Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.05.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

SUEK antoi päätöksen Olympiakomitean selvityspyyntöön

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on tänään antanut päätöksen liittyen Pekingin talviolympialaisten aikana esiin tulleeseen epäiltyyn seksuaalisen häirinnän tapaukseen. Suomen Olympiakomitea vei epäillyn tapauksen SUEKin selvitettäväksi 31.3.

– Vastuullisuusohjelmamme mukaisesti selvitämme jokaisen tietoomme tulleen epäilyn. Kaikki selvitykset eivät johda jatkotoimenpiteisiin, mutta on tärkeää, että asiat selvitetään perusteellisesti. Kuten SUEK tiedotteessaan toteaa, tutkintapyyntö on ollut perusteltu, sanoo Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Tapaukseen liittyvistä asianomistajista kukaan ei ole ilmoittanut vaativansa asian käsittelemistä määräysten mukaisessa kurinpitolautakunnassa, joten tutkinta on päätetty.

Suomen Olympiakomitea kannustaa kaikkia, jotka ovat kokeneet tai havainneet epäasiallista käyttäytymistä, häirintää tai ahdistelua, tuomaan kokemuksensa ja havaintonsa esiin esimerkiksi SUEKin Ilmo –palvelun kautta. Lisäksi yhdessä Väestöliiton kanssa toteutettu Et ole yksin -palvelu tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea ja ohjausta kiusaamista, häirintää, väkivaltaa tai muuta epäasiallista käytöstä urheilussa kohdanneille sekä heidän läheisilleen. Palvelu on maksuton ja yhteyttä voi ottaa nimettömästi.

SUEKin tiedote aiheesta

Lisätiedot:
Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Mikko Salonen, 040 5410295.