Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kesälajien kehittämis- ja tukiprosessi 2020

Kesälajien kehitys- ja tukiprosessi sekä haku Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tehostamistukiohjelmiin 2020 on avoinna 5.8.2019 alkaen. Tukipäätökset julkaistaan 29.11.2019.

Käytäntö uudistuu: haku Huippu-urheiluyksikön tehostamistukiohjelmiin

OKM:n valtionapupäätös HUY:lle edellyttää, että lajiliitto hakee virallisesti Huippu-urheiluyksikön tehostamistukea. Haku tapahtuu ilmoittautumalla kehitys- ja tukiprosessiin sähköisesti 30.8.2019 mennessä: leena.paavolainen@olympiakomitea.fi sekä toimittamalla lajin päivitetyn huippu-urheilusuunnitelman ja muut pyydetyt tiedot ohjeistuksen mukaisesti 15.10. mennessä (tarkemmat ohjeet 15.8.). Huippu-urheiluyksikkö tekee päätökset kesälajien tehostamistuista 2020 lajeille liitteenä lähetetyn tehostamistukijärjestelmän ja -kriteerien pohjalta. Tehostamistukipäätökset julkaistaan 29.11.2019.

Lajien kehitys- ja tukiprosessin tavoitteet:

1. Parantaa lajien, urheilijoiden ja valmentajien toiminnan laatua sekä urheilullista menestystä 
2. Parantaa huippu-urheilun päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja vahvistaa koordinaatiota eri tahojen välillä (laji, HUY, urheiluakatemia, valmennuskeskus, KIHU)
3. Osoittaa huippu-urheilun tuloksellisuutta suhteessa asetettuihin tavoitteisiin

Prosessin aikataulu:

5.8. Pulssi aukeaa

30.8.2019 haku Huippu-urheiluyksikön tehostamistukiohjelmiin

5.8.-15.10. Tiedon keruu

  • Huippu-urheiluyksikkö toimittaa tarkemmat ohjeet huippu-urheilusuunnitelman päivittämiseen ja prosessin läpiviemiseen 15.8.
  • Lajin tulee ottaa jo valmisteluvaiheeseen mukaan keskeiset lajin toimintaympäristöjen toimijat
  • 15.10. Pulssin tiedot on täytetty ja päivitetyt huippu-urheilusuunnitelmat palautettu oman lajin lajiryhmävastaavalle/yhteyshenkilölle ja miia.ruusinen@olympiakomitea.fi

16.8. klo 12-13 / 23.8. 12-13 / 29.8. 9-11 Zoom-sparritapaamiset

  • Huippu-urheiluyksikkö tarjoaa valmennuspäälliköille sparrausta tiedon keruun sisältöön ja Pulssin käyttöön tukea Zoomin kautta. Suosittelemme osallistumista kaikille lajeille.

15.10-8.11. Lajipaneelit ja lajiriihet

  • Huippu-urheiluyksikkö kutsuu lajin joko lajiriiheen tai -paneeliin
  • Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava sopii lajiriihen/paneelin aikataulun sekä lajiriiheen/paneeliin osallistuvat lajin valmennusjohdon kanssa
  • Lajiriihessä/paneelissa käydään läpi tukiurheilijoiden sekä lajin 2019 tehdyn huippu-urheilusuunnitelman eteneminen (tavoitteet ja toimenpiteet)
  • Lajin valmennusjohto sopii lajiryhmävastaavan kanssa, ketkä lajin toimintaympäristöjen toimijat kutsutaan mukaan lajiriiheen/paneeliin

29.11. mennessä Huippu-urheiluyksikön tukipäätökset lajeille

Lajiryhmävastaavat/yhteyshenkilöt:

Lauri Hakala (lauri.hakala@olympiakomitea.fi): Joukkuepelit

Olli-Pekka Kärkkäinen (olli-pekka.karkkainen@olympiakomitea.fi): Pyöräily, Suunnistus, Triathlon, Uintiurheilu, Yleisurheilu (kestävyyslajit)

