Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Lajiliittojen palvelut

Lajiliittojen palvelut

Lajiliitot tarjoavat monenlaisia palveluja koulupäivän aikaisen liikkeen lisäämiseen: lajiesittelyjä, tapahtumia, kampanjoita, kisoja ja kilpailuja sekä opettajien täydennyskoulutusta. Myös moni muu liikunta- ja kansalaisjärjestö on tuottanut palveluja kouluille.

Lajiliittojen palveluita

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO

TUTUSTU JENKKIFUTIKSEEN: Lippupallon ja amerikkalaisen jalkapallon koulukäyntejä tekevät sekä lajiseurat sekä Liitto resurssiensa mukaisesti. Demoja tehdään pääosin lajiseurojen paikkakunnilla. Toiminnot voivat vaihdella pitkällä välitunnilla tapahtuvaan jenkkifutiksen heittokoulusta koulujen paikallisturnaukseen. http://www.sajl.fi/koulutus/opettajille/tutustumiset/

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: Syys- ja kevätkuukaudet

Lisätietoja: Heikki Halttunen, heikki.halttunen@sajl.fi

AMPUMAHIIHTO

NAPSU AMPUMAHIIHDON LAJIESITTELY

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: Ympärivuotinen

Lisätietoja: Lauri Elo, lauri.elo@biathlon.fi

 

URLUS – NUORISOPROJEKTI: Hankkeessa on tarkoitus tutustuttaa koululaisia ampumahiihtoon kouluesittelyiden kautta. Hankkeessa pyritään madaltamaan lajin aloittamisen kynnystä mm. lyhyellä Napsu-ampumahiihtoleirillä, seurayhteistyöllä sekä koulutuksilla seuroille.

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: 1.6.2018-31.5.2019

AUTOURHEILU

FLYING FINN TOUR: Rakennamme eri lokaatioihin radan, jossa voi turvallisesti – ilman aiempaa kokemusta- testata ajamista karting-autolla. Mitään ei tarvita mukaan – saavu vain lähimpään tapahtumaan klo 11-16 välillä. Huom! The Girls On Track -tapahtumassa 13-18-vuotiaat tytöt osallistuvat kisaan paikasta Euroopan kisoihin – aiempaa kokemusta ei tarvita!

Kohderyhmä: Kaikki 6-18 -vuotiaat

Ajankohta: 19.5. Tampere 26.5. Tuuri (The Girls On Track –naistentapahtuma) 9.6. Lahti 26.-27.7. Jyväskylä, Neste Ralli 10.8. Joensuu 17.-18.8 Helsinki, Tubecon 23.8. Hämeenlinna (The Girls On Track –naistentapahtuma)

Lisätietoja: Raakel Koittola, raakel.koittola@autourheilu.fi

JÄÄKIEKKO

LUOKKALÄTKÄPÄIVÄT: Jääkiekkoliiton jäsenseurat ja jääkiekkoalueet järjestävät lajin tutustumispäiviä ja pelitapahtumia päiväkodeille  ja alakouluille.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja alakoulu

Ajankohta: Talvikaudella

Lisätietoja: Jääkiekkoliiton alueet / aluepäällikkö ja aluevalmentaja. etunimi.sukunimi@finhockey.fi

JÄÄKIEKON JA JÄÄURHEILUN OPETTAMISEN PERUSTEITA ALAKOULUN OPETTAJILLE: Jääkiekkoliitto tarjoaa alueidensa toteuttaman yhdessä paikallisen seuran kanssa jääurheilun ja jääkiekon perusteiden koulutuksen alakoulujen opettajille. Koulutus sisältää teoriaopetusta sekä käytännön harjoittelua jäällä. Teoriaopetus voidaan myös toteuttaa jäällä käytännön harjoittelun yhteydessä.  Koulutussisällöt valmistuvat syksyn 2018 aikana.

Koulutuksen kesto: 3-6 tuntia/ sovittavissa.

Kohderyhmä: Alakoulu.

