Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Olympiakasvatus

Olympiakasvatuksen kautta halutaan edistää olympialiikkeen eettisiä ja kasvatuksellisia arvoja:

 • VASTUULLISUUS – Reilu peli
 • ILO – Osallistuminen ja yrittäminen
 • YHDESSÄ – Ystävyys
 • SUVAITSEVAISUUS ja TASA-ARVO
 • KUNNIOITUS

Kansainvälinen Olympiakomitea on asettanut kansallisten olympiakomiteoiden tehtäväksi kehittää ja suojata olympialiikettä omissa maissaan. Olympialiikkeen kehittämisellä tarkoitetaan olympia-aatteen tunnetuksi tekemistä, sen arvojen toteuttamista kaikilla elämän aloilla sekä urheilun ja liikunnan kasvatuksellisten arvojen edistämistä.

Olympiapäivä

Maailmanlaajuista olympiapäivää vietetään olympialiikkeen perustamispäivänä 23. kesäkuuta. Tapahtuman avulla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan.

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa ympäri maailmaa järjestää Olympiapäivänkunniaksi erilaisia tapahtumia. Perinteisin tapahtumista on Olympiapäivän juoksu, jonka järjestäminen on useissa maissa muodostunut jo traditioksi. Liikuntatempausten lisäksi päivän kunniaksi järjestetään esimerkiksi musiikkikonsertteja ja koulutusseminaareja. Suomessa olympiapäivää voidaan viettää helmi-syyskuun aikana.

 

Ajankohtaista 2020: Kv-istunto Kreikassa nuorille osallistujille

Kansainvälinen olympia-akatemia järjestää vuosittain nuorille suunnatun istunnon, joka kokoaa yhteen suuren kansainvälisen ryhmän nuoria. Istunto järjestetään Olympia kaupungissa Kreikassa. Joka vuosi istunnolla on eri teema, mutta yhtenä tavoitteena pidetään olympia-aatteen sanomaa ystävyydestä, kunnioituksesta ja erinomaisuudesta. Istunnon tarkoituksena on kouluttaa ja motivoida nuoria käyttämään opittuja tietojaan omassa maassaan. Tutustu hakuilmoitukseen ja hae mukaan!

Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo