Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.08.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 20.8.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 19.-20.8. Hallitus päätti Olympiakomitean lausunnosta liikuntalakia koskien. Lisäksi hallitus keskusteli Olympiakomitean roolista liikunnan ja urheilun edistämisessä ja siihen liittyvistä uudistumisen tarpeista.

Hallitus totesi, että opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt liikuntalain uudistuksen lausuntokierrokselle. Olympiakomitean lausunnon keskeiset esitykset liikuntalakiin ovat, että kestävä kehitys siirretään lain varsinaiseksi tavoitteeksi ja tavoitteiden toteuttamisen lähtökohtaosioon lisätään turvallinen toimintaympäristö. Lisäksi Olympiakomitea esittää, että Huippu-urheilun määritelmä ja tavoitteet kirjataan lakiin, ja siihen lisätään tietorekisterin hallinnointirooli, liikuntapolitiikan koordinaatioelimen vakiinnuttaminen ja liikuntapoliittinen selonteko.

Hallitus totesi, että Olympiakomitean kolme päävalintaa – liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu – ovat toisiaan tukevia elementtejä, joita on johdettava ja koordinoitava entistä vahvemmin yhtenä kokonaisuutena ja yhteistyössä laajan verkoston kanssa. Olympiakomitean päivitetty strategia, viime kesänä valmistunut huippu-urheilun ulkoinen arviointi ja muut seuranta- ja arviointiraportit puoltavat tarvetta Olympiakomitean johtamisen, toimintatapojen ja organisoitumisen uudistamiselle. Hallitus valtuutti toimitusjohtaja Taina Susiluodon suunnittelemaan uudistuksen.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 20.9.