Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.09.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Lempäälän Kisa Yleisurheilun siirtymä Suomisportiin tapahtui vauhdilla – ”On ymmärrettävä, että digitalisaatio on osa nykypäivää”

Lempäälän Kisa Yleisurheilu siirsi toimintonsa Suomisportiin nopeasti ja tehokkaasti; kaikki seura-arjen keskeiset toiminnot löytyivät alustalta vain muutamassa kuukaudessa. LeKin toiminnanjohtajan Timo Reunasen mukaan siirtymä alustalle onnistui mutkattomasti.

– Meille päätös siirtyä Suomisportiin oli kaikilta osin helppo. Halusimme helpotusta seuran arkeen ja Suomisport oli tähän yksiselitteinen ratkaisu. Teimme päätöksen seurassamme yhdessä ja seisoimme tämän takana läpi prosessin, Reunanen kuvaa.

Lempäälän Kisassa alustan potentiaali näyttäytyi kiehtovana. Seura halusi hypätä kehityskulkuun hyvissä ajoin mukaan.

– Suomisport saa jatkuvasti uusia toiminnallisuuksia ja sitä kehitetään sen käyttäjäkuntaa kuunnellen. On hyvä, että olemme jo tässä vaiheessa mukaan. Näin alusta tulee luontevaksi osaksi toimintaamme.

Suomisport mukana yhteiskunnan digitalisaatiossa

Yhä useammat palvelut toimivat täysin digitaalisesti. Älypuhelimet ja muut elektroniset laitteet ovat arjessamme jatkuvasti läsnä.

– On ymmärrettävä, että digitalisaatio on kiistaton osa nykypäivää. Suomisportia hyödynnetään monien lajien toiminnassa, jolloin alusta on tuttu myös useille vanhemmille. Suomisport on yleistynyt urheiluympäristössä viime vuosien aikana huimasti. Meille on tärkeää edistää osaltamme alustan yleisyyttä urheilun piirissä, Reunanen kertoo.

Kevään 2022 aikana LeKi siirsi Suomisportiin lisenssien lisäksi seuran jäsenet, ilmoittautumiset ryhmiin ja tapahtumiin sekä maksuliikenteen. Miten alustan nopea käyttöönotto käytännössä toteutettiin?

Reunasen mukaan seuran jäsenten tiedottaminen oli läpi prosessin ensisijaisessa arvossa.

– Viestimme seuralle siirtymävaiheista aktiivisesti ja varmistimme, että ihmiset ymmärtävät, miksi tämä tehdään.

Lisäksi seura laati jäsenilleen yksinkertaiset ohjeet kustakin Suomisportin toiminnosta. Ohjeet välitettiin seuran kaikille jäsenille.

– Olemme saaneet käyttöönottoprosessista paljon hyvää palautetta. Suomisportin ansiosta olemme kyenneet kohdentamaan toimintojamme paperityön sijasta ”kenttätoimintaamme” ja saaneet vapautettua aikaa toimintamme kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, Reunanen taustoittaa.

Hyppy digiloikkaan tärkein – Suomisportin käyttöönottoon on tarjolla runsaasti tukea

Vaikka Suomisportin käyttöönotto sujui LeKi:ssä mutkattomasti, ymmärtää Reunanen digitaalisten alustojen käyttökokemuksissa olevan myös eroja.

– Nuoremmat ikäpolvet ovat yleensä luontevampia toimijoita digialustoilla kuin hieman vanhemmat. Mielestäni ikää tai käyttökokemusta ei kuitenkaan saisi nähdä kynnyskysymyksenä. Suomisportiin on tarjolla runsaasti tukea ja apua kannattaa kysyä matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että kehityskulun matkaan hypätään ja se nähdään seuran toimintaa hyödyttävänä mahdollisuutena.

– On myös hyvä pitää mielessä, että jokainen Suomisportin ominaisuus täydentää toistaan. Kun yksi toiminnallisuus on otettu käyttöön, on seuraavaan yhä helpompi siirtyä. Alustaan kannattaa tutustua rauhassa ja tunnustella, mistä oman seuran siirtymä olisi loogisin aloittaa. Mikäli seurasta löytyy digiosaamista, kannattaa tätä ehdottomasti hyödyntää, Reunanen lisää.

 

Suomisport-tiimi tukee seuroja monella tapaa:

 

Artikkelikuva: Anssi Mäkinen

Lue lisää aiheesta