Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.09.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suositut kestävyysseminaarit käynnistyivät taas

Taas on tarjolla uusinta tietoa kestävyyslajien harjoittelusta, kun syksyn kestävyysseminaarit käynnistyivät.

Seminaarien teemana on tänä vuonna kestävyyslajien kisapäivä. Ensimmäisessä osassa perehdyttiin pitkien kestävyyslajien kisapäivään, ja aiheeseen johdattelivat Kaisa Sali (triathlonin kisapäivä), Kaisa Mäkäräinen (ampumahiihto), Olli Ohtonen (50 km:n hiihto) ja Jarmo Viskari (maastojuoksu).

Toinen osa on tulevana maanantaina, ja keskittyy sprintti-/keskimatkan kisapäivään. Seminaariin voi osallistua paikan päällä KIHUlla (Rautpohjankatu 6, Jyväskylä) tai sitä voi seurata verkossa KIHUTV:stä ma 26.9. klo 13-18.

Seminaarissa Jussi Mikkola kertoo alkuverryttelystä ja Robert Päkk psyykkisestä valmistautumisesta kisapäivään. Lajiesimerkkejä tuovat Juho Halonen (sprinttihiihto), Rami Virlander (keskimatkan juoksu) ja Thierry Guergiou (suunnistus).

Syksyn seminaarit ovat katsottavissa KIHUTV:stä: https://www.youtube.com/c/KIHUTV. Kanavalla on lisäksi tarjolla vuodesta 2017 alkaen järjestettyjen kestävyyslajien yhteisten seminaarien kaikki esitykset.

Tulossa: Pajulahden Kestävyysseminaari marraskuussa

Kestävyysseminaarin teemana on Tehoharjoittelu kestävyyslajeissa, ja ajankohta seminaarille on 21.-22.11.2022. Kestävyysseminaarin alustava ohjelma on viimeisteltävänä, katso tiedot tästä: www.pajulahti.com/kestavyysseminaari-2022. Ilmoittaudu mukaan!

Seminaarista vastaa kestävyyslajien yhteistyöhanke, joka tekee työtä paremman kestävyysurheilun eteen. Hankkeessa painotetaan osaamisen jakamisen kulttuuria ja yhteistyön lisäämistä lajien kesken. Lisäksi tavoitteena on selvittää ja tutkia suomalaista kestävyysharjoittelua ja sen tasoa kansainvälisesti sekä luoda malleja menestyksekkääseen harjoitteluun kestävyyslajeissa. Mukana ovat 13 lajia, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö, Huippu-urheilun instituutti KIHU, Helsingin urheilulääkäriasema HULA ja Pajulahden valmennuskeskus.

Tietopankki kestävyyslajeista: www.kestavyys.fi