Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.10.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Suomen Olympiakomitea vierailulla Lausannessa – kokousagendalla Venäjä-kysymykset

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori, toimitusjohtaja Taina Susiluoto sekä kaupallinen johtaja Anu Kauppi olivat vierailulla Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) päämajassa Lausannessa 4.10.2022.

Suomen Olympiakomitea tapasi vierailunsa aikana KOK:n puheenjohtaja Thomas Bachin. Keskusteluissa pääteemana oli Venäjän sodan vaikutukset urheiluun. Suomen Olympiakomitea toi viestin myös muiden pohjoismaiden puolesta.

– Kansallisilla olympiakomiteoilla ei ole äänestysoikeutta KOK:ssa, mutta on tärkeää nostaa äänemme kuuluviin siellä, missä päätöksiä tehdään. Toimme esille, että nyt ei ole oikea aika liudentaa sanktioita ja suosituksia venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisesta kansainväliseen urheiluun. Tästä meillä oli yhteinen käsitys, sanoo puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Pandemian jäljiltä tärkeää lisätä liikettä ja liikunnallista elämäntapaa

– Toimme esille Suomen Olympiakomitea kolme kärkiteemaa liikunnallisen elämäntavan, seuratoiminnan ja huippu-urheilun edistämisen. Liikkumattomuus on kansainvälisesti tunnistettu iso haaste ja sen ratkaisuita on syytä etsiä yhdessä ja jakaa parhaita käytäntöjä eri toimijoiden kanssa. Kansainvälinen Olympiakomitea oli kiinnostunut seuraamaan asian edistymistä Suomessa ja tekemään yhteistyötä liikkumisen lisäämiseksi, sanoo toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Vastuullisuus on Suomen olympiakomitean strategian ja päivittäisen työn ytimessä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Vastuullisuuskysymykset nousivat keskeiseen rooliin vierailun aikana ja keskusteluissa käytiin läpi niin ihmisoikeuksia, ilmastokysymyksiä kuin tasa-arvoakin urheilussa.

Vierailupäivän tiivis kokousrupeama sisälsi myös tapaamisia KOK:n oikeuksienhaltijoiden, markkinointitiimin ja kumppanuuksista vastaavien kanssa. Lisäksi keskusteluita käytiin tulevista olympialaista sekä olympialiikkeen tapahtumista.

Artikkelikuva: Greg Martin / KOK