Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.12.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Suuri urheilun puheenjohtajatentti nostaa esille urheilun ja liikunnan polttavia kysymyksiä

Yhdeksän eduskuntapuolueiden puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa kokoontuu 12.1. Urheilugaalan yhteyteen osallistumaan liikunta- ja urheiluteemaiseen puheenjohtajatenttiin. Ylen kanavilla televisioitavan tentin ensimmäisessä erässä pureudutaan liikuntaan ja liikkumattomuuteen, kun taas toisessa erässä sukelletaan suoraa päätä huippu-urheilun teemoihin.

Viime aikojen keskustelu suurkisoista osana suurvaltapolitiikkaa, liikkumattomuuden miljardikustannukset yhteiskunnalle ja kotimaisen urheilukulttuurin eettiset ongelmat kertovat liikunnan ja urheilun olevan yhä kiinteämpi osa yhteiskunnallista keskustelua ja politiikkaa.

– On hienoa, että pääsemme järjestämään ensimmäistä kertaa liikunta- ja urheiluteemaisen puheenjohtajatentin televisiossa – paikalla puolueiden kovin kärki. Viime aikojen puheenaiheet ovat osoittaneet, että liikunta ja urheilu kiinnittyvät yhä tiukemmin osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja politiikkaa. Ylen rooliin sopii hyvin olla polunavaajana ja nostaa liikunta ja urheilu yhä keskeisempään osaan yhteiskunnassa, kertoo Ylen Urheilu- ja tapahtumat yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Puheenjohtajatentti on Yle Urheilun ja Olympiakomitean yhteistyössä järjestämä tentti, jonka juontavat Yle Urheilun toimittajat Riikka Smolander-Slotte ja Antti Sahlström.

– Suomi on haasteellisessa tilanteessa, jossa tarvitaan enemmän liikuntaa. Liikunnalla ja urheilulla on tärkeä rooli fyysisen kunnon, henkisen kriisikestävyyden ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Siksi on hienoa, että ensimmäistä kertaa historiassa järjestetään liikuntaan ja urheiluun keskittyvä puheenjohtajatentti, joka osaltaan nostaa liikunnan yhteiskunnallista painoarvoa, sanoo Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Suuri urheilun puheenjohtajatentti nähdään Yle TV1:ssa ja Yle Areenassa 12.1. klo 19.00. Tentin jälkeen kokoonnutaan vuoden sykähdyttävimpien urheiluhetkien ääreen, kun ilta jatkuu Urheilugaalan parissa klo 20.00 alkaen Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Urheilugaalassa juhlitaan tänä vuonna urheilumenestyksen lisäksi urheilua viihteen tuojana. Gaalassa osoitetaan kiitokset kaikille urheilijoille, seuroille ja taustahenkilöille, jotka ovat tuoneet kihelmöivän jännittävät ja onnenkyyneleet esiin tuovat hetket meille kaikille katsomoihin ja kotisohville. Gaalan juontavat Yle Urheilun toimittajat Inka Henelius ja Riku Salminen.

Kuva: Janina Pitkänen / Urheilugaala