Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Antidopingtyö

Suomen Olympiakomitean antidopingohjelma perustuu siihen, ettei Olympiakomitea hyväksy dopingia missään muodossa urheilussa. Päätavoitteena on yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK:in) ja muiden urheilun toimijoiden kanssa puhtaan urheilun edistäminen Suomessa ja kansainvälisesti, dopingrikkomuksiin tähtäävän toiminnan ennaltaehkäisy koulutuksen ja viestinnän avulla sekä urheiluseurojen kasvatustoiminnan tukeminen antidopingasioissa.

Antidopingtyön päävastuu Suomessa kuuluu Suomen urheilun eettiselle keskukselle (SUEK) ry:lle. SUEK vastaa dopingvalvonnasta, antidopingkoulutuksesta, antidopingtyön kansainvälisestä yhteistyöstä ja antidopingtyön kansallisesta toimeenpanosta.

Urheilijat ja urheilun piirissä toimivat urheilijan tukihenkilöt ovat velvollisia noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Maailman antidopingsäännöstöä, sen piiriin kuuluvia kansainvälisiä standardeja, Suomen antidopingsäännöstöä, laji- ja kilpailukohtaisia antidopingsäännöstöjä sekä olympialaisiin liittyen Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) antidopingsäännöstöjä ja paralympialaisiin liittyen Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) antidopingsäännöstöjä.

 

Suomen Olympiakomitean antidopingohjelma (pdf)

SUEKin palvelut

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) internetsivut

Suomen Antidopingsäännöstö

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

ILMO – ilmoita dopingrikkomuksista