Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.12.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Vuoden tiedottajana Mika Norosen

Urheilutoimittajain Liiton hallitus on valinnut Vuoden tiedottajaksi Suomen Olympiakomitean viestintäjohtaja Mika Norosen.

Mediassa Norosta on kuvattu sanoilla ”Viimeisen päälle ammattimies, joka ymmärtää toimittajien toiveet ja tarpeet.” Myös työyhteisössä Norosesta pidetään osaavana ja yhteistyökykyisenä työtoverina kuten Olympiakomitean viestinnässäkin mukana oleva asiantuntija ja huippu-urheiludataa tuottava Ilkka Palomäki Mika ”Nortti” Norosta kuvaa.

– Nortti on huippu-urheiluviestinnässä mahtava mentori ja sparrari, koska hänellä on vankka kokemus ja näkemys sekä huippu-urheilusta että viestinnästä. Ote on jatkuvasti pohtiva, eikä mitään tehdä jollakin tavalla vain sen takia, että näin on aina tehty. Jatkuvan kehittymisen periaate leimaa hänen toimintaansa, ja aina pyritään löytämään paras tapa toimia ja viestiä ottaen huomioon kokonaisuus. Kaiken lisäksi Nortti pystyy sparraamaan myös huippu-urheilun sisältöasioissa. Jos on kiinnostunut ottamaan isoistakin kokonaisuuksista vastuuta, hän suorastaan kannustaa siihen, vaikka viime kädessä vastuu on hänellä. Se luo todella hedelmällisen maaperän tehdä työtä, joka tuntuu aidosti merkitykselliseltä.

Noronen on työskennellyt Suomen Olympiakomiteassa 28.7.2012 lähtien. Hän tuli Olympiakomiteaan Suomen Urheiluliiton viestintäpäällikön tehtävästä. Noronen nimettiin Olympiakomitean viestintäjohtajaksi alkuvuonna 2020. Hän vastaa Olympiakomiteassa kaikesta viestinnästä ja brändistä viestintäyksikössä, jossa on kuusi työntekijää.

Norosen työtehtäviin kuuluu viestiminen Olympiakomitean päätoimintasuunnista: liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta, huippu-urheilu. Hän on vahvasti mukana viestimässä myös esimerkiksi vastuullisuudesta ja digitaalisuuteen liittyvistä asioista. Työkenttään kuuluu jäsenille suunnatun viestimisen lisäksi myös yhteiskunnallinen viestintä ja vaikuttaminen sekä kansainvälisiin monilajikilpailuihin lähetettävien joukkueiden viestintä.

Olympiakomitean viestintä ja Mika Norosen työ on monitasoista niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä kentillä Suomessa, Euroopassa ja maailmanlaajuisestikin.

Mika Noronen on työnsä ohessa myös valmentanut pitkään yleisurheilijoita, etenkin moniottelijoita, joten hänen kosketuksensa ruohonjuuritason urheiluun on vahva.

*

Mika Noronen

Työhistoria:
– State University of New York, Research and Teaching Assistant, yliopiston tutkimus- ja opetusassistentti historian ja kansainvälisen politiikan laitoksella 2001-2002
– Loughborough University, Research Scientist, liikunta-ja urheilupolitiikan yliopistotutkija professori Joseph Maguiren johtamassa tutkijaryhmässä 2002-2003
– Suomen Urheiluliitto, Viestintäpäällikkö 2003-2012

Koulutus:
– Filosofian maisteri (Joensuun yliopisto) 1999
– Master of Arts (State University of New York, Binghamton, NY, USA) 2002
– Viestintäjohtamisen erikoisammattitutkinto (SEDU aikuiskoulutuskeskus ja Helsingin Yliopisto) 2007
– Yleisurheilun valmentajatutkinto (Kuortaneen Urheiluopisto) 2008

Freeski-hiihtäjä Simo Peltola seisoo Mika Norosen haastattelussa Pekingin olympialaisten mixed zonella.
Mika Noronen haastattelemassa freeski-laskija Simo Peltolaa mixed zonella Pekingin olympialaisissa. Kuva: Jesse Väänänen

Uutisen pääkuva: Jetro Stavén