Lisätietoja: http://www.finhockey.fi/index.php/alueet

 

JÄÄKIEKON JA JÄÄURHEILUN OPETTAMISEN PERUSTEITA YLÄKOULUN OPETTAJILLE: Jääkiekkoliitto tarjoaa alueidensa toteuttaman yhdessä paikallisen seuran kanssa jääurheilun ja jääkiekon perusteiden koulutuksen yläkoulun opettajille. Koulutus sisältää teoriaopetusta sekä käytännön harjoittelua jäällä. Teoriaopetus voidaan myös toteuttaa jäällä käytännön harjoittelun yhteydessä.  Koulutussisällöt valmistuvat syksyn 2018 aikana.

Kohderyhmä: Yläkoulu

Koulutuksen kesto: 3-6 tuntia/ sovittavissa

Lisätietoja: http://www.finhockey.fi/index.php/alueet

 

VARHAISKASVATUS

JÄÄURHEILUN PERUSTEITA VARHAISKASVATUKSEEN: Jääkiekkoliitto tarjoaa alueidensa toteuttaman yhdessä paikallisen seuran kanssa jääurheilun ja jääkiekon perusteiden koulutuksenvarhaiskasvatuksen ohjaajille. Koulutus sisältää teoriaopetusta sekä käytännön harjoittelua jäällä. Teoriaopetus voidaan myös toteuttaa jäällä käytännön harjoittelun yhteydessä.  Koulutussisällöt valmistuvat syksyn 2018 aikana.

Koulutuksen kesto: 3-6 tuntia/ sovittavissa

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: http://www.finhockey.fi/index.php/alueet

 

LUOKKALÄTKÄPÄIVÄT: Jääkiekkoliiton jäsenseurat ja jääkiekkoalueet järjestävät lajin tutustumispäiviä ja pelitapahtumia päiväkodeille ja alakouluille.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja alakoulu

Ajankohta: Talvikaudella

Lisätietoja: Jääkiekkoliiton alueet / aluepäällikkö ja aluevalmentaja. etunimi.sukunimi@finhockey.fi

KAMPPAILULAJIT

KAMPPAILUTAITURIT: Kamppailutaiturit I ja II ovat valmiit materiaalit, joita opettaja voi hyödyntää koulussa liikunnan opetuksen monipuolistamiseksi. Opettajien koulutus sisältää materiaalien läpikäynnin ja opastuksen.

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: 2 tuntia

Lisätietoja: Tiiu Tuomi, tiiu.tuomi@taekwondo.fi

KEILAILU

LET’S BOWL: Let’s Bowl -keilakilpailussa kaadetaan keiloja kumoon 3-5 hengen joukkueissa. Kisaan voit osallistua omalla paikkakunnallasi. Kerää joukkue kasaan ja suuntaa keilahallille. Jätä keilatuloksesi keilahallille ja olet mukana kisassa! Let’s Bowl -keilakilpailu jatkuu aina alakoulusta jatko-opintoihin asti (ala- ja yläkoulut, lukiot, ammattiopistot ja korkeakoulut).

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Kisan ajankohta: Talvi – kevätkaudella

Lisätietoja: Sami Järvilä, sami.jarvila@keilailu.fi

KORIPALLO

SUSI CAMPUS: Susi Campuksen idea on tarjota lapsille, nuorille, opettajille ja valmentajille tietoa ja käytännön vinkkejä koripalloharjoitteluun – kootusti yhdestä paikasta. Susi Campus toimii myös Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristönä.

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: ei tiedossa.

Lisätietoja: https://peda.net/hankkeet/susicampus.

KÄSIPALLO

SCHOOL TOUR: Seurat esittelevät alueensa kouluille käsipalloa. http://finnhandball.net/seuratoiminta/school-tour/

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: Syyskuu – toukokuu

Lisätietoja: Taneli Tiilikainen, taneli.tiilikainen@finnhandball.net

LUMILAJIT LIIKUTTAVAT

LASTEN LUMIPÄIVÄT: Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakouluille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa.
Tapahtumakiertue on kiertänyt vuodesta 2015 asti, aina joulukuusta huhtikuuhun.
Tapahtumassa liikutaan maastohiihdon, ampumahiihdon ja mäkihypyn sovelluksin.
https://www.lumilajitliikuttavat.fi/lumipaivat/

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: joulukuu 2018 – huhtikuu 2019

Lisätietoja: Sandra Jutila, sandra.jutila@hiihtoliitto.fi

 

