa, Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana ja yleisurheilun Helsingin 2005 MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.