Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Hakijan checklist

1. Etsi yhteistyötahot toiminnalle

Lasten Liike -kerhoja voivat järjestää paikalliset urheiluseurat tai muut yhdistykset. Suositeltavaa on, että eri tahot järjestävät toimintaa yhteistyössä. Etsi siis sopivat kumppanit kerhotoiminnalle lähialueeltasi.

2. Selvitä millaista kerhotoimintaa paikkakunnalla on jo

On tärkeää, että paikalliset yhdistykset, jotka ovat hakemassa Lasten Liike- tukea ovat tietoisia millaista toimintaa kunnassa eri kouluilla järjestetään jo sekä millaisia toiveita kouluilla liikunnalliselle kerhotoiminnalle on. Tietoisuus myös muiden seurojen ja yhdistysten kerhotoiminnan järjestämisen suunnitelmista on tärkeää. Toimintaan mukaan lähtevien yhdistysten tulee kartoittaa kerhotoiminnan tilannetta paikallisen/alueellisen kerhokoordinaattorin ja/tai koulun/-jen kanssa, joissa toimintaa halutaan toteuttaa.

Apua kartoittamiseen saat siis kunnilta, kouluilta ja liikunnan aluejärjestöiltä.

Suositeltavaa on yhteydenotto ensin kunnan kerhokoordinaattoriin, mitä kautta asiasta löytyy tarpeellista lisätietoa. Toimintaa suunnittelevat tahot voivat olla ensi alkuun yhteydessä myös oman alueen liikunnan aluejärjestöön. Liikunnan aluejärjestöt kokoavat monilla paikkakunnilla, joissa toimintaa käynnistellään, eri tahoja jollakin tavalla yhteen paikkakuntakohtaisissa tilaisuuksissa. He tiedottavat ja tukevat toiminnan toteuttajia myös muilla tavoin toiminnan käynnistys- ja hakuvaiheissa.

3. Tutustu myös ennakkoon minne Lasten Liike iltapäivä toimintaa suunnataan

Osa paikkakunnista, joissa toimintaa lähdetään lukuvuodelle 2018-2019 käynnistämään tai joissa kartoitetaan löytyykö toiminnalle potentiaalisia toteuttajia löytyvät alla olevasta listasta. Osalla paikkakunnista on jo kartoitettu tilannetta mm. koulujen ja kunnan kanssa. Taulukossa on maininta, jos tukien hakemiseen näillä paikkakunnilla liittyy jotakin erityistä huomioitavaa. Liikunnan aluejärjestösi antaa lisätietoja paikkakunnista. HUOM. voit hakea tukea vaikka paikkakuntasi ei löydy listalta.

Iisalmi

Imatra

Kauhajoki

Kauhava

Kuopio

Laihia

Lapua

Lieto

Masku

Otanmäki

Paltamo

Puolanka

Raisio

Rauma

Ristijärvi

Siilinjärvi

Sotkamo

Ähtäri

4. Tutustu Lasten Liikkeen arvoihin ja kriteereihin ennen hakemuksen jättämistä

Lasten Liike toimintaa ohjaavat sen arvot ja kriteerit. Tutustu niihin ennen hakemuksen jättämistä. Lasten Liike haku on auki maaliskuun alusta 31.3. asti.