Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Harrastusviikko

Seuraavaa valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään jo marraskuussa. Tervetuloa mukaan!

Harrastusviikko starttaa jälleen maanantaina 2.11.2020. Uusi harrastusviikko vastaa koronatilanteeseen, joka vaikeuttaa ulkopuolisten tahojen vierailuja kouluilla. Suunnitteilla onkin järjestää perinteisen viikon rinnalle mahdollisuus osallistua virtuaaliviikkoon.

Keräämme ideoita harrastuskokeiluja varten www.harrastusviikko.fi -sivuille. Jokainen koulu ja luokka voivat itse valita sieltä itseä kiinnostavat harrastukset. Myös kouluvierailuja voi sopia viikolle normaaliin tapaan, mikäli alueellinen koronatilanne sen sallii.

Harrastusviikon aikana julkaistaan myös lasten ja nuorten harrastamista edistävä Suomen malli. Lisätietoja löytyy täältä.

Harrastusviikko on nuorten oma idea

Idea harrastusviikosta lähti alun perin nuorten toiveesta saada paikkakunnan harrastusmahdollisuudet omalle koululle tai sen lähistöön kokeiltavaksi. Viikon aikana oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Vuosina 2018 ja 2019 kouluja kannustettiin avaamaan ovensa eri harrastusjärjestöille siten, että yhdistykset tulivat viikon aikana esittelemään toimintaansa oppilaille. Kouluilla järjestettiin myös paljon ilta- tai viikonlopputilaisuuksia, jotta vanhemmat saatiin mukaan. Osa kouluista toteutti viikon myös hyödyntämällä oppilaiden osaamista harrastusten esittelyssä.

 

“Harrastusviikolla tutustutaan ja kokeillaan erilaisia harrastuksia!”

KOULUSSA HARRASTAMISEN VERKOSTO

Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Nuori Kirkko – Suomen 4H liitto – Suomen Nuorisoseurat  – Suomen Olympiakomitea – Suomen Partiolaiset – Suomen Vanhempainliitto  –  Taiteen perusopetusliitto – Suomen lastenkulttuurikeskus

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä tai vapaa-ajalla.

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo