Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Vuokatti 2021

Vuoden 2021 Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään Vuokatissa ja Lahdessa 11.-18.12.2021 . Kainuussa on aikaisemminkin järjestetty lukuisia maailmanluokan tapahtumia, joista yksi merkittävimmistä on vuoden 2001 Euroopan Nuorten Olympiapäivät (EYOF-kisat silloisella nimellään).

Vuokatissa kilpaillaan 7 lajissa, tytöissä ja pojissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, jääkiekossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, short trackissa ja taitoluistelussa. Lahdessa ratkotaan mestaruudet mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Järjestyksessään 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua 2003-2006 syntyneet urheilijat lajista riippuen. Kisoihin odotetaan noin 1800 osallistujaa 50 Euroopan maasta.

Euroopan nuorten olympiafestivaalit, kuten muutkin Olympiakomitean vastuulla olevat monilajiset arvokilpailut, ovat osa Huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta. Nuorten monilajisten arvokilpailujen tavoitteena on ensisijaisesti tukea huippu-urheilijaksi kasvua, antaa potentiaalisimmille nuorille urheilijoille monilajista arvokilpailukokemusta ja näin valmistaa urheilijoita kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja.

Kisajärjestäjän sivut

Suomen joukkueen valintajärjestelmä ja -kriteerit