Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kansainvälinen yhteistyö

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa ja työskentelee niin pohjoismaisilla kuin maailmanlaajuisillakin pelikentillä. Ylläpidämme urheiluyhteisön kansainvälisten toimijoiden verkostoa sekä työskentelemme aktiivisesti jäsenjärjestöjemme kanssa. Liikunnan ja olympialiikkeen kattojärjestöihin sekä keskeisiin kansainvälisiin verkostoihin ja toimijoihin olemme rakentaneet tiivit ja lämpimät välit. Uskomme yhteistyön voimaan.

Kansainvälisyysverkosto Suomessa

Suomen Olympiakomitea pitää yllä kansainvälisyysverkostoa, joka kokoaa yhteen liikunta- ja urheiluyhteisön kansainvälisyyteen liittyvissä tehtävissä toimivat henkilöt. Verkostossa jaetaan tietoa ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, kehitetään toimijoiden osaamista ja keskustellaan kansainvälisen toiminnan yhteisistä suuntaviivoista. Mukana on kansainvälisia vaikuttajia, lajiliittojen ja muiden järjestöjen johtoa sekä lajiliittojen kansainvälisestä toiminnasta ja tapahtumista vastaavia henkilöitä.

Verkoston puitteissa järjestetään avoimia tilaisuuksia sekä eri ryhmille kohdennettuja seminaareja, työpajoja ja sparraamistapaamisia toiveiden ja ajankohtaisuuden mukaan.

 

Verkoston vuoden 2020 tapaamiset – merkitse kalenteriisi!

30.9.2020 klo 9:30-11:00
EU-aamukahvit

Tervetuloa OKM:n liikunnan vastuualueen, Olympiakomitean ja Liikunann Aluejärjestöjen  järjestämille EU-aamukahveille! Aiheena rahoitukseen ja EU-politiikkaan liittyvät kysymykset.

Paikka: Zoom tai turvavälein Sporttitalon 5. kerroksessa, sinisessä aulassa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä.

 

21.10.2020 klo 13.00–16.00
Ihmisoikeudet kansainvälisissä urheilutapahtumissa – Mitä meidän tulisi tietää ja tehdä?

Kansainvälisyysklinikka vastuullisuudesta: Miten ihmisoikeudet huomioidaan kansainvälisissä urheilutapahtumissa? Mitä me voimme tehdä? Miten me voimme vaikuttaa?

Yhdessä Ihmisoikeusliiton kanssa järjestämme klinikan, jossa käsitellään ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä kansainvälisissä urheilutapahtumissa. Klinikassa käymme läpi mitä ihmisoikeudet tarkoittavat, miten ihmisoikeudet huomioidaan kansainvälisissä urheilutapahtumissa, mitä me voimme tehdä ja miten me voimme vaikuttaa?

Suomen Olympiakomitean kansainvälisen työn ytimessä on vastuullisuus. Edistämme hyvää hallintoa, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kansainvälisissä urheilu- ja liikuntajärjestöissä sekä olympialiikkeessä, pohjautuen urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös virtuaalisesti, linkki jaetaan kaikille ilmoittautuneille. Lisäksi tarkka fyysinen paikka vahvistuu myöhemmin. Ilmoittautumislinkki päivittyy syyskuun aikana.

 

Lokakuu – marraskuu 2020
Kansainvälisyysverkoston vuositapaaminen

Kansainvälisyysverkosto kokoontuu jälleen vuositapaamisen merkeissä. Tule kuulemaan ajankohtaisimmat urheilu-uutiset maailmalta suomalaisilta urheiluvaikuttajilta. Tapahtuma tarjoaa myös oivan tutustumis- ja verkostoitumismahdollisuuden muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa!

Aika ja paikka vahvistuvat myöhemmin.

Lisätietoja klinikoista: niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

HUOM! Päivitämme kansainvälisyysverkoston yhteystietorekisterimme. Mikäli haluat jatkossakin saada tietoa kansainvälisyysverkoston ajankohtaisista asioista ja tapahtumista – päivitä tietosi täällä!

 

#Suomivaikuttaa #LeadTheChange