Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.06.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

SM-viikko: ”Liikunta ja urheilu kantavat vaikeidenkin aikojen yli”

SM-viikko startattiin käyntiin torstaina upeassa säässä Salon torilla ihmisten ja auringon loistaessa kilpaa. Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen ja Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kehuivat kilpaa järjestelyjä, tapahtuman ideaa sekä säätä.

SM-viikko on osa Olympiakomitean palvelutarjontaa. Toimitusjohtaja Susiluodolle SM-viikko on aiemmilta vuosilta tuttu täysin erilaisesta kulmasta, kun nyt Olympiakomitean toimitusjohtajan näkövinkkelistä.

– Olen aiemmin jännittänyt äitinä lastemme kilpailemista, joten tiedän mitä monet tulevat tuntemaan seuraavien päivien aikana. Nämä ovat sporttikansa kesäfestarit. Kiitos Salon kaupungille, kisajärjestäjille sekä kaikille upeille vapaaehtoisille tämän tapahtuman mahdollistamisesta. Tietysti myös Ylen valtava panostus tapahtumaan on upea asia, Susiluoto hymyili.

Susiluoto totesi avajaistilaisuudessa takana olevista vaikeista ajoista ja siitä, että liikunta ja urheilu kantavat usein näiden yli.

– Täällä Salossakin mennään olympia-aatteen hengen mukaisesti: citius, altius, fortius – nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Kaikki mukaan lähteneet ovat jo voittajia!

SM-viikon tulevaisuudesta Susiluodolla on selvä näkemys.

– Toivoisin tietysti mahdollisimman paljon lajeja mukaan tapahtumaan jatkossakin. On hienoa, että tapahtuma kiertää ympäri Suomea ja tällä me myös nostamme urheilun asemaa yhteiskunnassa.

Kaupunginjohtaja Korhonen puolestaan kiitteli Susiluodon tapaan tapahtuman järjestämisen mahdollistamia tahoja ja henkilöitä.

– Toivon, että monipuolinen kaupunkimme tarjoaisi parhaat mahdolliset olosuhteet sekä kilpailusuorituksille, että niiden seuraamiselle. Ainutlaatuisen urheilupuistomme lisäksi laadukkaita suorituspaikkoja löytyy ympäri kaupunkiamme. SM-viikko tunnetaan mutkattomana hyväntuulen tapahtumana, jossa ihmiset ovat keskiössä.

Korhonen näkee kolme vuotta sitten Saloon myönnetyn suurtapahtuman luovan yhteisöllisyyttä monella eri asteella. Oma lajikin, johon kaupunginjohtaja osallistuisi löytyi helposti.

– Frisbeegolf voisi hyvinkin olla oma lajini, Korhonen virnisti.

 

Teksti: Toni Flink
Artikkelikuva: Tomi Hänninen

 

Kuvassa Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ja Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen avasivat SM-viikon.