Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Ohjaaja ja valmentajakoulutus

VOK I-tason teemakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat VOK 1 tasolle koulutusta. Tavoitteena on luoda perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen. Koulutus koostuu teemakoulutuksista, joista kolme koulutusta on suunnattu vain aikuisten harrasteliikunnan ohjaajille ja viisi vain lasten valmentajille, muut osiot sopivat kaikille. Teemakoulutusten kesto vaihtelee 2-7 tunnin välillä ja sen lisäksi niihin liittyy oppimistehtäviä.

Koulutukseen osallistuja voi halutessaan osallistua yksittäisiin teemakoulutuksiin oman kiinnostuksen mukaan. Koko VOK I tason suorittaakseen koulutukseen osallistuja suorittaa 50 tunnin yleisopintojen (oman valinnan mukaan) lisäksi lajiliiton edellyttämät lajiopinnot. Osa lajiliitoista toteuttaa VOK -koulutukset itsenäisesti ja osa yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa. HUOM! Koulutukseen osallistujan kannattaa etukäteen varmistaa omasta lajiliitosta/ koulutuksen järjestäjältä, hyväksyykö lajiliitto alue VOK:n osaksi omaa koulutusjärjestelmää.

VOK koulutukset

VOK -superviikonloput

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät VOK I tason yhteiset teemakoulutukset kolmena viikonloppuna kaikilla liikunnan aluejärjestöjen alueilla. Voit osallistua koko viikonlopun koulutukseen, yhden päivän koulutukseen tai vain yhteen teemakoulutukseen. Koulutukset on tarkoitettu lasten, nuorten sekä aikuisten ohjaajille ja valmentajille. Kaksi ensimmäistä viikonloppua opiskellaan yhdessä ryhmässä ja viimeisenä viikonloppuna jakaudutaan kohderyhmän mukaisiin ryhmiin siten, että lasten ja nuorten urheiluvalmentajille on oma yhteinen sisältökoulutus ja nuorten ja aikuisten harrasteurheilun ohjaajille on oma sisältökoulutus.

VOK-superviikonloppujen aikataulut

1. Viikonloppu (pe, la) syyskuu 2017
Kannustava valmentaja ja ohjaaja (3 h)
Liikunnallinen ja urheilullinen elämäntapa (2 h)
Harjoittelun suunnittelu ja arviointi (3 h)
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilateessa (3 h)

2. Viikonloppu (pe, la) marraskuu 2017
Ihmisen elinjärjestelmät ja harjoittelu (3 h)
Fyysinen harjoittelu (7 h)

3. Viikonloppu (pe, la)  maaliskuu 2018

Lasten ja nuorten urheilun valmentajat
Herkkyyskausien huomiointi (3 h)
Taitoharjoittelu (3 h)
Tunne- ja vuorovaikutustaidot (2 h)
Eettinen harjoittelu (2 h)

Nuorten ja aikuisten harrasteliikunnan ohjaajat
Liikunta aikuisen arjessa (5 h)
Vinkkejä liikkumiseen ja ohjaustuokioihin (3 h)

VOK I tason yhteiseen kokonaisuuteen kuuluvat etäopinnot:

  • Lasten ja nuorten urheilun valmentajat: Valmentajana ja ohjaajana kehittyminen (2 h) ja Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa (2 h)
  • Nuorten ja aikuisten harrasteliikunnan ohjaajat: Valmentajana ja ohjaajana kehittyminen (2 h) ja Oma itseään kiinnostava aihe (4 h)
    VOK-Superviikonloppujen hinnat

Teemakoulutukset:
2h = 35 €, 3 h = 45 €, 5 h = 65 € ja 7 h = 90 €.
Yksi VOK Superviikonloppu 120 € ja kaikki kolme VOK Superviikonloppua yhteensä 330 €. Osallistuja voi valita vain yhden teemakoulutuksen tai kaikki kolme viikonloppua tai jotain siltä väliltä.

Superviikonloppujen paikkakunnat: Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Sotkamo, Tampere, Turku.

Ilmoittautuminen
Huom! Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu Liikunnan aluejärjestöjen nettisivujen kautta. Koulutusten tarkemmat ajankohdat ja paikat selviävät alueiden sivuilta.

Muut ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat koulutuksia myös tilauskursseina. Voit ottaa yhteyttä lähimpään aluejärjestöön ja tilata seurallesi sopivan koulutuksen. Koulutusten hinnoittelu eri alueilla on yhtenäinen.

1. Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus (3 h)
2. Tervetuloa liikuttajaksi -koulutus (3 h)
3. Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus (16 h)
4. Liikuntakerhon ohjaajakoulutus (6 h)

Muut ohjaaja- ja valmentajakoulutukset