Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.07.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Liikkumisen kipinöitä ja iloista tunnelmaa – Olympiapäivä houkutteli stadionille 10 000 kävijää

Olympiapäivä tarjosi monenlaista tekemistä upean aurinkoisessa säässä. Olympiastadionilla ja sen ulkopuolella olevalla street-alueella oli päivän aikana mahdollista kokeilla yli 20 erilaista lajia. Mukana oli lajeja laidasta laitaan: frisbeegolfia, rullalautailua, nyrkkeilyä, koripalloa ja vaikka mitä muuta.

Olympiapäivä houkutteli eilen Olympiastadionille 10 000 kävijää kokeilemaan lajeja ja etsimään itselleen liikkumisen kipinää. Päivä juhlisti myös Helsingin olympialaisten 70. juhlavuotta ja tapahtuma avattiinkin juhlallisesti olympiaurheilijoiden soihtuviestillä ja olympiatulen sytyttämisellä. Soihtua kantoivat rytmisen voimistelun olympiaedustaja Katja Volkova, pariairokaksikon olympiahopeamitalistit Sanna Sten & Minna Nieminen, pyörätuolikelauksen paralympiapronssimitalisti Henry Manni ja parisprintin olympiakultamitalisti Sami Jauhojärvi, joka pääsi sytyttämään tulen vuoden 1952 Olympiafanfaarin säestämänä.

Lajipisteillä vilskettä aamusta iltaan

Päivän aikana oli mahdollista kokeilla yli 20 erilaista lajia ja Olympiapäivä tarjosi tekemistä kaikenikäisille. Keppihevosradalla taituroinut Anja Vahvelainen, 8, kiteytti osuvasti päivän annin, kun häneltä kysyttiin mikä päivässä oli parasta.

– Kaikki! kuului varma vastaus.

Anja Vahvelainen, 8, keppihevosradalla. Taustalla kannustamassa äiti Leena.

 

Suunnistusliiton pisteellä osallistujat pääsivät testaamaan suunnistustaitojaan lyhyellä sprinttiradalla. Suunnistusliiton Katri Lindeqvist oli tyytyväinen päivään, joka oli lajinkin näkökulmasta onnistunut.

– Ollaan tosi tyytyväisiä. Kyllähän täällä tavoittaa varmasti potentiaalisia uusia harrastajia. Tärkeää kuitenkin on, että lapset innostuvat uusista harrastuksista lajista riippumatta. Oli kiva ja värikäs päivä. Ihanasti lähtenyt porukkaa liikkeelle ja on hienoa, että pääsee tutustumaan eri lajeihin. Paljon on pikkuväkeä liikkeellä ja sitten on vähän isompiakin lapsia ja perheitä.

Myös Golfliiton pisteellä riitti vilinää koko päivän. Sami Halme on samoilla linjoilla päivän onnistumisesta.

– Kiireinen päivä, ihan yltiöhässäkkää ja tosi kivaa. Meillä on koko päivän ollut piste täynnä. Hyvä meininki ja hyviä hymyjä kasvoilla, joten kivaa on. Perus golfilmakin, naurahti Halme.

Lajipisteillä oli mukana runsas joukko toimijoita myös eri seuroista. Yleisurheilun pisteellä Esbo IF:n Ella Räsänen summasi päivän annin:

– Liikunnan ja liikkumisen riemu. Perheet ja lapset pääsevät kokemaan liikunnan riemua yhdessä ja ihmiset tapaavat toisiaan samalla, kun he pääsevät tutustumaan monipuolisesti eri lajeihin. Mikäpä sen parempaa!

Olympiakomitea järjesti Olympiapäivän yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon sekä lajien kanssa. Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla kiitti lämpimästi lajeja mukanaolosta ja totesi, että päivän tavoite oli saada ihmisiä kokeilemaan, innostumaan ja löytämään uusia harrastuksia, ja lajien panostuksella se onnistui.

– Lajit mahdollistivat tämän tapahtuman. Päivä on ollut täynnä iloisia ja kaikenikäisiä ihmisiä taaperoista iäkkäisiin. Lajien toimijat ohjasivat kaikkia hyvällä otteella, ilolla ja innostuneella asenteella. Oli mahtavaa saada heidän osaamistaan kävijöiden iloksi, hän kiitti.

Kuvat: Roni Lukkarinen

Lue lisää aiheesta