Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Hyvät mallit jakoon

Kieleen, kulttuuriin ja etniseen taustaan liittyvä yhdenvertaisuus

Yhteisellä kentällä – opas kulttuurien väliseen kohtaamiseen

Walter ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Esteettömyys ja toimintakykyyn liittyvä yhdenvertaisuus

Judoliitto, Uimaliitto ja Ratsastajainliitto tarjoavat hyviä esimerkkejä siitä, miten vammaisurheilu voidaan yhdistää luontevaksi osaksi lajin toimintaa. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Vammaisurheilulajien harraste- ja kilpailutoiminnan malleihin pääset tutustumaan kootusti VAU:n sivuilla.

Tasa-arvo / sukupuolten välinen yhdenvertaisuus

Palloilulajien hanke naisvalmentajien lisäämiseksi: Valmentaa kuin nainen -hanke

Yhdenvertaisuuden edistäminen

Liikunta- ja urheilujärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmia:

Olympiakomitea

Ratsastajainliitto
Dartsliitto

SUEK
Uimaliitto
VAU
Kamppailulajit
TUL
OSS-yhteisö OSS:n jäsenyhteisöjä ovat Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL), Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto (SAMOK)
Tanssiurheiluliitto
Salibandyliitto
Lentopalloliitto

Suomen Valmentajat

Australialainen useiden toimijoiden yhteistyönä toteutettu sivusto, joka tarjoaa urheilun toimijoille tietoa, työkaluja, online-harjoituksia syrjinnän ja häirinnän ehkäisyyn sekä turvallisuuden kehittämiseen. Play By The Rules

Syrjinnän ehkäisy ja siihen puuttuminen

Kamppailulajien hankkeessa on toteutettu seuroille käytännönläheinen opas kiusaamisen ehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Oppaan tavoitteena on auttaa ohjaajia luomaan turvallinen ja yhteisöllinen ilmapiiri harjoituksiin. Ilmapiiriin vaikuttavat monet eri tekijät harjoitusten aikana ja niiden ulkopuolella. Näitä tekijöitä ovat muun muassa kaikkien tasapuolinen kohtelu ja mukaan ottaminen. Kamppailija ei kiusaa -ohjaajaopas

Punainen kortti rasismille –kampanja. Euroopanlaajuista Show Racism the Red Card (Punainen kortti rasismille) -toimintaa organisoi Suomessa FIMU. Kampanjan tavoitteena on edistää syrjinnän- ja rasisminvastaista viestiä liikunnassa ja urheilussa erityisesti jalkapallokentillä. Kampanjan tärkeimpänä toimintamuotona ovat olleet rasisminvastaiset ottelutapahtumat Veikkausliiga-peleissä.

Ei kiusata! Helsinki Floorball Cupin kiusaamisen vastainen kampanja

Tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja syrjinnän ehkäisyä koskevia oppaita

Monikulttuurisuus, esteettömyys, seksuaalivähemmistöt, sukupuolten tasa-arvo, syrjinnän ja häirinnän ehkäisy… Laajan valikoiman aihepiirin oppaita löydät Arvot ja vastuullisuus-osion työkaluista ja materiaaleista.