Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kuntavaalimateriaalit

Liikunta on tulevissa kunnissa entistä tärkeämmässä osassa. Liikunnan ja urheilun kuntavaalisivuilta löydät hyödyllistä ja monipuolista tietoa kunnallisvaikuttamisen tueksi.

Materiaalipankki

Kaikki materiaalit on tarkoitettu käyttöön: lataa, tutki, jalosta, hyödynnä.

Liikunnan ja urheilun taustamuistiosta löytyy runsaasti tietoa ja faktoja liikunnasta ja urheilusta erityisesti kuntanäkökulmasta. Lisäksi mukana on kuvia, infografiikkaa, käytännön esimerkkejä hyvistä käytännöistä sekä tiivistelmiä ja ideoita omaan viestintään. Taustamuistioon on paketoitu kaikki keskeiset työkalut liikunnan ja urheilun vaaliviestintään sekä tietoa tuloksellisen valtuustovaikuttamisen taustalle.

Tutustu liikunnan ja urheilun ehdokkaisiin!

Löydät liikunnan ja urheilun parissa aktiivisia ehdokkaita täältä.

Liikunta- ja urheiluyhteisön tavoitteita

Suomalaiset liikkuvat liian vähän. Tämä aiheuttaa taloudellisia sekä terveydellisiä ongelmia. Yhtenä osoituksena tästä on, että liikkumattomuuden arvioidaan aiheuttavan n. 2-4 miljardin kokonaiskustannukset. Lisäksi liikunnalla lisätään hyvinvointia, iloa ja elinvoimaa.
Kunnissa järjestetään liikuntapalvelut ja suurilta osin lähi- ja arkiliikunnnan mahdollisuudet. Siksi tavoittelemme lisää liikettä kuntiin.

 

Tällä sivulla esitettyjä tavoitteita on kerätty yhteistyössä eri järjestöjen kanssa, muun muassa eri liikuntaa edistävien järjestöjen muodostamassa Liikkujan polku –verkostossa. Verkosto on tuottanut myös muistiot arki- ja lähiliikunnasta, kuulemisesta ja osallisuudesta, palveluketjuista sekä varhaiskasvatuksesta ja lapsuudesta. Näitä muistioita on hyödynnetty näissä materiaaleissa.

 

 

Jokaisessa kunnassa asuu eri ikäisiä ihmisiä sekä erilaisia liikkujia vähän liikkuvista urheilijoihin. Elinvoimaisessa kunnassa liikkeen lisääminen on suunnitelmallista toimintaa, joka ottaa kaikkien liikkujien tarpeet yhtä lailla huomioon:

 

 

 

Lisätietoja materiaaleista:

erityisasiantuntija Ilmari Nalbantoglu, ilmari.nalbantoglu (at) olympiakomitea.fi

 

 

 

 

 

Lisää tietoa liikuntapolitiikasta ja kansainvälisestä vaikuttamisesta:

  • Liikuntapoliittisia tapahtumia (linkitetään tapahtumat osioon)
  • Tilaa uutiskirje (linkitetään kun valmis)
  • Kansainvälinen vaikuttaminen (Linkitetään sivustolle)

1/4

Vain neljäsosassa kuntia on käytössä sähköinen vuorovarausjärjestelmä. Sähköisten järjestelmien avulla varauksia ja muutoksia voidaan tehdä nopeasti. Lisäksi tilojen käyttöä on helppoa tilastoida sekä seurata. Tyhjät tilat käyttöön!