Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Fiksut toimintatavat -työkalupakki

Olympiakomitean ja Sitran yhteinen hanke kokoaa fiksujen ja kestävien toimintamallien työkalupakkia urheiluseuroille. Vuoden 2018 loppuun mennessä hankkeen myötä syntyvä työkalupakki kokoaa yhteen jo hyväksi havaittuja keinoja sekä uusia tapoja, joilla ympäristöystävällisyyden lisäksi on monesti myös kustannus- ja aikasäästöjä. Urheiluseurat voivat lähteä rakentamaan toiminnassaan kestävämpää arkea pienillä ja suurilla teoilla: liikkuminen ja kyydit, hankinnat, varusteet, tapahtumat, viestintä – kaikkiin sisältyy mahdollisuus ympäristövastuullisiin valintoihin.

Työkalupakkia rakennetaan osallistamalla liittoja ja seuroja mukaan kyselyiden, keskustelujen, työpajojen, koulutusten ja kokeilujen muodossa. Projektiin osallistuvat pääsevät vaikuttamaan työkalupakin sisältöön ja tuotettaviin materiaaleihin.​ Tavoitteena on rakentaa helposti seuran arkeen sovellettava, visualisoitu ja infograafinen kokonaisuus. Hankkeen jälkeen työkalupakki on Olympiakomitean keskeinen vastuullisuusmateriaali urheiluseuroille ja osa seurojen laatuohjelmaa.

Näin työkalupakin rakentaminen etenee:

  • Työn käynnistys helmikuussa 2018
  • Ensimmäinen työpaja 19.3. Lue lisää täältä ja tutustu työpajan esityksiin: Sitran esitys harrastamisen ilmastovaikutuksista sekä kuluttajien motivaatiotekijöistä ja Olympiakomitean esitys sisältäen työpajan työstöosuudet ja lisätietoa hankeesta.
  • Kevään – syksyn aikana kootaan materiaalia ja hyviä toimintamalleja
  • Alkukesän ja syksyn 2018 aikana järjestetään pilotteja ja toimintatapojen kokeiluja
  • Fiksu seura -palkinto- ja ideahaulla etsitään seurakentältä hyviä käytänteitä. Palkinnot julkistetaan Tähtiseura-päivillä 7.10.2018.
  • Työkalupakki julkaistaan loppuvuodesta 2018. Käyttöönottoa edistetään osallistamalla toteutukseen, videoille taltioiduilla kokemuskertomuksilla, ym. viestinnän tavoilla.
  • Hankkeesta tiedotetaan vuoden aikana ja mukaan toimintaan voi liittyä matkan varrella.

 

Lisätiedot:
Yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Karoliina Ketola
+358 40 5876650
karoliina.ketola@olympiakomitea.fi