TUISKUN LUMILAJIKOULU: Tuiskun Lumilajikoulu koostuu neljästä puolentoista tunnin harjoituskerrasta, maastohiihdon, mäkihypyn, ampumahiihdon ja suksicrossin maailmassa. Jokaisella kerralla harjoitellaan lasten kanssa taitoja yli lajirajojen ja kehitämme eri ominaisuuksia – laadukkuutta, monipuolisuutta, hauskuutta, yhdessä tekemistä ja turvallisuutta korostaen. https://www.lumilajitliikuttavat.fi/tuiskun-lumilajikoulu/

Kohderyhmä: Alakoulu

Lisätietoja: Sandra Jutila, sandra.jutila@hiihtoliitto.fi

 

TUISKUN LAJIKOULUT: Tuiskun Lajikoulut ovat maastohiihdon, ampumahiihdon ja mäkihypyn lajikouluja, joihin lasten ja nuorten on helppo siirtyä esim. Tuiskun Lumilajikoulun jälkeen. Tuotteet koostuvat omista 10 kerran tuntisuunnitelmista joiden aikana syvennytään lajin saloihin. Myös opettajat voivat ohjata valmiiden tuntisuunnitelmien avulla innostavia lumiliikuntatunteja. https://www.lumilajitliikuttavat.fi/tuiskun-koulut/

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Lisätietoja: Lisätietoja Sandra Jutila, sandra.jutila@hiihtoliitto.fi

 

LUMILAJEJA OPETTAJILLE: Lumilajeja opettajille koulutus tarjoaa innostavaa, kehittävää, monipuolista liikuntataitojen oppimista lumella uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Lumilajeissa opitaan maastohiihtoa, mäkihyppyä ja ampumahiihtoa sekä taituruutta suksicrossin avulla. Tunnit voidaan toteuttaa melkein missä vain ja ilman aikaisempaa kokemusta lumilajeista. Koulutusta järjestävät sekä Hiihtoliitto että lumilajiseurat. https://www.lumilajitliikuttavat.fi/opettajille/

Koulutuksen kesto: 3 tuntia

Kohderyhmä: Alakoulu

MAILAPELIT

MAILA TULI TALOON: Mailapeliliittojen yhteishanke, minkä avulla tutustutetaan koululaisia mailapeleihin ympäri Suomea. www.mailapelit.fi

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: Ympärivuotinen

 

MAILAPELIKOULUTUS: Koulutuksessa käydään perustekniikan lisäksi mailapelien koulusovellukset läpi. Tutustutaan leikkeihin ja harjoitteisiin, jossa isommat ryhmät pääsevät osallistumaan.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Koulutuksen kesto: 2 tuntia

PARALYMPIALAJIT

PARA SCHOOL DAY: Para School Day on työkalu kouluille käsitellä erilaisuuden kohtaamista, yhdenvertaisuutta ja toisten arvostamista liikunnan avulla. Para School Day on liikuntapäivä koko koululle, jonka aikana kohdekoulun oppilaat pääsevät kokeilemaan eri paralympialajeja.
Mukana päivässä olevat urheilijavieraat vastaavat vammastaan ja lajistaan juuri niihin kysymyksiin, jotka lapsia ja nuoria kiinnostavat. Yhden päivän aikana oudot apuvälineet muuttuvat mielenkiintoisiksi urheiluvälineiksi. https://www.paralympia.fi/etusivu/para-school-day-2/para-school-day/

Kohderyhmä: Alakoulu – 2. aste

Ajankohta: Jatkuva, sovitaan jokaisen kanssa erikseen

Lisätietoja: Reeta Lindeman, reeta.lindeman@paralympia.fi

PÖYTÄTENNIS

PINGISPÄIVÄT: Pöytätennisliitto tarjoaa yhdessä paikallisten seurojen kanssa lajiesittelyjä. Tapahtumissa käydään lyhyesti läpi perusasioita. Pääpaino on pelaamisessa ja leikkimielisissä kilpailuissa.

