Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.08.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Suomisport ja Vincit starttasivat yhdessä syksyyn

Suomisportissa tehdään tiivistä yhteistyötä kehittäjäkumppani Vincit Oyj:n kanssa. Syksy lähti lennokkaasti käyntiin yhteisessä kauden avauksessa Sporttitalolla. Digitaalinen muutos muuttaa tapaamme toimia, työskennellä ja kommunikoida. Tämän äärellä käytiin inspiroivia keskusteluja, syvennyttiin kehitystiimin ketterän kehittämisen työskentelytapaan sekä luotiin yhteistä näkemystä palvelun tulevaisuudesta.

Vincit Oyj:n myyntijohtaja Jan Landen kertoi Vincitin uusista tuulista:

– Vincit Oyj ja Bilot Oyj ovat yhdistyneet. Yhdistämme ihmislähtöisen palvelumuotoilun, datan ja ohjelmistokehittämisen sekä kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen ja kaupallisten kyvykkyyksien kehittämisen.

Myös Olympiakomitealla on uusien tuulien aika.

– Digitalisaatio haastaa tapaamme työskennellä ja toimia yhdessä. Digitaalisella palvelukehityksellä tuemme kaikkia kolmea strategista päävalintaamme eli liikunnallisen elämäntavan lisäämistä, seura- ja jäsentoimintaa sekä huippu-urheilua. Jatkossa päävalintoja myös johdetaan entistä vahvemmin yhtenä kokonaisuutena ja yhteistyössä laajan verkoston kanssa, kertoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Digitalisaation aiheuttama muutos organisaatioille on yhteinen niin yrityksille kuin julkishallinnolle ja järjestöille. Muutosta vauhdittavat lait ja säädökset (GDPR), digitaalisuuden ohjaama suuri muutos asiakaskäyttäytymisessä kuten mm. maksamisessa, kehittyvät ja muuttuvat liiketoimintamallit sekä tietoon perustuva toiminta ja johtaminen.

– Data on nykyajan öljyä. Datavetoinen toiminta on lunastanut lupauksensa, sitä vaaditaan kaikessa toiminnassa ja sen arvo on suuri. Asiakaskäyttäytyminen on kokenut valtavan muutoksen digitaalisen myynnin nopean laajentumisen myötä viime vuosina, kertoi Jan Landen.

– Suomisportissa nähdään myös datan arvo. Palvelu tarjoaa lajiliitoille ja urheiluseuroille keskitetysti sen tiedon, jota he tarvitsevat toimintansa johtamiseen. Visiona Suomisportilla on tarjota koko urheilun data valtakunnan tasolla eli tarjota tietoa siitä, miten Suomessa tänään liikuttiin, urheiltiin ja kilpailtiin, täydensi Olympiakomiteassa hallinnosta ja Suomisportista vastaava johtaja Arto Kuusisto.

Suomisportilla vastataan yhteiskunnallisiin megatrendeihin ja tuetaan samalla Olympiakomitean strategiaa.

– Olympiakomitean tavoite Suomisportille on, että palvelu liikuttaa kaikkia: saa seurat tuomaan palvelutarjoamansa Suomisportiin ja tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden löytää urheilun palvelut yhdestä paikasta. Suomisport helpottaa lajiliittojen ja seurojen arkea ja lisäksi ohjaa toimimaan laadukkaasti, vastuullisesti, hyvän hallinnon ja lainsäädännön mukaisesti, täydentää Susiluoto.

Näillä evästyksillä Olympiakomitean Suomisport-joukkue ja Vincitin kehitystiimi jatkavat kohti tulevaa syksyä ja uusia tuulia.

 

Lue lisää aiheesta