Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kansainvälinen yhteistyö

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa ja työskentelee niin pohjoismaisilla kuin maailmanlaajuisillakin pelikentillä. Ylläpidämme urheiluyhteisön kansainvälisten toimijoiden verkostoa sekä työskentelemme aktiivisesti jäsenjärjestöjemme kanssa. Liikunnan- ja urheilun sekä olympialiikkeen kattojärjestöihin sekä keskeisiin kansainvälisiin verkostoihin tai toimijoihin olemme rakentaneet tiivit ja lämpimät välit. Uskomme yhteistyön voimaan.

“By safeguarding responsible and equal sports, we secure vital grassroots, produce successful elite athletes – and protect the future of sports.”

Kansainvälisyysverkosto Suomessa

Suomen Olympiakomitea pitää yllä kansainvälisyysverkostoa, joka kokoaa yhteen liikunta- ja urheiluyhteisön henkilöt, jotka toimivat erilaisissa kansainvälisyyteen liittyvissä tehtävissä. Verkostossa jaetaan tietoa ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, kehitetään toimijoiden osaamista ja keskustellaan kansainvälisen toiminnan yhteisistä suuntaviivoista. Tärkeää on myös verkostoituminen kansainvälisten toimijoiden kesken tiiviin yhteistyön mahdollistamiseksi. Verkostoon ovat tervetulleita kansainväliset vaikuttajat, lajiliittojen ja muiden järjestöjen johto, lajiliittojen kansainvälisestä toiminnasta ja tapahtumista vastaavat henkilöt. 

Verkoston puitteissa järjestetään avoimia tilaisuuksia, joihin kutsutaan osallistujia jakamaan osaamista, vaihtamaan kokemuksia sekä jakamaan parhaita käytäntöjä kansainvälisiltä kentiltä. Lisäksi järjestetään kohdennetusti eri ryhmille tarkoitettuja seminaareja, työpajoja ja sparraamistapaamisia toiveiden ja ajankohtaisuuden mukaan.

Kansainvälisyysverkoston vuoden 2020 tapaamiset – merkitse kalenteriisi

8.4.2020 klo 13.00-16.00
Kansainvälisyysklinikka: Kansainvälisyysstrategian päivitys 2020-luvulle

Suomen Olympiakomitea ja Palloliitto kertovat kansainvälisen työnsä painopistealueista ja kertovat käytännön esimerkkien avulla omasta kansainvälisyystyöstään. Lisäksi Olympiakomitea käy Palloliiton kanssa läpi, miten heidän kansainvälisyysstrategiansa on rakennettu, ja mitä niillä tavoitellaan.

Klinikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden keskustella ja sparrata myös oman lajiliittosi kansainvälisyystyöstä ja tulevista suunnitelmista.

Ilmoittaudu mukaan klinikalle 30.3.2020 mennessä tästä.
Lisätietoja klinikasta saat: niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

Syyskuu 2020 (tarkka aika ja paikka vahvistuu myöhemmin)
Kansainvälisyysklinikka vastuullisuudesta: Miten vastuullisuutta voi edistää kansainvälisessä työssä?

Suomen Olympiakomitean kansainvälisen työn ytimessä on vastuullisuus. Pyrimme edistämään erityisesti hyvää hallintoa, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kansainvälisissä urheilu- ja liikuntajärjestöissä sekä olympialiikkeessä, pohjautuen urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan.  

Vuonna 2019 Suomen Olympiakomitea sai vaikuttamistyöllään läpi tasa-arvon kirjauksen Euroopan Olympiakomiteoiden sääntöihin. Klinikassa kuulet, millaisen prosessin kautta saimme muutoksen aikaiseksi. Lisäksi työstämme yhdessä miten yhteistä vastuullisuusohjelmaa voimme edistää kansainvälisesti.

Lisätietoja klinikasta saat: niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

Syyskuu 2020
EU-aamukahvit

Tervetuloa OKM:n liikunnan vastuualueen ja Olympiakomitean jo perinteeksi muodostuneille EU-aamukahveille! Tilaisuudessa on luvassa pienen aamupalan lisäksi ajankohtaista asiaa muun muassa EU:n liikuntapolitiikasta ja erilaisista rahoitusmahdollisuuksista.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kevään 2020 aikana. Lisätietoja saat: petri.heikkinen@olympiakomitea.fi

 

Lokakuun 2020 (tarkka aika ja paikka vahvistuu myöhemmin)
Kansainvälisyysverkoston vuositapaaminen

Kansainvälisyysverkosto kokoontuu jälleen vuositapaamisen merkeissä. Tule kuulemaan ajankohtaisimmat urheilu-uutiset maailmalta suomalaisilta urheiluvaikuttajilta. Tapahtuma tarjoaa myös oivan tutustumis- ja verkostoitumismahdollisuuden muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa!

Lisätietoja klinikasta saat: niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

HUOM! Päivitämme kansainvälisyysverkoston yhteystietorekisterimme. Mikäli haluat jatkossakin saada tietoa kansainvälisyysverkoston ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, päivitä tietosi täällä!
Lisätietoja:  niina.toroi@olympiakomitea.fi 

 

 

#Suomivaikuttaa #LeadTheChange