Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kampanjakalenteri

Liikkujan polku -verkoston jäsentahojen valtakunnallisia nuorten ja aikuisten liikuntaa ja urheilua koskevia kampanjoita.

Jos haluat oman kampanjasi näkyville tälle sivulle, täytä lomake tästä >

Tulevat kampanjat:

2017, Suomi liikkuu 100 lasissa! Hengitysliitto

Hengitysliiton liikuntatoiminta täyttää 30 vuotta. Juhlavuoden kampanja ”Suomi liikkuu 100 lasissa!” on hyväksytty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Lue lisää!

6.-12.11.2017, Porraspäivät, Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelma

Porraspäivät on työyhteisöille suunnattu kampanja, jonka tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi. Kampanjaviikon aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan muun muassa erilaisin portaiden läheisyyteen kiinnitettävin materiaalein. Lue lisää!

10.5.2018, Unelmien liikuntapäivä

Lue lisää>

11.9.-11.10.2018, Vie vanhus ulos, Ikäinstituutti

Lue lisää>

 

Menneet kampanjat 2017:

1.9-30.9.2017, Kuntokuu, Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry

Kuntokuu on helmi- ja syyskuussa järjestettävä omaehtoisen liikkumisen seuraamiseen painottuva harrasteliikuntakampanja, johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta.
Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle eli aktivoittaa liikkumaan ja liikunnan pariin. Liikkua voi yksin tai porukassa. Lue lisää!

5.9.-5.10.2017, Vie vanhus ulos, Ikäinstituutti

Kampanja edistää toimintakyvyltään heikentyneiden iäkkäiden säännöllistä ja turvallista ulkoilua. Ulkoiluystäviksi haastetaan järjestöjen vapaaehtoisia, opiskelijoita, hoitotyön ammattilaisia, iäkkäiden läheisiä ja naapureita. Kampanja huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 5.10.2017. Lue lisää!

1.10.2016–29.4.2017, Kotiratasoutu, Suomen Melonta- ja Soutuliitto

Kotiratasoutu on koululaisille ja opiskelijoille Suomen melonta- ja soutuliiton organisoima sisäsoutukilpailu. Sisältää useita sarjoja. Oppilaan iällä ei ole merkitystä. Kaikki soutavat 500m matkan. Soutuseuran Kotiratasoutuvastaavat keräävät tulokset ja kirjaavat ne liiton tuloslistaan. Kunkin sarjan valtakunnallisesti kolme parasta soutajaa palkitaan. Keväällä järjestetään Kotiratasoudun finaalitapahtuma, jossa kilpaillaan viestijoukkueilla. Lue lisää!

1.-31.3.2017, Ui kesäksi kuntoon, Suomen Uimaliitto

Ui kesäksi kuntoon -kampanja on käynnissä 100 suomalaisessa uimahallissa, joissa voi maaliskuun ajan kirjauttaa uituja metrejä tai vesiliikunnassa kuntoiltuja minuutteja. Kampanja haastaa oman uintikunnon ja uimataidon kehittämiseen kesän kynnyksellä, jotta luonnonvesissä uimisestakin saisi ilmaisen ja elämyksellisen liikuntamuodon. Lue lisää!

15.3.2017, Keltaisen Nauhan päivä, Suomen Reumaliitto ry

Reumaliitto nostattaa Keltaisen Nauhan päivänä kansalaiset liikkumaan tuki- ja liikuntaelinterveydekseen. Erityisenä kohde­ryhmänä ovat työikäiset suomalaiset, työn­antajat ja työntekijät sekä yritykset. Lue lisää!

2.5.2017, Harmaapantterit liikkeelle, Allergia ja Astmaliitto
Astmaa sairastaville ikäihmisille suunnattu kampanja, jossa ikäihmisiä innostetaan liikkumaan erilaisten teemapäivän etujen ja liikuntatapahtumien avulla. Lue lisää!

10.5.2017, Unelmien liikuntapäivä
Kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up –päivä. Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia. Lue lisää!

15.-21.5.2017, Uimataitoviikko, Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto

Tavoitteena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa, herättää keskustelua uimataidon merkityksestä sekä antaa virikkeitä oman ja läheisten uimataidon kehittämiseen. Uimataitoviikkoa vietetään mm. uimahalleissa ja -seuroissa. Tänä vuonna mukaan on haastettu ensimmäistä kertaa myös päiväkodit ja koulut. Lue lisää!


20.5.2017, Luonnon päivä ”Villiinny keväästä”,  Luonnon päivät -yhteistyöverkosto/ Suomi100

Keväisessä tapahtumapäivässä kuuluu lintujen laulu ja pönttötalkoiden naputus, tuoksuu luontoravintoloiden aromit ja maistuu villiyrttien raikkaus. Kaupunkilaiset istuttavat viljelmänsä ulos ja lähtevät puistoon nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Luonnon päivien tapahtumakartalle on ilmoitettu 12.5. mennessä lähes 200 tapahtumaa. Osallistu tapahtumaan tai someile omatoimisesta Luonnon päivän vietosta tunnisteella #luonnonpäivät Lue lisää!

24.4.-9.6.2017, Matka hyvään kuntoon -rekkakiertue, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma
Matka hyvään kuntoon -rekka kiertää Suomea kannustamassa hyväntuulisella ja rennolla otteella liikkumiseen, arjen aktiivisuuteen sekä terveellisiin ruokailutottumuksiin. Rekkakiertue on suunnattu kaikille työikäisille. Lue lisää!

17.6.2017, Luonnon päivät: Nuku yö ulkona, Suomen Latu
NUKU YÖ ULKONA – Luonnonpäivän kunniaksi. Suomen Latu haastaa Luonnonpäivänä, lauantaina 17. kesäkuuta 2017 suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla. Jaa kokemuksesi #nukuyöulkona-tunnisteella sosiaalisessa mediassa. Lue lisää!