Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.05.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Tarvitaanko Suomessa urheilijatutkintoa?

Suomessa voi kouluttautua korkeakoulutasoa myöten taiteilijaksi – esimerkiksi näyttelijäksi tai muusikoksi, mutta urheilussa se ei ole mahdollista. Miksi se olisi tärkeää niin urheilijoiden kuin yhteiskuntamme kannalta? Onko urheilijoiden koulutuksessa haasteita, joihin pitäisi tarttua? Voisiko urheilijatutkinto motivoida suomalaisia nuoria jatkamaan urheilu-uraansa, ja ylipäätään liikkumaan enemmän?

Tarvitsemme lisää keskustelua siitä, mikä on liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen merkitys ja miten edistämme eri tahojen yhteistyötä liikunnan ja urheilun edistämiseksi. Kaipaamme myös keskustelua siitä, mikä on liikunnallisen elämäntavan yhteys huippu-urheiluun.

Sivistystyönantajat, Olympiakomitea ja Urheiluopistot ry järjestävät aiheesta keskustelun Porin SuomiAreenassa maanantaina 11.7. klo 11. 

Keskustelussa panelisteina ovat:

Olympiakomitean varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala
Uimari, olympiamitalisti Matti Mattsson
Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja, varatoimitusjohtaja Tero Kuorikoski
Yhdistetyn urheilija, lukuvuoden 2020-21 opiskelijaurheilija Ilkka Herola

Keskustelun juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Keskustelun lisäksi aihe on esillä Unelmien liikuntapäivässä, joka järjestetään 10. toukokuuta ympäri Suomen. Unelmien liikuntapäivä on Olympiakomitean koordinoima kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivä, jonka tavoitteena on, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan liikkua. Kuuden urheiluopiston voimin huippu-urheilijat ja liikunnanohjaajaopiskelijat järjestävät perheliikunnan tapahtumia, joissa he liikkuvat yhdessä perheiden kanssa ja herättelevät liikkumisen kipinää. Lapsena syttynyt kipinä voi kasvaa elämäntavaksi, intohimoksi, joskus jopa ammatiksi – muuttaa siis koko elämän.

 

Lisätietoja:
Sivista, viestintäpäällikkö Piia Alvesalo, piia.alvesalo(at)sivista.fi, p. 040 8609233
Olympiakomitea, yhteiskuntasuhteiden päällikkö Toni Ahva, toni.ahva(at)olympiakomitea.fi, p. 050 4409647
Urheiluopistot, pääsihteeri Nina Luukkainen, nina.luukkainen (at)urheiluopistot.fi, p. 040 741 2663