Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.04.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Kehysriihi: liikunnan valtionrahoitus säilyy nykytasolla vuonna 2023

Vuoden 2023 liikunnan valtionrahoitus pysyy kutakuinkin vuoden 2022 tasolla, selviää julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2023-26. Maan hallitus päätti julkisen talouden suunnitelmasta kehysriihessään tiistaina 5.4. Olympiakomitea pitää ratkaisua myönteisenä.

Tämän vuoden helmikuussa hallitus ja parlamentaarinen ryhmä sopivat, että liikunnan ja rahapelitoiminnan tuottojen välinen kytkös katkaistaan vuodesta 2024 alkaen. Jatkossa liikunnan valtionrahoitus katetaan yleisistä budjettivaroista. Rahoituksen on tarkoitus uudessa rahoitusjärjestelmässä vastata kutakuinkin viime vuosien keskiarvoa.

– Uusi rahoitusmalli alkaa vuonna 2024. Vuoden 2023 rahoitustasosta ei ollut vielä päätöstä. Uhkana oli jopa huomattava rahoituksen lasku, kun nykyisen mallin perusta murentui rahapelitoiminnan tuottojen laskiessa. On erittäin myönteistä, että kehysriihessä tämä uhka vältettiin, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Lisätiedot:

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 541 0295