Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Harrastusviikko

Syyskuun ensimmäinen viikko 3.-9.9.2018 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa. Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Paikallisjärjestöt lähtevät viikon aikana kouluille esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi. Koulu voi myös itse suunnitella viikolle omaa ohjelmaa hyödyntämällä suunnittelussa ja toteutuksessa oppilaiden osaamista ja osallisuutta (esim. harrastusten esittelyä vertaisohjaajatoiminnan avulla, opettajat ja oppilaat yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia).

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt. Harrastusviikolle luodaan yhteinen ilme ja yhteinen viestintä, jota koulut ja paikalliset järjestöt voivat hyödyntää omassa viestinnässään.

Mukana oli  yli 250 koulua

Mukaan ilmoittautuneet koulut näet täältä.  Toivomme, että koulut ilmoittautuvat  viikon toteuttajaksi elokuun aikana, jotta voimme viestiä mukana olevista kouluista eri järjestöille ja medialle.

Ilmoita koulusi mukaan harrastusviikkoon täällä.

 

Tutustu harrastusviikon 2018 toteutuksiin

Yläkoulussa harrastusviikon toivetunnilla yhdistettiin e-urheilu ja polkujuoksu

Harrastuspäivän 10 pisteen listalla kirjoja, korppuja, poni ja parkouria

Kimmokkeita, kavereita, kumppaneita

Harrastusviikon kauhean kiva päivä: kokeile open harrastusta!

Tanssista tähtitieteeseen, aitajuoksusta ammuntaan

Lukiolaiset lainakirjoina – harrastusviikon huikea idea

Valtakunnallinen harrastusviikko käynnistyi kouluilla. Nivalassa tarjolla 68 kokeilutapahtumaa!

“Paikallisjärjestöt lähtevät harrastusviikon aikana esittelemään toimintaansa koulujen oppilaille.”

KOULUSSA HARRASTAMISEN VERKOSTO

Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Nuori Kirkko – Suomen Olympiakomitea – Suomen Partiolaiset – Suomen Vanhempainliitto – Suomen 4H liitto – WAU ry

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia – ennen kaikkea koulupäivän yhteydessä. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä monialaisen yhteistyön avulla. Tahtotilan toteutuminen edellyttää monipuolista tarjontaa oppilaiden toiveita kuunnellen.