Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Tilaisuudet

Arkistointi, siivous ja kierrätys – info- ja koulutustilaisuus – Tervetuloa!

Aika: torstaina 21.9. klo 9.30
Paikka: Saunakabinetti (8.krs), Radiokatu 20, Helsinki

Nyt on loistava tilaisuus tulla kuuntelemaan asiantuntijoiden vinkit ja neuvot arkistointiin. Paikalla ovat asiantuntijat Urheilumuseosta juuri teitä varten. Lisäksi ohjelmassa infoa ja aikatauluja koskien siivousta ja kierrätystä.

Muutto edessä – varasto sekaisin – asiakirja-, esine- ja valokuvakokoelmat kuntoon!

Tilaisuuden esitykset

Paikalla oli yli 50 henkeä. Kiitos kaikille osallistujille!

Urheilumuseon esitys >>

Muuttotiimin esitys >>

Johdanto muuttotiimin esitykseen >>

Ohjeita siivoukseen ja kierrätykseen!

Muuttoprojektissa syntyy paljon jätettä, mutta samalla se on mahdollisuus kestävän kehityksen tekoihin. Käynnistämällä muuton valmistelu hyvissä ajoin vältämme loppupaniikin, jossa kaikki muuttokuorman ulkopuolelle jäävä lentää sekajätelavalle.

Syksyn aikana tullaan järjestämään 2-3 ajankohtaa kierrätykseen ja jätteeksi menevän tavaran keräykseen. Ensimmäiset jätelavat tilataan uuden toimitilan sisustussuunnittelun valmistuttua (marraskuun alku, viikko 45). Edeltävällä viikolla kerätään muutossa tarpeettomaksi jääviä käyttökelpoisia kalusteita (jotka ovat jo luovutettavissa, suuri osahan vapautuu vasta muuton yhteydessä), joille tilataan nouto Kierrätyskeskuksesta.

Alla tarkempaa tietoa yhteisistä ajankohdista ja järjestelyistä sekä vinkkejä, mitä kannattaa tehdä jo nyt.

Siivous ja jätteet

  • Siivoa varastoista ja toimistolta epäkurantit esitteet, oppaat yms. aineistot! 1. kerroksen lastauslaiturilta voi noutaa paperinkeräyssäiliöitä lainaan. Keräysastioiden tyhjennyspäivä on tiistai, joten tyhjiä keräysastioita löytyy varmimmin keskiviikosta eteenpäin. Palauta täysinäiset säiliöt itse samaan paikkaan!
  • Talolla on hyvät lajittelumahdollisuudet paperi, sähkö-ja elektroniikkaromu, energiajäte. Kertaa edellä olevista linkeistä lajitteluohje, joka voi myös säästää turhalta työltä (esim. toimisto-, sanomalehti- ja esitepaperit samaan astiaan).

Marraskuun alussa (viikko 45) tilataan ensimmäiset jätelavat rikkinäisten ja epäkuranttien huonekalujen poistamiseen. Tähän yhteyteen on suunnitteilla myös yhteinen siivouspäivä, jolloin viimeistäänkin kannattaa käynnistää toden teolla toimiston ja kellarivarastojen siivous!

Käyttökelpoinen, mutta tarpeettomaksi jäävä tavara

  • Tehkää inventaario tarpeettomaksi jäävästä irtaimesta ja tarjotkaa käyttökelpoista tavaraa teitä lähellä oleville kiinnostuneille tahoille (lähialueen seurat, lasten päiväkodit, SPR, Hope ry yms.).

Syksyn aikana Olympiakomitea järjestää myös koordinoidusti kierrätettävän tavaran keräyksiä ja toimituksia Kierrätyskeskukseen ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Osa tavarasta on kuitenkin helpompi saada kiertoon kohdennetusti pienissä erissä, joten omien kanavien käyttäminen on suositeltavaa. 

Urheilumuseoon tarjottava irtain

Kuten tilaisuudessakin todettiin Olympiakomitean tiimi tulee koordinoimaan:

  • esineistä vastaavan Riitta Forsmannin vierailuja  Radiokadulle – tästä aikataulua ja lisätietoja erikseen
  • Urheilumuseon arkistoon lähtevien arkistoitavien materiaalien noutoja Radiokadulta syksyn aikana 2-3 krt/tarpeen mukaan  ennen muuttoa – myös näistä aikatauluista tarkennukset myöhemmin.

Olympiakomiteasta asioita kanssanne edistävät Päivi Kekäle, Satu Himberg ja Karoliina Ketola.