Kimmo Mustonen/Paralajit (kimmo.mustonen@paralympia.fi): Ammunta, Jousiammunta, PT-tennis, Pöytätennis, Ratsastus, Sulkapallo, Taekwondo, Voimannosto

Pasi Sarkkinen (pasi.sarkkinen@olympiakomitea.fi): Judo, Karate, Miekkailu, Nyrkkeily, Paini, Painonnosto, Taekwondo

Jani Tanskanen (jani.tanskanen@olympiakomitea.fi): Purjehdus, Pöytätennis, Squash, Sulkapallo, Tennis, Voimistelu, Yleisurheilu (taito-teholajit)

Mika Vakkuri/Paralajit (mika.vakkuri@paralympia.fi): Istumalentopallo, Maalipallo, Pyöräily, Triathlon, Uinti, Yleisurheilu,

Kimmo Yli-Jaskari (kimmo.yli-jaskari@olympiakomitea.fi): Ampumaurheilu, Golf, Jousiammunta, Keilailu, Kiipeily, Lainelautailu, Moottoriurheilu, Olympiasoutu, Ratamelonta, Rullalautailu

Muiden lajien yhteyshenkilöt: ilmoitetaan paneelikutsujen yhteydessä.

Huippu-urheiluyksikön tuelle ehdotettavat urheilijat ja tietojen keruu Pulssin kautta:

Lajiliiton valmennuspäällikkö/valmennuksesta vastaava toimii aiempaan tapaan lajissa Pulssin pääkäyttäjänä. Hän lähettää infon Pulssin avautumisesta sähköpostitse ja kutsut Pulssia käyttäneille sekä uudet tunnukset uusille Pulssia käyttäville urheilija- valmentajapareille ja tekee ehdotuksen tuettavista urheilijoista. Laji voi käyttää Pulssia myös urheilijoiden kanssa, joita haluaa itse tukea. Pulssin etusivulta löytyy materiaalia, jota valmennuspäällikkö voi hyödyntää sähköpostiviestissä urheilijoille ja valmentajille. Urheilija-valmentajaparit täyttävät itse tietonsa Pulssiin ja tekevät arvion toiminnastaan, sekä tuen tarpeestaan. Aiempina vuosina Pulssia käyttäneet urheilijat löytävät viime vuoden tiedot vertailukohtana Pulssista. Laji voi ottaa Pulssin käyttöönsä 5.8. alkaen ja kaikkien urheilijoiden tiedot tulee olla täytettynä 15.10. mennessä. Valmennuspäälliköt/valmennustoiminnasta vastaavat muistakaa, että jokaisen lajin tulee päivittää tarvittavat uudet pääkäyttäjät ja poistaa toiminnasta poistuneet käyttäjät Pulssista. Pulssin käyttö koskee yksilölajeja, joukkuepelien urheilijoille käyttö on vapaaehtoista lajiryhmävastaavan kanssa sovitusti. Pulssiin liittyviin kysymyksiin vastaa Anna Kirjavainen (anna.kirjavainen@olympiakomitea.fi). Lajin pääkäyttäjätunnuksia voi pyytää ja poistaa: tuomas.vihinen@kihu.fi .

Pulssin tietojenkäsittelysopimukset lajiliiton ja Olympiakomitean välille

Tietojenkäsittelysopimukset, jossa sovitaan Pulssi-työkalun henkilötietojen käsittelystä Olympiakomitean ja lajiliittojen välillä sekä teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaavan KIHU:n kanssa, on allekirjoitettu viime vuonna ja ne ovat toistaiseksi voimassa sopimuksessa sovitun mukaisesti. Olympiakomitea on sopinut erillisen tietojenkäsittelysopimuksen Paralympiakomitean kanssa, jossa sovitaan Paralympiakomitean, rekisterinpitäjien lukuun, suorittamasta henkilötietojen käsittelystä Pulssi -työkaluun tallennettujen henkilötietojen osalta.

Lisätietoja ja ohjeita:

Lajien kehitys- ja tukiprosessiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä lajinne lajiryhmävastaavaan/yhteyshenkilöön. Prosessin yleisiin kysymyksiin vastaavat myös Mika Lehtimäki ja Leena Paavolainen.