Kohderyhmä: Alakoulu

Lisätietoja: Taneli Keinonen, taneli.keinonen@sptl.fi

 

VÄLITUNTIPINGISKILPAILUT: Koulut voivat tilata ohjeet ja palkinnot välituntikilpailun pelaamiseen.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: Ympärivuotinen

Lisätietoja: Taneli Keinonen, taneli.keinonen@sptl.fi

RATSASTUS

HEVOSKERHON OHJAAJAN KOULUTUS: Hevoskerhon ohjaajakoulutuksen käynyt voi järjestää kouluympäristössä iltapäivätoimintana hevoskerhoa valmiilla kerhomateriaaleilla. Kerhossa harjoitellaan hevostaitoja askarrellen, liikkuen ja leikkien. Kerhoon voi mahdollisuuksien mukaan yhdistää myös retken tallille. Koulutukseen osallistuvalta odotetaan hevostaito-osaamista. http://www.ratsastus.fi/lapset_ja_nuoret/prime103.aspxHevoskerho

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: 8 tuntia

Lisätietoja: Sanna Sassi, sanna.sassi@ratsastus.fi

RINGETTE JA KAUKALOPALLO

RINGETTE ON MAINIO KOULUPELI ja/tai KAUKIS ON MAINIO KOULUPELI: Esittelytunnilla tutustutaan ja kokeillaan lajia sekä lopuksi pelataan. Tunti räätälöidään iän ja ryhmän koon mukaan sekä koulun toiveiden mukaiseksi. Se voi olla muutaman tunnin tapahtuma tai yhden päivän tapahtuma. Tarvittavat välineet tuodaan mukana ja sikäli kun välineitä riittää lahjoitetaan koululle käynnin yhteydessä pelivälineet (10 mailaa ja 10 palloa/ringetteä). Esittely voi olla ringetestä tai kaukalopallosta tai molemmista.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus, ala- ja yläkoulu.

Ajankohta: Syys-maaliskuu.

RINGETEN JA TAI KAUKALOPALLON OPETTAMINEN KOULUSSA: Koulutuksessa käydään läpi, miten ringetteä ja kaukalopalloa voidaan opettaa, harjoitella ja pelata koulussa.

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: 2 tuntia

Lisätietoja: Merja Markkanen, merja.markkanen@skrl.fi.

 

VARHAISKASVATUS

LUISTELUN JA PELAAMISEN ALKEET VARHAISKASVATUKSEEN: Koulutuksessa käydään läpi luistelun opetusta ja pelaamisen alkeita.

Koulutuksen kesto: 2 tuntia

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: Merja Markkanen, merja.markkanen@skrl.fi

SULKAPALLO

SULKISSÄPINÄ: Sulkissäpinä on 45 minuutin mittainen lajitutustuminen sulkapalloon. Tunnin sisällä on erilaisia pallonhallintatehtäviä, pariharjoitteita ja sovellettuja pelejä. Järjestävä taho tarjoaa välineet. https://www.sulkapallo.fi/harrastaja/lapset-ja-nuoret/sulkissapina/.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja alakoulu

Ajankohta: Erikseen sovittavissa

Lisätiedot: Tommi Saksa, tommi.saksa@sulkapallo.fi

SUUNNISTUS

SUUNNISTAEN LIIKETTÄ KOULUPÄIVÄÄN: Suunnistuksen opetusmateriaaleja kouluihin kehitetään laatimalla opetusvideoita, joiden avulla opettajien on helppo toteuttaa laadukkaita opetustunteja. Materiaalin tueksi työstetään myös välinepaketti, jota voi käyttää opetuksessa. Opettajien koulutusta uudistetaan ja luodaan verkosto yhteistyöhön koulujen ja seurojen välillä. www.olekartalla.fi

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: 1.1.2018-31.12.2019, alkanut jo vuonna 2017 ja jatkuu vuodelle 2019

Lisätietoja: Timo Saarinen, timo.saarinen@suunnistusliitto.fi

 

WORLD ORIENTEERING DAY: Maailman suunnistuspäivänä järjestettävä suunnistustapahtuma kouluissa yhteistyössä seurojen kanssa.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: 23.5. tai 23.-29.5

Lisätietoja: Timo Saarinen, timo.saarinen@suunnistusliitto.fi

 

RASTISEIKKAILU: Seurat voivat järjestää päivän aikana erilaisia harjoitteita kouluille/päiväkodeille.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja alakoulu

Ajankohta: Kevät ja syksy

Lisätietoja: Lisätietoja: Timo Saarinen, timo.saarinen@suunnistusliitto.fi

 

UUSIA IDEOITA OPPIMISEEN SUUNNISTUKSESTA: Suunnistuksen opettamisen perusteita ja vinkkejä uuden OPS:n hengessä, miten suunnistusta voi hyödyntää muussakin oppimisessa.

