Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Lasten Liike

Iloa ja liikettä iltapäiviin

Yli 70% alakoululaisista on koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen iltapäiväkerhotoiminnan ulkopuolella. Silti lähes jokainen haluaisi mukaan. Lasten Liike vastaa haasteeseen tukemalla paikallisia seuroja ja yhdistyksiä matalan kynnyksen liikuntakerhotoiminnan aloittamisessa.

Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Tavoitteenamme on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki!​

Toimintaa järjestetään paikallisten toimijoiden yhteistyöllä koulupäivän yhteydessä.

"<yoastmark

Lasten Liike on laatutunnus

Lasten Liike tunnus kertoo, että kerhon toiminta on laadukasta. Innostavaa, hyvin suunniteltua ja turvallista osallistua.

Tunnuksen voi myös ottaa kerhon käyttöön ilman Lasten liike -tukirahoitusta. Lasten liikkeen laatutunnusta voi käyttää mikä tahansa kerho, kunhan suurin osa laatukriteereistä täyttyy. Lasten Liikkeen laatutekijät on kerätty tarkastuslistoiksi, joiden avulla kerhon järjestäjä voi arvioida omaa toimintaansa.

Laatuun liittyy oleellisesti ohjaajan koulutus ja osaaminen. Lasten Liike -kerhojen ohjaajat saavat liikunnan aluejärjestöjen tarjoaman koulutuksen ilmaiseksi.

Lisäksi jokainen kerholainen on vakuutettu Olympiakomitean toimesta. Lisää vakuutuksesta Lasten Liike Kerho-oppaasta 

Jos kiinnostuit Lasten Liike -tunnuksen käyttöönotosta oman kerhon kohdalla, ota yhteyttä lastenliikeiltapaiva@olympiakomitea.fi

Kerhotoiminta helpoksi kaikille

Lasten Liike tukee liikuntakerhotoimintaa ympäri Suomen. Tavoite on, että mahdollisimman monella lapsella olisi mahdollisuus osallistua matalan kynnyksen harrastustoimintaan.

Kerhotoiminnan järjestämisen helpottamiseksi olemme koonneet kerhomateriaalipankin sekä käynnistämisen pikaoppaan, joista löytyy helposti kaikki tieto, jota tarvitsen kerhotoiminnan aloittamiseen ja pyörittämiseen.

Tietopankin ja oppaiden lisäksi tarjoamme Lasten liike -kerhoille ilmaisen digitaalisen seuratyökalun, Suomisportin. Suomisportin kautta järjestyvät helposti esimerkiksi kerhoilmoittautumiset sekä kerhotoiminnan raportoiminen.

Kerhomateriaalit ovat vapaasti käytettävissä.

Linkit ja ladattavat tiedostot:

 

Lisätietoja Lasten Liikkeestä

lastenliikeiltapaiva@olympiakomitea.fi 

“On kaikkien etu, ettei lapsia jätetä yksin iltapäivisin”

  • Suomessa tehdään paljon ansiokasta työtä lasten liikunnallisen kerhotoiminnan parissa.
  • Ongelmana on se, että toimintaa on edelleen liian vähän.
  • Vain 22% lapsista osallistuu liikunnalliseen kerhotoimintaan.
  • Noin 2/3:ssa kouluista ei ole tarjolla vastaavaa toimintaa (lähde: Liitu-tutkimus (2018).
  • Alakouluikäisen lapsen tulisi liikkua kaksi tuntia päivässä.
  • Liikunta on väline yhteisöllisyyden ja aktiivisen elämäntavan luomiselle ja vahvistamiselle.

 

 

2/3:ssa

kouluista ei ole tarjolla liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa.