Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kansainvälinen vastuullisuustyö

Vastuullinen, hyvän hallintotavan mukainen, sekä eettisesti toimiva toimintakulttuuri on nykyään vaatimus millä tahansa toimialalla. Liikunta- ja urheilukulttuuri ei ole tässä asiassa poikkeus. Suomen Olympiakomitea edistääkin vastuullisuutta ja hyvää hallintoa paitsi omassa toiminnassaan ja suomalaisilla kentillä, mutta myös kansainvälisissä urheilu- ja liikuntajärjestöissä sekä olympialiikkeessä. Olympiakomitean tehtävänä on toimia roolimallina muille liikunta- ja urheilujärjestöille, sekä tarjota tukea vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä. kansainvälisen vastuullisuustyön keihäänkärkenä toimii New Leaders -koulutusohjelma, sekä erinäiset kansainvälisyysverkoston tapaamiset.

Suomen olympiakomitea pyrkii edistämään vastuullisia toimintatapoja kansainvälisillä pelikentillä seuraavien ohjelmien kautta:

  • New leaders –koulutusohjelma: Euroopan olympiakomiteoiden, Kansainvälisen olympiakomitean ja Suomen olympiakomitean pilottihanke on suunnattu tulevaisuuden liikunta – ja urheilujohtajille. Koultuusohjelma Koulutusohjelma on rakennettu vastuullisuuden ja tasa-arvokysymysten näkökulmasta. Koulutukseen valitut oppivat eettisestä johtajuudesta, viestinnästä ja harjoittelevat hyvän hallinnon mukaisia johtamistapoja. Lisää New Leaders -ohjelmasta täältä.

 

  • Kansainvälisyysverkoston tapaamiset: Suomalaisten urheilujärjestöjen yhteinen kansainvälisyysverkosto kokoontuu muutaman kerran vuosittain keskustelemaan ajankohtaisista asioista kansainvälisiltä kentiltä. Vastuullinen toimintakulttuuri on yksi verkoston keskeisimpiä puheenaiheita.

 

  • Vastuullisuuskompassi: Suomen olympiakomitea pyrkii omassa toiminnassaan noudattamaan Meillä pelataan reilusti -vastuullisuuskompassin pääpilareita. Neljä pääteemaa ovat läpinäkyvyys, taloudellisuus, syrjimättä, sekä reilusti ja puhtaasti toimiminen.

 

#suomivaikuttaa #LeadTheChange

New Leaders

30 osallistujaa, 25 eri maasta.