Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Vanhemmille

Tulossa tietoiskuja ja valmennusta urheilevien nuorten vanhemmille:

Motorinen monipuolisuus

ke 20.3. klo 17.00-18.00 etätoteutus

Luennoitsijat: Pauliina Vastamäki ja Aki-Matti Alanen

Motorinen monipuolisuus on nuoren urheilijan harjoitettavuuden kivijalka. Luennolla käydään läpi aihetta monipuolisesti teorian ja käytännön näkökulmista.

Pääset luennolle tästä linkistä: https://meet.google.com/has-veho-mxx

 

Aikaisemmat webinaarit:

Keväällä 2023 pidettyjen urheilevien nuorten vanhemmille suunnattujen webinaarien tallenteet löytyvät täältä:
Vanhemman rooli nuoren urheilijan tukemisessa
Urheilijan terveys on kokonaiskuormituksen hallintaa
Käytännön ajatuksia arvostavaan ruoka- ja painopuheeseen

Hyvä urheilevan nuoren vanhempi!

Kun nuori urheilija päättää lähteä tavoittelemaan urheilu-unelmiaan, ovat myös vanhemmat uuden edessä. Heidän roolinsa nuoren urheilijan rinnalla on keskeinen ja Olympiakomitean tuottama Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena -materiaali (ruotsinkielinen materiaali tästä) tarjoaakin vanhemmille tukea siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua. Materiaali on osa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman sisältökokonaisuutta, johon kuuluvat Kasva urheilijaksi -sisällöt yläkouluikäisille sekä Kehity huippu-urheilijaksi -sisällöt toisen asteen urheilijoille.

Matka huippu-urheilijaksi on pitkä ja vanhempien materiaali sisältää perusasioita, jotka ovat keskeisiä nuoren urheilijan tukemisessa myös yläkouluvaiheen jälkeen. Suomalaiseen urheiluun kuuluu vahvana pyrkimys siihen, että urheilija pystyy arjessaan yhdistä­mään tasapainoisesti tavoitteellisen urheilun ja opiskelun, urheilun ja muun työuransa tai urheilemaan ammattilaisena huippuvaiheessa. Tätä ajattelutapaa kutsutaan kaksoisuraksi. Kaksoisura alkaa yläkouluvaiheessa, jolloin nuorelle syntyvät hyvät valmiudet ja edellytykset urheilijan uralle sekä toisen asteen opintoihin. Tavoitteena on, että nuori pystyy mahdollisimman tasapainoisesti yhdistämään koulunkäynnin, tavoitteellisen urheilemisen ja muun vapaa-ajan omassa arjessaan. Jotta tavoite olisi mahdollinen, vaatii se hyvää yhteistyötä nuoren arjessa vaikuttavien aikuisten kesken. Suomalaisen kilpa- ja huippu-urheilujärjestelmän tavoitteena on, että kaikki urheilijat suorittavat toisen asteen tutkinnon.

Rohkaistaan yhdessä nuorta urheilijaa tavoittelemaan unelmaansa. Antoisia lukuhetkiä!

Kirjan tekijät ja Olympiakomitean urheiluakatemiatiiimi

**

Koko Suomen urheiluvanhempainilta

Koko Suomen urheiluvanhempainilta on edelleen ajankohtainen! Katso parin vuoden takaisen illan verkkolähetys täältä.

Studiossa keskusteltiin vanhemman monista rooleista urheilevan nuoren elämässä. Keskustelussa mukana olivat Reijo JylhäAnna-Liisa TilusOuti AarresolaSaara Kuusinen ja Shawn Huff.

Illan aikana lanseerattiin myös Olympiakomitean tuottama materiaali Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena.

Oppaan voit ladata tästä.

 

Lue ja kuuntele lisää urheiluvanhemmuuden rooleista:

Henri Hattunen kulkee suomalaiselle urheilulle tutulla polulla – Isä Hattunen on käynyt vuosien varrella läpi lähes kaikki vastuutehtävät

OlympiaCast: Vinkki nuoren urheilijan vanhemmille: kuuntele, elä mukana ja anna nuoren omistaa itse urheilunsa – vieraina Tuomas Karjalainen ja Paula Thesleff

Yksinkertaistunut nykyarki haastaa monipuolisten perusliikuntataitojen hankkimisen – “Koululiikunnalla olisi huikeat mahdollisuudet tuottaa perusliikuntataitoja, mutta sen varaan ei voi laskea”