Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.05.2022 | Olympiakomitea | Artikkeli

Tasa-arvon oltava yksi keskeinen osa johtamista

Urheilun tasa-arvotapahtuma Tehdään enemmän, tehdään paremmin 2.0 kokosi runsaasti kuulijoita 17.5.2022 tärkeän ja ajankohtaisen teeman äärelle. Tapahtuman järjesti Naisjärjestöjen Keskusliitto ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke yhteistyössä Yle Urheilun ja Helsingin kaupungin kanssa. Teemoina olivat johtajuus, valmennus, media ja resurssit.

Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja Taina Susiluoto oli mukana paneelissa keskustelemassa tasa-arvon edistämisen tulevaisuudesta.

Susiluoto on muuttanut kantaansa vuosien varrella ja kannattaa kiintiöitä yhtenä keinona tasa-arvon edistämiseksi urheilussa.

– Kiintiöt ovat hyvä asia nimenomaan asian vauhdittajana. Jos kehitys ei meinaa tapahtua itsestään, niin vauhdin saa aikaiseksi kiintiöillä, toteaa Susiluoto.

Tilaisuuden puhujilta kerättiin konkreettisia lupauksia tasa-arvon edistämiseksi tulevaisuudessa.  Susiluodon lupaus on selkeä.

– Lupaan ottaa kevään kriisistä tärkeät opit sisään, ja viedä opit Olympiakomitean käytännön toimintaan. Se on tärkein lupaus, jonka voin uutena toimitusjohtajana tässä ajassa tehdä.

Kumppanitahot: opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Suomen Olympiakomitea ry, Suomen Paralympiakomitea ry, Suomen Voimisteluliitto ry, Suomen Palloliitto ry, Finlands Svenska Idrott rf, Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry, Suomen Valmentajat ry, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, Suomen Urheilujohtajaseniorit ry, LiikunNaiset-verkosto, Ihmisoikeusliitto.

Lue lisää aiheesta