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: 1-3 tuntia

Lisätietoja: Timo Saarinen, timo.saarinen@suunnistusliitto.fi

TENNIS

LÄHITAPIOLA STREET TENNIS – KIERTUE: Tennisliitto ja tennisseurat järjestävät kouluilla yhden päivän lajiesittelyitä, joissa lapset saavat pelata tennistä. Lisätietoa www.streettennis.fi.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus ja alakoulu

Ajankohta: Maalis-toukokuu

Lisätietoja: Henrik Zilliacus, henrik.zilliacus@tennis.fi

UINTI

VESI- JA TEKNIIKKARALLI – OHJAAJAKOULUTUS: Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot ohjaamiseen sekä valmiudet ohjata Vesi- ja Tekniikkarallia. Päivä sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia ohjaamisen keskeisistä sisältöalueista, ohjaajan rooli ja vastuu, lapsen kasvu ja kehitys, uintitekniikan perusasiat ja niiden opettaminen sekä vinkkejä vesipallosta, uimahypyistä ja taitouinnista.

Kohderyhmä: Alakoulu

Koulutuksen kesto: 20 tuntia

Lisätietoja: Outi Kokko-Ropponen, outi.kokko-ropponen@uimaliitto.fi

 

VARHAISKASVATUS

VESITAITURIT – OHJAAJAKOULUTUS VARHAISKASVATUKSEEN: Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot ja -taidot lasten uinnin ohjaamiseen. Koulutus sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia ohjaamisen keskeisistä sisältöalueista; ohjaaminen ja oppiminen, lapsen kasvu ja kehitys, veteen totuttelu ja uinnin alkeisopetuksen perusteet. Lisäksi koulutus antaa vinkkejä Vesi- ja perhepeuhuun, alkeis- ja jatkouimakouluun sekä erilaisiin uintivälineisiin. http://www.uimaliitto.fi/seuroille/koulutus/ohjaajakoulutus/

Koulutuksen kesto: 20 tuntia

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: Outi Kokko-Ropponen, outi.kokko-ropponen@uimaliitto.fi

VAMMAISURHEILU

VALTIN KANSSA LIIKKUJAKSI: Valtin kanssa liikkujaksi -hankkeen kohderyhmä on vammaiset tai erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, ikäryhmässä 6-23 vuotta. Lapsen tai nuoren osallisuus on keskiössä. Valtti tutustuu ohjattavan elämäntilanteeseen ja toiveisiin, laatii harrastuskokeilusuunnitelman, esittelee sen ohjattavalleen, ottaa yhteyttä liikuntaharrastuksen tarjoajiin, sekä sopii ja järjestää kokeilut (4 liikuntakokeilua). Kokeilujen jälkeisessä palautekeskustelussa käydään läpi kokemukset ja onnistumiset ohjattavan ja huoltajien kanssa. Tavoitteena löytää harrastus. https://www.vammaisurheilu.fi/ajankohtaista/valtti.

Kohderyhmä: 6-23 vuotiaat

Ajankohta: 2/2018-1/2019

 

ERILAINEN KOULUPÄIVÄ/ VAMMAISURHEILU TUTUKSI: Vietä erilainen koulupäivä vammaisurheilulajeihin tutustuen. Lajiesittelyjä mahdollisuus järjestää mm. maalipallosta, bocciasta, pyörätuoli rugbystä sekä kehitysvammaisten Special Olympics toiminnasta.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: Elo-toukokuu

Lisätietoja: Nina Peltonen, nina.peltonen@vammaisurheilu.fi

 

JUNIOR GAMES: Junior Games -kilpailut ovat liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten ja elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten oma kisatapahtuma. https://www.vammaisurheilu.fi/liikunta-ja-urheilu/lapset-ja-nuoret/junior-games

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Kisan ajankohta: Kevätkisat huhtikuussa, syyskisat marraskuussa

Lisätiedot: Nina Peltonen, nina.peltonen@vammaisurheilu.fi

 

