Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Pilotti 2015

Lasten Liike monilajikerhoja testattiin pilotilla hyvin tuloksin syksyllä 2015 kymmenellä eri paikkakunnalla ja viidellä koululla. Pilotista saadun palautteen pohjalta oli helppo tehdä päätös jatkosta.

 

Monipuolisuus ja matala kynnys toiminnan A ja O

Pilotissa Lasten Liike kerhoja järjestettiin jokaisella koululla kolmena päivänä viikossa tunti kerrallaan. Lähes kaikilla kouluilla tarjottiin kaksi kerhotuntia peräkkäin – toinen tunti suunnattiin nuoremmille ja toinen vanhemmille lapsille.

Lajit vaihtelivat kouluittain ja viikoittain paikkakuntakohtaisesti, ja jokaisella koululla kerhoja toteutti 4 – 9 paikallista urheiluseuraa.

Pilotissa lapset pääsivät kokeilemaan omien taitojensa rajoissa ja laadukkaassa ohjauksessa monia lajeja: voimistelua, lentopalloa, suunnistusta, purjehdusta, lumilajeja, tennistä, pöytätennistä, squashia, sulkapalloa, yleisurheilua, jalkapalloa, pesäpalloa, koripalloa, golfia, miekkailua, cheerleadingiä, judoa ja taekwondoa.

Lapset olivat toiminnasta lähes poikkeuksetta innostuneita. Yksi tekijä, mikä tuntui pitävän lapset toiminnan parissa oli nimenomaan monipuolisuus ja -lajisuus. Lapset olivat aidosti innoissaan kun pääsivät kokeilemaan paljon erilaisia lajeja ja oppimaan uusia asioita.