Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.09.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean uudistus etenee – osa nykyisistä työsuhteista päättyy 30.9.

Suomen Olympiakomitea käynnisti muutosneuvottelut 25.8. Muutosneuvotteluilla pyritään johtamisjärjestelmän uusimiseen ja siihen, että Olympiakomitean kolmea päävalintaa – liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu – johdetaan jatkossa entistä vahvemmin yhtenä kokonaisuutena yhteistyössä laajan verkoston kanssa. Neuvottelut saattavat johtaa toimenkuvien muutoksiin, joidenkin työsuhteiden päättämiseen, ja tarvittaessa myös uusien tehtävänkuvien perustamiseen.

– Muutosneuvottelut ovat edenneet aikataulussaan ja tulevat näillä näkymin kestämään lokakuun puolelle. Neuvottelujen aikana osa määräaikaisista työsuhteistamme päättyy 30.9. Työnantaja voi tehdä päätöksiä työsuhteisiin ja tehtävänkuviin liittyvistä asioista vasta neuvotteluiden päättymisen jälkeen, kertoo Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Syyskuun lopussa Olympiakomiteassa päättyvät määräaikaiset lajiryhmävastaavien työsuhteet. Tämä aiheuttaa uudelleenjärjestelyjä Huippu-urheiluyksikössä.

– Viime kesänä valmistunut huippu-urheilun ulkoinen arviointi puoltaa tarvetta Huippu-urheiluyksikön uudelleenorganisoinnille. Olemme rakentamassa uutta, mikä aiheuttaa hetkellisen resurssivajeen toiminnassamme. Pidämme kuitenkin huolen, että kriittiset toimintomme kuten esimerkiksi lajien ja urheilijoiden tukipäätökset hoidetaan normaalissa aikataulussaan, Huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen lupaa.

Olympiakomitean uudistumisesta tiedotetaan lisää muutosneuvottelujen päätyttyä.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.