VAU- TYÖPAJAT 1-5: Kolmituntiset VAU-työpajat käsittelevät vammaisurheilun ja -liikunnan eri teemoja ratkaisukeskeisesti ja omakohtaiseen oivaltamiseen kannustavasti. Työpajoja voidaan järjestää joko yksittäisinä koulutuksina tai laajempina, tilaajan tarpeisiin räätälöityinä kokonaisuuksina. Lisätietoja: https://www.vammaisurheilu.fi/palvelut/koulutus/vau-tyopajat

Koulutuksen kesto: 3-6 tuntia

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Lisätietoja: Piia Korpi, piia.korpi@vammaisurheilu.fi

VESISANKARIT

VESISANKARIT: Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa kahdeksan eri järjestöä edistävät yhteistyössä vesiturvallisuutta, uimataitoa, veneilytaitoja ja ensiaputaitoja. Vesisankarit-tapahtumia järjestetään kaikille avoimina uimahalli-/kylpylätapahtumina sekä koululaistapahtumina ympäri Suomea. Vauhdikkaissa tapahtumissa opetellaan vesillä liikkumisen taitoja kuten vedestä pelastamista, uimahyppyjä, melontaa, ensiaputaitoja sekä uinti- ja sukellustaitoja hauskoilla vesitaitoradoilla, aina ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Vesisankarit -nettisivuilla lisää tietoa sekä materiaalia opettajille ja vanhemmille: http://www.vesisankarit.fi/

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: Ympärivuotinen

Lisätietoja: http://www.vesisankarit.fi/yhteys

VOIMISTELU

LIIKU MUN KAA: Liiku mun kaa -hanke jatkaa voimistelu osaksi koulupäivää -hanketta. Tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen voimisteluelämyksiä lapsille ja nuorille.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Ajankohta: Alkaa 1.8.2018

Lisätietoja: Liisa Lappalainen, liisa.lappalainen@voimistelu.fi

 

VOIMISTELUN DEMOTUNTI: Voimistelukoulu, Free Gym, Rope Skipping, akrobatiavoimistelu, välinevoimistelu ja telinevoimistelu.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksesta aina kolmannelle asteelle

Ajankohta: Sovitaan erikseen paikallisseurojen kanssa

Lisätietoja: Satu Åkerlund, satu.akerlund@voimistelu.fi

IDEOITA VOIMISTELUTUNNILLE: Räätälöidään asiakkaalle sopivaksi.

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulu

Koulutuksen kesto: 2-3 tuntia

Lisätietoja: Liisa Lappalainen, liisa.lappalainen@voimistelu.fi

 

VARHAISKASVATUS: IDEOITA ALLE KOULUIKÄISTEN LIIKUTTAMISEEN: Voimisteluvinkkejä varhaiskasvatusikäisten liikuttamiseen. Sisältöä muokataan asiakkaalle sopivaksi.

Koulutuksen kesto: 2 tuntia

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: Liisa Lappalainen, liisa.lappalainen@voimistelu.fi

YLEISURHEILU

HESE-KISA: Hese-kisa on 5-6 -luokkalaisille järjestettä­vä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Koulu- ja kuntakisat toteutetaan koulujen, kuntien ja alueen seurojen välisenä yhteis­työnä ennen piirikisoja. Ota yhteyttä paik­kakuntasi yleisurheiluseuraan koulukisojen järjestämisestä. Kisan säännöt ja ohjeet löydät nettisivuilta. Kuntakisoja varten on tehty pöytäkirja ja diplomi, jotka voit ladata sähköisenä. Jokaisen kunnan kaikki haluk­kaat joukkueet pääsevät huhti-toukokuussa eri puolilla Suomea järjestettäviin Hese-pii­rikisoihin. Piirikisojen voittajajoukkueet kutsutaan valtakunnalliseen finaaliin! http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu.

