Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Tilaisuudet

Liikkujan polku -verkoston tilaisuudet ja tapahtumat

Kuuluuko toimenkuvaasi harraste- ja terveysliikunnan edistäminen? Tuntuuko, että puurrat joidenkin asioiden kanssa yksin? Onko mielessäsi idea, jonka haluat toteuttaa muiden kanssa? Tulevia verkoston tilaisuuksia ja edellisten tilaisuuksien materiaaleja löydät tältä sivulta.

Verkoston vuosikello 2018

 • 14.3. Verkoston yhteinen tilaisuus, teema: Tietopohja vahvaksi
 • 20-21.3. Verkosto mukana Liikkuen läpi elämän -seminaarissa Jyväskylässä. Voimaa vanhuuteen -ohjelma järjestää yhdessä Liikkujan polku -verkoston kanssa keskiviikkona 21.3. klo.10.45 Liikutaan yhdessä #ilmanikärajaa -session. Verkostolla myös ständipaikka, jossa esille Unelmien liikuntapäivä ja verkoston toiminta.
 • maalis-huhtikuu Osaa vaikuttaa -webinaarisarja, ajankohdat ja aiheet:
  ma 26.3. klo.11-12.30, Liikuntapolitiikan yleiskuva
  ma 9.4. klo.11-12.30, Eduskuntavaalit
  ma 16.4. klo.11-12.30 Maakuntakuntavaalit
 • 10.5. Unelmien liikuntapäivä
 • to 17.5. klo.13.30-16. Verkoston yhteinen tilaisuus, teema: Vaikuttaminen ja eduskuntavaalit
 • kesäkuun alku: verkostotyön arviointikysely
 • syksy, vaikuttavuustyöpajat (osallistujatahot työpajoihin valittu keväällä 2018)
 • 28.9. klo.12-16. Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuus yhteistyössä Sovelin kanssa. Ilmoittautumiseen pääset tästä.
 • to 11.10. klo.9-16. Verkoston yhteinen tilaisuus, teema: Konseptointi, markkinointi ja uusinta tietoa aikuisliikunnasta . Ilmoittautumiseen pääset tästä. Tarkempi ohjelma julkaistaan piakkoin.
 • to 29.11. Verkoston yhteinen tilaisuus, teema: Vaikuttavuuden arviointi  (ilmoittautuminen aukeaa syyskuussa)
 • webinaarisarja palveluiden tuotteistamisesta ja markkinoinnista vuoden lopussa (ajankohta ja sisältö tarkentuvat)

28.9. Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuus

Liikkujan polku -verkosto järjestää yhteistyössä SoveLin kanssa Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuuden Espoossa pe 28.9. klo 12-15. Tilaisuuteen kutsutaan avoimesti kaikki soveltavan luontoliikunnan sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävän luontoliikunnan kehittäjät ja vaikuttajat osallistujaksi tai tiedonjakajan rooliin. Tilaisuuteen voi ilmoittautua myös oman esiteltävän aiheen kanssa. Lisäksi otamme mielellämme vastaan osallistujien mielenkiinnon kohteita aihealueeseen liittyen. Tilaisuus sopii myös luontoliikunnan hankeaiheita etsiville.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella 14.9. mennessä.

11.10.2018 verkostotilaisuus, teema: Konseptointi, markkinointi ja uusinta tietoa aikuisliikunnasta.

Tämän syksyn toinen verkostotilaisuus käsittelee konseptointia, markkinointia sekä aikuisliikunnan uutta piakkoin julkaistavaa asiantuntijatyötä, johon on koottu viimeisin tutkimustieto aikuisliikunnasta urheiluseuroissa sekä kuvauksia erilaisista aikuisliikkujatyypeistä.

Tule kuulemaan miksi konseptointi kannattaa; mitä myyt, kenelle myyt, miten myyt! Konseptointia, markkinointia ja kohderyhmät aihealueita tarkastellaan erityisesti aikuisliikunnan näkökulmasta. Lisäksi verkostotilaisuudessa käydään läpi verkostoarvioinnin 2018 tuloksia ja teemaryhmät pitävät omia kokouksiaan iltapäivästä.

Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautumiset 2.10. mennessä.

Tilaisuuden ohjelman löydät täältä.

Vaikuttavuuden arviointi ja kehittäminen liikuntajärjestöissä -työpajakokonaisuus syksyllä 2018

Liikkujan polku -verkosto toteuttaa liikunta- ja urheilujärjestöille suunnatun Vaikuttavuuden arviointi ja kehittäminen liikuntajärjestöissä -työpajakokonaisuuden syksyllä 2018. Prosessi koostuu kolmesta työpajapäivästä, ennakko- ja välitehtävistä sekä asiantuntijatuesta työpajojen välissä.

Tavoitteena on, että kolmen työpajapäivän jälkeen jokaisella osallistuvalla järjestöllä on oma, järjestökohtainen malli ja tieto siitä, mitä tuloksellisuuteen ja vaikuttavuuden osoittamiseen tarvittavaa tietoa heillä on jo nyt olemassa, mitä heidän tulee vielä tulevaisuudessa siihen liittyen tuottaa ja miten se voidaan toteuttaa. Työpajoissa käydään läpi toiminnan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden osoittamiseen liittyvää käsitteistöä ja teoriaa tarvittavilta osin ja ennen kaikkea harjoitellaan käytännössä toiminnan arviointiin sekä tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden osoittamiseen arvioitiin liittyviä osa-alueita osallistujien omia työn sisältöjä hyödyntäen. Vaikuttavuuden arvioinnin käsitteet, menetelmät ja peruslähtökohdat suhteutetaan liikunnan ja urheilun kontekstiin.

