Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.04.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Huippu-urheilun viikkokatsaus 15/2022: Murskavoitto piti Helmarien MM-unelman elossa

Helmarit ei antanut Georgialle mahdollisuuksia. Leijonat aloitti valmistautumisen kohti MM-kotikisoja kahdella voitolla Tanskasta. Massa ei ole ollut Emil Ruusuvuorelle paras alusta, mutta kolme voittoa Monte Carlon masters-turnauksessa nostatti odotuksia alkaneeseen massakauteen. Edessä on vilkas urheiluviikko.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Joukkuepelit

Jalkapallo: Helmarit voitti MM-karsinnassa kotikentällään Georgian 6-0. Kakkospaikalla A-karsintalohkossa oleva Suomi jatkaa karsintaa syyskuussa, jolloin jäljellä ovat ottelut Irlantia ja Ruotsia vastaan.

Jääkiekko: Leijonat aloitti leirityksensä kevään MM-kotikisoihin lyömällä Tanskan kaksi kertaa vieraissa. Keskiviikkona voitto tuli voittomaalikilpailun jälkeen 4-3, torstaina maalein 1-0. Tällä viikolla vastassa on Norja kaksi kertaa kotimaassa, torstaina ja perjantaina.

Käsipallo: Suomen miesten maajoukkue taipui MM-karsintojen kolmannessa vaiheessa Kroatialle. Kroatian voittolukemat olivat Suomessa 34-21 ja Kroatiassa 36-22.

Kesäolympialajit

Ampumaurheilu: Aleksi Leppä sijoittui pienoiskiväärissä 19:nneksi (583) ja ilmakiväärissä 28:nneksi (622,1) maailmancupissa Brasilian Rio de Janeirossa. Sebastian Långström oli ilmakiväärissä 29:s (621,4) ja pienoiskiväärissä 32:s (573). Tällä viikolla käynnistyy haulikkolajien maailmancup Italian Lonatossa.

Golf: Matilda Castrén pelasi sijalle 56 LPGA-kiertueella Havaijilla. 65:nneksi päätynyt Ursula Wikström oli ainoa suomalainen, joka läpäisi cutin naisten Euroopan kiertueen ja miesten Aasian kiertueen yhteisturnauksessa Thaimaassa. LPGA-kiertue jatkuu Kaliforniassa, Euroopan kiertue Australiassa. Miehet pelaavat tällä viikolla Euroopan kiertuetta Espanjassa.

Jousiammunta: Maailmancup-kausi käynnistyy Turkin Antalyasta tällä viikolla.

Miekkailu: Edellisessä turnauksessaan Budapestissä hienosti kolmanneksi yltänyt Niko Vuorinen ei yltänyt samanlaiseen lentoon kalpamiekkailun maailmancupissa Ranskan Pariisissa. Vuorinen läpäisi alkulohkovaiheen, mutta tappio ensimmäisessä pudotusottelussa tiesi sijoitusta 112. Väinö Paavolainen (230:s) ja Gunnar Gräsbeck (260:s) jäivät alkulohkoon.

Pyöräily: Jaakko Hänninen polkee tällä viikolla viisietappisen etappiajon Italiassa. Maanantain avausetapilla Hännisen sijoitus oli 88:s.

Pöytätennis: Benedek Oláhilla jatkuu tällä viikolla Ranskan liiga muutaman viikon tauon jälkeen.

Sulkapallo: Kalle Koljonen taipui toisella kierroksella maailmankiertueen 300-tason turnauksessa Etelä-Koreassa. Tappio tuli Israelin Misha Zilbermanille (ranking-49).

Tennis: Emil Ruusuvuori eteni karsintojen kautta toiselle kierrokselle massakauden isossa avauksessa, Monte Carlon masters-turnauksessa. Tappio tuli Jannik Sinneriä (ATP-12) vastaan. Kärkipelaajien poisjäännit olivat kohtalokas isku Suomen naisten maajoukkueelle Billie Jean King Cupin kotiturnauksessa Vierumäellä, sillä tappiot Liettualle (0-3), Israelille (1-2) ja Luxemburgille (1-2) tarkoittivat putoamista sarjaporrasta alemmas III-ryhmään. Tällä viikolla Ruusuvuori pelaa ATP500-tasolla Barcelonassa ja Patrik Niklas-Salminen ITF-kiertueen ylemmällä tasolla Nottinghamissa. Harri Heliövaara putosi jo maanantaina nelinpelin avauskierroksella Belgradissa.

Uinti: Ari-Pekka Liukkonen ui toiseksi 50 metrin vapaauinnissa ajalla 22,52 ja Olli Kokko samalle sijalle 50 metrin rintauinnissa ajalla 27,60 Tukholman Swim Openissa. Laura Lahtinen urakoi 200 metrin perhosuinnissa kolmanneksi ajalla 2.13,32 ja 200 metrin rintauinnissa neljänneksi ajalla 2.28,76. Ida Hulkko oli viides sadan metrin rintauinnissa ajalla 1.09,12.

Talviolympialajit

Curling: Sekaparikilpailun MM-kisat käynnistyvät Sveitsin Genevessä viikonloppuna. Suomea edustavat Lotta Immonen ja Markus Sipilä.

Taitoluistelu: Linnea Ceder sijoittui 12:nneksi nuorten MM-kisoissa Tallinnassa. Ceder keräsi yhteispisteet 161,26.

Ei-olympialajit

Cheerleading: Tällä viikolla jaossa ovat maailmanmestaruudet. MM-kisat järjestetään Yhdysvaltain Orlandossa.

Formula 1: MM-sarja jatkuu väliviikon jälkeen viikonloppuna Italian Imolassa.

Karate: K1 Premier League jatkuu viikonloppuna Portugalin Matosinhosissa.

Ralli: Kauden kolmas MM-osakilpailu ajetaan tällä viikolla Kroatiassa.

Squash: Emilia Soini esiintyi vahvasti maailmankiertueen hopeatason turnauksessa Manchesterissä. Avauskierroksella kaatui rankingin sijalla 48 oleva espanjalainen ja toisellakin kierroksella Soini laittoi Walesin Emily Whitlockin (ranking-19) tiukoille häviten 1-3. Emilia Korhosen oli taipuminen avauskierroksella haastajakiertueella Kanadassa.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin.

Lue lisää aiheesta