Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.11.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Olympiakomiteassa vältyttiin irtisanomisilta – uusia osaajia rekrytoidaan

Olympiakomitea on organisoinut rakenteensa ja toimintonsa uudelleen 6.10. päättyneiden muutosneuvottelujen jälkeen. Muutosneuvottelut käynnistettiin johtamisen ja toimintatapojen muutoksella sekä pyrkimyksellä arvojen mukaiseen ja aiempaa vastuullisempaan toimintaan. Lisäksi muutosneuvotteluilla on pyritty varautumaan taloudelliseen epävarmuuteen.

Muutosneuvottelujen käytännön vaikutukset ovat nyt selvillä. Henkilöstön kokonaismäärä vähenee muutosneuvottelujen seurauksena neljällä.

– Tavoitteemme oli toteuttaa henkilöstön vähennystarve ensisijaisesti tarjoamalla tukipaketteja ja apua uudelleentyöllistymiseen niille henkilöille, jotka halusivat siirtyä urallaan uusiin haasteisiin. Onnistuimme tässä ja vältyimme irtisanomisilta, kertoo Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto. ​

Olympiakomitean strategiset päävalinnat ovat liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu. Susiluoto kertoo, että muutosneuvotteluissa rakennettiin tapaa, jolla ydintoimintojen menestysedellytykset turvataan.

– Olemme kertoneet johtamisjärjestelmän ja toimintatapojen muutoksesta sekä hyvän hallinnon ja vastuullisuuden uudistuksista jo aiemmin. Noiden muutosten lisäksi Olympiakomitean palveluksesta lähtee 6 henkilöä, ja heidän tilalleen rekrytoidaan 2 uutta osaajaa. Lisäksi meillä on avoimessa haussa 6 tehtävää, joihin rekrytoidaan henkilöitä aiemmin lähteneiden tilalle, Susiluoto sanoo.

Susiluoto kertoo kuluneen syksyn olleen raskasta aikaa, ja kiittää kaikkia kärsivällisyydestä muutosprosessin keskellä.

– Kiitos henkilöstölle, jäsenliitoille, liikunnan ja urheilun verkostolle, ministeriölle ja kumppaneillemme epävarmuuden sietämisestä ja yhteisestä rakennustyöstä kohti uutta.

– Olemme uudistumassa. Haluamme osoittaa, että Olympiakomitea tekee tärkeää ja arvokasta työtä kaikkien suomalaisten hyväksi ja toivomme, että saamme aidon mahdollisuuden tuoreen alun rakentamiseen, Susiluoto toivoo.

Lue lisää Olympiakomitean uudistuksesta
Lue lisää Huippu-urheiluyksikön uudistuksesta