Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.06.2022 | Seuratoiminta | Uutinen

SM-viikko Salossa 30.6.-3.7. – Tule, kannusta ja innostu!

Kesä-heinäkuun vaihteessa Salossa järjestettävä urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kerää yhteen ennätysmäärän lajeja, kun neljän päivän aikana kilpaillaan peräti 28 lajin SM-mitaleista. Ennätyssuuri tapahtuma tuo Saloon noin 3000 urheilijaa, valmentajaa ja huoltajaa, joten vilskettä ja vipinää riittää varmasti niin tapahtuman keskuspaikkana toimivassa Salon Urheilupuistossa kuin muissakin kisapaikoissa.

SM-viikon ydinajatus on koota yhteen useita urheilulajeja ja saada näin lajeille uutta yleisöä, lisää harrastajia ja medianäkyvyyttä. Yleisölle SM-viikko tarjoaa vaivattoman ja veloituksettoman mahdollisuuden tutustua uusiin urheilulajeihin, kokea urheilun juhlaa ja suurtapahtuman tunnelmaa.

Salossa järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään kuudes SM-viikkotapahtuma. SM-viikko on osa Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaa ja tapahtuman toteuttamisesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä lajiliittojen, Salon kaupungin ja Yle Urheilun kanssa. Yle on vahvasti mukana SM-viikolla ja se välittääkin TV2:ssa ja Yle Areenassa useita kymmeniä tunteja kisatunnelmia ja mitalikamppailuita. SM-viikkoa on luomassa myös useita paikallisia yrityksiä ja urheiluseuroja.

Ennätysmäärä lajeja mukana Salossa

Salon SM-viikko on lajimäärältään kaikkien aikojen suurin. Suomen mestaruuksista kisataan maalla, vedessä ja ilmassa peräti 28 lajissa: agility, biljardi, bridge, digitaalinen rata-ajo, frisbeen pituusheitto, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, leuanveto, lippupallo, maastojousiammunta, maratonmelonta, otevoimailu, padel, parayleisurheilu, petanque, pienoisautoilu, practical-ammunta, speedgolf, beach taekwondo, tankotanssi, ultrajuoksu, vahvin SM, valjakkoajo, moottoroitu varjoliito, motocross ja X-trial.

SM-viikon kisatapahtumia ympäri Saloa

 Nelipäiväisen SM-viikon aikana kisatapahtumia käydään ympäri Saloa. Tapahtuman sydän on Urheilupuisto, jossa yleisöllä on mahdollisuus nähdä yhdellä vierailulla useita lajeja.

 SM-viikko käynnistyy Salon torilta torstaina 30. kesäkuuta. Avauspäivän ohjelmassa on leuanveto ja kahvakuulaurheilu ja torin viereisessä Uskelanjoessa aloittavat melojat oman SM-viikkourakkansa. SM-kisojen lisäksi torilla on myyntipisteitä ja lajinäytöksiä, ja ilta päättyy Salon iltatori ry:n järjestämään konserttiin.

Perjantaina 1. heinäkuuta ei enää himmailla, kun 17 lajia on käynnissä! Kavilannummella pärisevät moottorit, kun jaossa ovat motocrossin, X-trialin ja pienoisautoilun mitalit. Moottoreita nähdään myös taivaalla, kun moottoroitu varjoliito käynnistää omat kilpailunsa Viurilanlahdella. Ultrajuoksijat aloittavat oman 100 kilometrin urakkansa, ja kilpailun keskuspaikkana toimivassa Salon Urheilupuistossa aloittavat myös padel ja petankki omat monipäiväiset SM-mittelönsä. Speedgolfin ja frisbeen pituusheiton parhaimmisto nähdään puolestaan golfkentällä. Salohallin täydeltä urheilua tarjoavat mm. leuanveto ja kahvakuulaurheilu.

Lauantai 2. heinäkuuta on tuhti sporttipäivä, kun peräti 18 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa. Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja bridgestä parayleisurheiluun ja biljardista lacrosseen. Tänä vuonna mukana on myös nelijalkaisia kisaajia niin agilityssä kuin valjakkoajossakin. Lauantai tarjoaa niin vauhtia (digitaalinen rata-ajo), kamppailua (beach taekwondo ja judo) ja tarkkuutta (practical action air) kuin päätähuimaavaa taituruutta (tankotanssi) ja käsittämätöntä voimaa (Vahvin SM ja otevoimailu).

SM-viikon päätöspäivänä sunnuntaina 3. heinäkuuta ratkeavat mm. padelin, lippupallon, maastojousiammunnan ja tankotanssin mestaruudet. Parayleisurheilijat jatkavat kisaurakkaansa Urheilupuistossa ja ratsastuskentällä nähdään valjakkoajon huipennus. Voima on valttia jäähallissa, jossa käydään Vahvin SM -kisan finaalit.

Mitalikamppailuiden lisäksi SM-viikko tarjoaa yleisölle myös muuta nähtävää ja koettavaa. Torstaina torilla järjestetään lajinäytöksiä mm. beach taekwondo, biljardi, jousiammunta, frisbeen pituusheitto ja moottoroitu varjoliito (säävaraus).

Sytytä liikkkumisen kipinä kokeillen eri lajeja

Viikonlopun aikana (la-su) Urheilupuistossa yleisöllä on mahdollisuus kokeilla mm. krikettiä, jousiammuntaa, biljardia, speedgolfia ja beach taekwondoa. Lisäksi yleisöllä on mahdollista tutustua moottoroidun varjoliidon kalustoon. Urheilutalolla mahdollisuus kokeilla ammuntaa. Urheilupuistossa ”Juoksusuoran tapahtuma-alueella”on mm. SM-viikon lajien ja kumppaneiden sekä paikallisten yritysten esittely- ja myyntipisteitä, tapahtuman infoteltta sekä virallisten kisatuotteitten myynti, Maailman pienin tavaratalo, Salon kaupungin infopiste sekä kahvilatoimintaa.

KAIKKIIN SM-VIIKON TAPAHTUMIIN ON YLEISÖLLÄ VAPAA PÄÄSY!

Lisätietoja:

Tapahtuman nettisivut: https://sm-viikko.fi/salo/
Aikataulu
https://sm-viikko.fi/salo/ohjelma/
Lajiesittelyt
https://sm-viikko.fi/salo/lajit/ 
Kilpailupaikkaesittelyt
https://sm-viikko.fi/salo/kisapaikat/

 

 

Lue lisää aiheesta