Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.05.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Vuoden urheiluoppilaitos on Sammon keskuslukio

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen on saanut tänä vuonna Sammon keskuslukio.

Urheiluoppilaitos sai kiitosta urheilijan valmentautumisen ja kaksoisuran tukemisesta. Tunnustuksen perusteluissa todettiin, että oppilaitos pyrkii vahvasti rakentamaan yhteistyötä urheiluakatemian ja lajien kanssa, ja toimii Tampereella aktiivisesti koko urheilijan polun kehittämisessä. Sammon keskuslukio on kehittymis- ja kehittämishaluinen toimija, joka haluaa jakaa osaamistaan myös valtakunnallisesti.

– Sammon keskuslukio ottaa nöyränä ja kiitollisena vastaan Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän arvokkaan Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen. Sammon keskuslukion rehtorina minulla on ilo ja kunnia kiittää ykkösketjuani urheilukoordinaattoria, apulaisrehtoria, opinto-ohjaajia sekä yli 50 Samken opettajaa, jotka mahdollistavat tämän kaksoisura-ajattelun ja sen toteutuksen oppilaitoksessamme. Ilman näiden ammattilaisten uskomatonta innovatiivisuutta ja joustavuutta urheilijoiden opiskelun ja harjoittelun menestyksekäs yhdistäminen ei 900 opiskelijan lukiossa onnistuisi. Kiitän myös kakkosketjua Tampereen seudun urheiluakatemiaa, Varalan urheiluopistoa sekä perusasteen urheiluyläkouluja, jotka ovat elintärkeitä yhteistyökumppaneitamme kehittäessämme tamperelaista huippu-urheilua, kiittelee rehtori Tuija Ylöniemi.

– Kolmannessa ketjussa ovat maalintekijämme tamperelaiset seurat ja heidän valmentajansa, joiden ammattitaito ja innostus tekevät jatkuvasti upeaa, tuloksellista työtä urheiluvalmennuksessamme. Ilman neljättä ketjua toimintaamme ei olisi olemassa. Tampereen kaupungin urheilumyönteisyys näkyy sekä taloudellisena että henkisenä tukena, kun me Samkessa saamme omituisia, uusia päähänpistoja kehittää urheilulinjaamme. Kiitän myös erotuomareitamme eli Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa, joka vaatii meiltä koko ajan sopivasti uudistuksia sekä Suomen parasta rehtoriverkostoa, josta löytyy aina apua, kun ongelmia ilmenee, päättää Ylöniemi.

Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus myönnetään ansioituneelle oppilaitokselle menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa ja se on perinteisesti jaettu vuosittaisten urheiluoppilaitospäivien yhteydessä.

Tunnustus jaettiin valintavaiheen seminaarissa Jyväskylässä 5.5.2022. Seminaarissa oli mukana valintavaiheen edustajia yläkouluista ja urheiluoppilaitoksista, sekä lajeista, urheiluakatemioista ja -opistoista.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia lähettää puhtaan urheilun sanomaa eteenpäin

Urheiluoppilaitosten haastekampanja puhtaan urheilun hyväksi jatkaa matkaansa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiasta seuraavaan kohteeseensa, Kuopion alueen urheiluakatemian. Reilun pelin ja puhtaan urheilun haastekampanjan tavoitteena on, että urheiluoppilaitokset yhdessä antavat vahvasti tukensa reilulle pelille ja puhtaalle urheilulle.

Vuokatti-Rukan urheiluakatemiassa kampanjaa on edistetty pandemian aikana pääosin virtuaalisesti käydyissä koulutuksissa.

– On ollut ilo ja kunnia kantaa kultaista kapulaa, vaikkakin näin korona-aikana se on ollut virtuaalista. Virtuaalisia ovat olleet myös koulutukset, joita valmentajat ovat vuoden aikana tehneet. SUEKin Puhtaasti paras -koulutus on tärkeä niin urheilijoille, valmentajille kuin muille taustahenkilöillekin. Viime vuonna lanseerattu Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on lisännyt tärkeän ja ajankohtaisen osan koulutuskokonaisuuteen, sanoo Vuokatti-Rukan valmennuksen johtaja Jussi Simula.

Vuokatti-Ruka ojentaa urheiluoppilaitosten haastekampanjan tunnuksena toimivan kultaisen kapulan reilun pelin puolesta eteenpäin Kuopion alueen urheiluakatemian Herkko Koskelle.

– Toivottavasti korona-ajan rajoitteiden poistuessa pystymme yhä enenevässä määrin lisäämään kasvotusten käytäviä koulutuksia niin valmentajille kuin urheilijoillekin, sillä pelkkä virtuaalikoulutus ei riitä, sanoo Simula.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja tuo esiin reilun pelin ja puhtaan urheilun merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin toimintaa eettisen urheilun puolesta.

 

 

Lue lisää aiheesta