Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien liikuntapäivänä 10.5. sytytettiin liikkumisen kipinää ympäri Suomen  

Liikkumisen riemu raikui Unelmien liikuntapäivänä tiistaina 10.5. Tänä vuonna kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivää päästiin viettämään perinteiseen tapaan – yhdessä liikkuen! Päivän tunnelmia kuvastavat muun muassa päivän somepostauksista napatut lausahdukset ”liikuttunut olo”, ”parasta on liikunnan ilo ja yhdessäolo” ja ”päivä on ollut aurinkoinen ja iloa ja riemua on riittänyt”. 

Laaja liikkumisen kirjo loisti somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Lisäksi Unelmien liikuntapäivän karttasovellus kokosi päivän tapahtumia yhteiselle alustalle, josta itselleen sopivia tapahtumia pystyi hakemaan sisällön tai paikkakunnan mukaan. Päivä innosti kaikenikäisiä liikkeelle ja yhdessä liikkumisesta nautittiin niin päiväkodin pihalla kuin palvelutalon terassilla. 

Kunnat vahvasti mukana  

Mukaan mahtui niin pieniä kuin suurempiakin eri toimijoiden yhteistyöllä koordinoituja liikkumisen tapahtumia. Lisäksi nähtiin useita hienoja esimerkkejä siitä, miten kunnat voivat yhdessä paikallisten tahojen kanssa kannustaa liikunnan äärelle.  

  • Esimerkiksi Turun Kupittaan Urheilupuistossa rakennettiin Unelmien liikuntapäivää yhteisvoimin lukuisten kumppanien kanssa. Ohjelmassa oli kymmeniä lajikokeiluja, leirikylä ja tapahtumatori.  
  • Kemin kaupungin koordinoiman tapahtuman pääpaikkana toimi Tervahalli, mutta toimintaa järjestettiin sen ympäristössä ja eri puolilla kaupunkia paikallisten järjestöjen toimesta.   
  • Pieksämäellä kunta, koulut, seurat ja seurakunta järjestivät yhdessä Unelmien liikuntapäivän tapahtuman. Kaikenikäisille suunnattu ohjelma huipentui seurakunnan ja kaupungin työntekijöiden väliseen hyväntekeväisyysjalkapallo-otteluun.  
  • Nokian kaupunki otti esimerkillistä roolia Nokialla järjestettävien tapahtumien viestimisessä ja kuntalaisten kannustamisesta liikkeelle.  

Arjen liikkuminen puheenaiheeksi  

Koska Unelmien liikuntapäivä osui tänä vuonna tiistaille, se tarjosi päiväkodeille, kouluille ja työpaikoille mahdollisuuden lisätä liikettä arkipäivään ja olla osana liikkumisen juhlapäivää. Urheiluseuratkin olivat runsain joukoin mukana sytyttämässä liikkumisen kipinää, pääosin järjestämällä joko avoimia treenejä tai tarjoamalla lajikokeiluja osana laajempaa tapahtumakokonaisuutta. Päivä tarjosi oivan tilaisuuden houkutella vanhoja ja uusia liikkujia lajin pariin ja mukaan seuraan.  

Unelmien liikuntapäivä kannustaa liikkeelle, jotta jokainen voisi löytää itselleen mieluisan tavan liikkua.  

– Unelmien liikuntapäivä on tärkeä myös kansalaiskeskustelun näkökulmasta. Liikkumattomuuden ja paikallaanolon kustannukset Suomessa ovat miljardiluokkaa. Päivä on oivallinen keino nostaa liikkuminen puheenaiheeksi ja muistuttaa arkipäivän liikkumisen merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille, toteaa Petri Keskitalo Suomen Olympiakomiteasta. 

Kiitos kaikille, jotka viestivät Unelmien liikuntapäivästä omissa verkostoissaan ja olivat osaltaan mukana kannustamassa ja sytyttämässä liikkumisen kipinää!  

#Unelmienliikuntapäivä

Lue lisää aiheesta