Työpajoihin voidaan ottaa mukaan enintään seitsemän järjestöä. Suosituksena on, että työpajoihin osallistuu 2-3 henkilöä kustakin järjestöstä (toiminnanjohtaja sekä esim. kehittämistyötä tekevä henkilö, luottamushenkilö tms.). Tämä edesauttaa vaikuttavuuden arvioimisen juurtumista järjestön käytäntöihin. Mikäli ilmoittautuneita tähän työpajakokonaisuuteen on enemmän kuin seitsemän, valitaan osallistuvat tahot siten, että mukana ryhmässä on erilaisia järjestöjä, tavoitteita ja kehittämiskohteita. Toivomme mukaan erilaisia liikunta- ja urheilujärjestöjä!

Hinta on 250e/osallistuva henkilö. Hinta kattaa osallistumisen työpajakokonaisuuteen, mutta ei mahdollisia matka- ja majoituskuluja. Tässä vaiheessa riittää tieto osallistuvasta tahosta.

Ilmoittautuminen työpajoihin on päättynyt.

Lisätietoja työpajakokonaisuudesta: matleena.livson@olympiakomitea.fi / p.0407702924.

Tutustu edellisen tilaisuuden materiaaleihin!

 

17.5.2018, Taitotalo kongressikeskus, Helsinki

 • Päivän aihe: Vaikuttaminen ja eduskuntavaalit
 • Ohjelma
 • Diat

 

Osaa vaikuttaa -webinaarisarja

26.3.2018

Liikuntapolitiikan yleiskuva

 • Liikuntapolitiikka vuosina 2018-19: Suomessa muun muassa käydään maakuntavaalit ja eduskuntavaalit sekä rakennetaan ensimmäistä kertaa liikuntapoliittinen selonteko. Katsotaan yhdessä suurta kuvaa: Mitkä yhteiskunnalliset prosessit ovat keskeisiä tulevina vuosina, mitä ne merkitsevät liikunnan ja urheilun osalta?
 • Vaikuttamisen keinoja ja suunnitelmia: mitä Liikkujan polku -verkosto ja Olympiakomitea ovat suunnitelleet ja tehneet yhteiskunnallisen vaikuttamisen osalta?
 • Osallistujien tarpeita: mitä kukin osallistuva järjestö tai taho kokee keskeiseksi vaikuttamisen aiheiksi?
 • Hyviä käytäntöjä: vaihdetaan parhaita käytäntöjä liittyen käsiteltyihin prosesseihin ja erityisesti alueelliseen sekä paikalliseen vaikuttamiseen
 • Tutustu dioihin

9.4.2018

Eduskuntavaalit

 • Mistä eduskuntavaaleissa on kyse? Prosessi ja tavoitteet yhteiskunnan näkökulmasta
 • Vaikuttamisen keinoja ja suunnitelmia: mitä Liikkujan polku -verkosto ja Olympiakomitea ovat suunnitelleet ja tehneet yhteiskunnallisen vaikuttamisen osalta?
 • Osallistujien tarpeita: mitä kukin osallistuva järjestö tai taho kokee keskeiseksi vaikuttamisen aiheiksi?
 • Hyviä käytäntöjä: vaihdetaan parhaita käytäntöjä liittyen käsiteltyihin prosesseihin ja erityisesti alueelliseen sekä paikalliseen vaikuttamiseen
 • Tutustu dioihin

16.4.2018

Maakuntavaalit

 • Mistä maakuntavaleissa on kyse? Prosessi ja tavoitteet yhteiskunnan näkökulmasta
 • Vaikuttamisen keinoja ja suunnitelmia: mitä Liikkujan polku -verkosto ja Olympiakomitea ovat suunnitelleet ja tehnet yhteiskunnallisen vaikuttamisen osalta?
 • Osallistujien tarpeita: mitä kukin osallistuva järjestö tai taho kokee keskeiseksi vaikuttamisen aiheiksi?
 • Hyviä käytäntöjä: vaihdetaan parhaita käytäntöjä liittyen käsiteltyihin prosesseihin ja erityisesti alueelliseen sekä paikalliseen vaikuttamiseen
 • Tutustu dioihin

 

14.3.2018, Tapahtumatalo Bank, Helsinki

Päivän aihe: Tietopohja vahvaksi

Ohjelma

Ohjelman juonto

Musti Run – Luonto lisää liikettä, Joel Heino, Metsähallitus

Eri-ikäiset yhdessä liikkujan polulla – katsaus tutkimuksista ja hankkeista, FT Marko Kantomaa ja LitT Kati Kauravaara

Eri-ikäiset yhdessä viestinnän suunnittelua, Viestinnän projektityöryhmä

Johdetaan tiedolla – miten saamme aikuisten liikkumisen tietopohjan kuntoon? Tilannekatsaus, Valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen

Liikunta ja urheilu maakuntavaaleissa, Liikuntapoliittinen selonteko, Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Ilmari Nalbantoglu

Vaikuttavuuden arviointi liikuntajärjestöissä, Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen

Aikuisliikunnan laatutekijät, LitT Kati Kauravaara

Aiempien tilaisuuksien materiaalit löytyvät verkoston työtilasta >

(huom. Mikäli et pääse kirjautumaan sisään työtilaan, pyydä ensiksi kutsu kirsi.kaipainen@olympiakomitea.fi)