Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Liikuntapolitiikka-podcast

Liikuntapolitiikka-podcastin jokaisessa jaksossa kuullaan huippupäättäjiltä ja -asiantuntijoilta, mitä liikuntapolitiikassa tulee tehdä, jotta liikunta ja urheilumenestys saadaan lisääntymään Suomessa. Tervetuloa kuuntelemaan!

Ennen eduskuntavaaleja 2019 julkaistavissa jaksoissa keskustellaan koko liikuntakulttuurin näkökulmasta siitä, mitä seuraavalla vaalikaudella tulee liikuntapolitiikassa tehdä. Näkökulma vaihtuu uusien kiinnostavien vieraiden myötä jokaisessa jaksossa, mutta peruskysymykset pysyvät: miten tulee kehittää hallintoa ja rahoitusta, entä lasten ja nuorten liikuntaa, harrastamista ja seuratoimintaa, liikunnallista elämäntapaa ja huippu-urheilua?

 

Jakso 1: Liikanen, Kosonen, Salonen: Liikunta leveämmille harteille

Kansanedustaja Hanna Kosonen (keskusta), varapuheenjohtaja Veli Liikanen (vihreät) ja toimitusjohtaja Mikko Salonen (Olympiakomitea) keskustelevat siitä, mikä on muun muassa tutkimuksen rooli päätöksenteossa, miten saadaan riittävästi resursseja liikunnalle ja urheilulle, miten harrastamisessa saadaan lisättyä yhdenvertaisuutta ja miten valtio voi tukea huippu-urheilua.

Lähetys tehtiin eduskunnasta 5.3.2019. Juontajana toimi Ilmari Nalbantoglu Olympiakomiteasta.

Jakso 2: Elomaa, Paatero, Puumala: liikunnallisen elämäntavan aivoriihi

Mukana kansanedustajat Kike Elomaa (ps), Sirpa Paatero (sd) ja Tuomo Puumala (kesk). Tuomo pohtii investointitukea jos taloyhtiöiden heikossa käytössä olevia yhteistiloja muutetaan kuntosaleiksi. Sirpa pohtii liikuntaa koulupivän yhteydessä. Mutta mitä kaikkea voi tehdä Kiken autotallissa? Tervetuloa kuuntelemaan! (jakso tulossa)

Lähetys tehtiin eduskunnasta 12.3.2019. Juontajana toimi Ilmari Nalbantoglu Olympiakomiteasta.

Jakso 3: Ahva, Arhinmäki, Essayah: tummia pilviä liikunnan perusteissa ja miten ne hälvennetään

Urheiluministerin erityisavustaja Toni Ahva (sin) sekä kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas) ja Sari Essayah (kd). Paavo kuvaa tummia pilviä liikunnan rahoituksen taivaanrannassa – ellei suuntaa käännetä sekä penää vahvempaa tukea seuroille. Sarilla on ehdotuksia Veikkauksen aseman turvaamiseksi. Entä mitä järkeä on harrastuspassissa? Tervetuloa kuuntelemaan! (jakso tulossa)

Lähetys tehtiin eduskunnasta 14.3.2019. Juontajana toimi Ilmari Nalbantoglu Olympiakomiteasta.

 

Jakso 4: Viitanen ja Borgarsdóttir Sandelin: Islannin ihmeestä Suomen ihmeeseen?

Mukana kansanedustaja Pia Viitanen (sd) ja puolueen varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin (rkp). Pia ja Silja pohtivat erityisesti lasten liikunnan lisäämistä. Siljalla on omakohtainen yhteys Islantiin, ja puhetta tuleekin Islannin ihmeestä. Mutta voidaanko seuraavaksi toteuttaa Suomen ihmettä?

Lähetys tehtiin 27.3. eduskunnasta. Juontajana toimi Ilmari Nalbantoglu Olympiakomiteasta.