Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.05.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 12.5.2022

Suomen Olympiakomitean hallitus päätti aiemmin kokouksessaan 30.3.2022 ulkopuolisen, riippumattoman selvityksen teettämisestä, jossa arvioidaan Mika Lehtimäen tapaukseen liittyvää kokonaisuutta. Suomen Olympiakomitean hallitus on 12.5.2022 päättänyt tilata selvityksen BDO Oy:ltä.

Olympiakomitea järjesti jäsenjärjestöjen johdolle keskustelutilaisuuden 2.5.2022, jossa kuultiin jäsenliittojen näkemyksiä asiasta. Tämän jälkeen asiaa on valmistellut työryhmä, johon kuuluivat urheiluoikeuden professori Antti Aine, Oikeusvaltiokeskuksen johtaja Tuija Brax, Salibandyliiton toiminnanjohtaja, CAS:n välimies Pekka Ilmivalta ja Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja, työelämäprofessori Sami Itani. Työryhmä laati toimeksiannon, etsi ja kilpailutti selvittäjiä sekä sen pohjalta esitti Olympiakomitean hallitukselle selvityksen toteuttajaksi BDO Oy:n. Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan tilata selvityksen BDO Oy:ltä työryhmän esityksen mukaisesti.

Toimeksianto käsittää Olympiakomitean ja sen johdon toiminnan, kun huippu-urheiluyksikön entiselle johtajalle on annettu varoitus ja hänet on valittu jatkokaudelle, kun Olympiakomitea on antanut tiedotteita ja pitänyt lehdistötilaisuuden huippu-urheiluyksikön entisen johtajan eroon johtaneista tapahtumista ja kun Olympiakomiteaan palkattiin kaksi johtajaa vuonna 2022.

Selvityksen on tarkoitus valmistua toukokuun lopussa niin, että se voidaan toimittaa jäsenistölle ennen ylimääräistä yhdistyksen kokousta 31.5.2022.

Pöytäkirja (PDF)