Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Talous

Miten voimme omalla toiminnallamme ja ilman ulkopuolista rahoitusta saada tuloja seuralle?

Aikuisten harrasteliikunnan avulla voidaan tuoda resursseja myös lasten ja nuorten harrasteliikuntaan.

Esimerkkejä

  • Uimaseura Cetuksessa haluttiin panostaa lasten kilpaurheiluun, mihin ei ollut resursseja. Tehtiin radikaali päätös panostaa nuorten ja aikuisten harrasteliikuntaan. Katso tarkemmin kuinka kävi täältä.
  • Merimaskussa haluttiin uutta toimintaa vähäisillä resursseilla toimivalle seuralle ja lisää virikkeitä paikkakunnalle. Katso pienen paikkakunnan esimerkki täältä.

Mistä rahallista tukea toimintaan?

Mistä ja miten saada tukia ja anomuksia omaan toimintaan? Mistä alkuinvestointeja ja resursseja? Miten ratkaista harrastetoiminnan kustannusratkaisut? Varainhankinta harrastetoiminnassa?

Miten hyödyntää työnantajien liikuntatukea seuroissa?

Eazybreak

Lukuisat työnantajat tukevat henkilöstönsä liikkumista erilaisilla henkilöstöliikuntaetupalveluilla. Eazybreak Liikuntaseteli on kehitetty suomalaisille yrityksille konkreettiseksi keinoksi kannustaa työntekijöitä liikkumaan. Myös seurat voivat ottaa Eazybreakin käyttöönsä maksuvälineenä.

  • Eazybreak sopii erinomaisesti seuralle, joka tarjoaa aikuisille suunnattuja harrasteliikunta- tai työhyvinvointipalveluita.
  • Hyväksymällä liikuntaseteleitä maksuvälineeksi seura voi varmistaa että aikuiset voivat liikkua seurojen tarjoamissa palveluissa työnantajansa tukemana.
  • Eazybreak tarjoaa mahdollisuuden muun muassa kasvattaa liikuntapalveluiden käyttäjäkuntaa ja hoitaa tätä maksuliikennettä helposti. Esimerkkeinä voisivat olla vaikkapa iltarastit, juoksutapahtumat ja aikuisten uima-, voimistelu- tai yleisurheilukoulut.
  • Kun Eazybreak käyttäjä etsii oman alueensa liikuntapalveluita Eazybreakista, näkyy seura palveluiden tarjoajana ja voi näin saada uusia osallistujia lajinsa pariin. Lisäksi uusia liikuntapaikkoja nostetaan kausittain esiin sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä.
  • Valon jäsenjärjestöille Eazybreak palvelu on täysin ilmainen vuodet 2016-2017, jonka jälkeen kulu seuralle on ainoastaan 2% provisio palvelun arvosta. Provisiosta tuloutetaan varoja suomalaisen liikunnan hyväksi. Mikäli päätätte hyväksyä useita eri henkilöstöedun maksuvälineitä, kannattaa palvelumaksut ja mahdolliset kulut tarkistaa palveluntarjoaja kohtaisesti.
  • Lisätiedot ja rekisteröitymisohjeet (pdf)

Mitä verotuksessa tulisi huomioida?

Seuran verotus on moniulotteinen kokonaisuus. Erityisesti tulee kiinnittää huomiota, jos seura suuntaa toimintaa muillekin kuin omille jäsenilleen. Pienimuotoinen ja satunnainen palvelutoiminta on todennäköisesti tällöinkin verotonta toimintaa, mutta tapauskohtaisesti jossain on raja, jonka jälkeen kyse on verollisesta elinkeinotoiminnasta. Verollisessa toiminnassa pitää noudattaa samoja verotuksen pelisääntöjä kuin muutkin elinkeinotoimintaa harjoittavat. Urheiluseuran verottomasta varainhankinnasta ja verotuksesta voi lukea lisää täältä tai voit myös lähettää verotukseen liittyviä kysymyksiä asiantuntijalle HelpDeskin kautta.