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: Huhti-toukokuu

Lisätietoja: Ritva Immonen, ritva.immonen@sul.fi

 

ELOVENA VOIMAPÄIVÄ: Elovena Voimapäivinä 3-6-luokkalaiset oppilaat voivat kokeilla erilaisia yleisurheilulajeja miniyleisurheilukentällä, jonne tehdään yleisurheilun erilaiset lajipisteet mukavine harjoitteineen kahden ohjaajan johdolla. Elovena Voimapäivän yhtenä tarkoituksena onkin tuoda liikuntapaikka lähelle koululaista, ilman siirtymistä pois koulualueelta. Voimapäivä tarjoaa myös uusia ideoita niin oppilaille kuin opettajille siitä, miten voidaan yleisurheilla ja saada vinkkejä tärkeistä ravintoasioita uudella ja hauskalla tavalla! Opettajat toimivat Voimapäivässä apuohjaajina ja pääsevät näin osallisiksi vauhdikkaaseen päivään! www.elovenavoimapaiva.fi

Kohderyhmä: Alakoulu

Ajankohta: Kevät ja syksy (sovittavissa)

Lisätietoja: Ilpo Koponen, ilpo.koponen@sul.fi

OPEKOULUTUS: Tilaisuuksissa käydään läpi lasten yleisurheilulajien perusteita ydinkeskeisen oppimisen näkökulmasta ja käytännön tekemisen kautta. Virikkeitä ja vinkkejä siitä, miten yleisurheilulajeja tulisi eri-ikäisille opettaa, yleisurheiluharjoitteista ja niiksi sopivista leikeistä ja peleistä, sekä myös lasten yleisurheiluvälineistä. Tilaisuudet sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneellekin yleisurheilun taitajalle.

 

Kouluttajina toimivat SUL:n piirien kouluttajat. http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/yleisurheilua-opettajille/opettajakoulutus.

Koulutuksen kesto: 3 tuntia.

Kohderyhmä: Alakoulun opettajat.

 

MUIDEN PALVELUJA

AUTOKOULULIITTO

TURVASSA TIELLÄ -KOULUTUS: Turvassa Tiellä -ohjelman ydinajatuksena on tarjota maksuttomia kouluvierailuja sekä järjestää yleisötapahtumia ympäri Suomen. Liikenneturvallisuuskouluttajat ovat Autokoululiiton kouluttamia, kokeneita ja taitavia osaajia, jotka eivät pelkästään luennoi luokan edessä liikenneturvallisuudesta, vaan tiedon jakamisen ohella virittävät keskustelua, nostattavat henkeä ja kannustavat yhteiseen tekemiseen. Yksi koulutus on oppitunnin mittainen. https://www.turvassatiella.fi/#kouluille.

Koulutuksen kesto: 1 tunti

Kohderyhmä: Yläkoulu

Lisätietoja: Raakel Koittola, raakel.koittola@autourheilu.fi

SUOMEN LATU

METSÄMÖRRIOHJAAJAN PERUSKURSSI: Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan.  Peruskurssilla perehdyt mm. lasten luontokasvatukseen, varustetietouteen, valmiudet toimintasuunnitelmien laatimiseen ja saat perustaidot ohjaajana toimimiseen. www.suomenlatu.fi/kurssit

Koulutuksen kesto: 2 op (15×45 min)

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: www.suomenlatu.fi/metsamorri

 

METSÄMÖRRITOIMINNAN TEEMAKURSSIT: Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittaneille on tarjolla erilaisia täydennyskoulutuksia: Eskarilainen mörrimetsässä, Metsänuppuset ja -myttyset, Metsämörri ystävineen ja Metsämörriohjaajan päivityskurssi. www.suomenlatu.fi/kurssit

Koulutuksen kesto: 1 op (8 x 45 min)

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: www.suomenlatu.fi/metsamorri

 

MUUMIEN HIIHTOKOULUN OHJAAJAKURSSI: Muumien hiihtokoulu on useamman kerran kokonaisuus, jossa käydään hauskasti ja lapsilähtöisesti läpi hiihdon perusasiat ja -tekniikat. Hiihtokoulussa liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä hiihdetään omaehtoisesti virikkeellisessä hiihtoympäristössä tai tehdään yhdessä muutakin talvista mukavaa. Isommat hiihtokoululaiset voivat tehdä pidempiäkin hiihtoretkiä. Käytännönläheisen peruskurssin keskeinen sisältö: Opettaminen ja oppiminen Muumihiihtokoulussa, Muumihiihtokoulun sisällöt ja hiihtoleikit, sekä Muumihiihtokoulun järjestäminen ja turvallisuus www.suomenlatu.fi/kurssit.

 

Koulutuksen kesto: 1 op (8 x45 min)

Kohderyhmä: Varhaiskasvatus

Lisätietoja: www.suomenlatu.fi/muumit