Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Hyviä käytäntöjä seuroista

 

Tälle sivulle on koottu hyviä käytäntöjä ja ideoita seuroista. Mikäli haluat tuoda oman hyvän esimerkkisi, ideasi tai käytäntösi jakoon, täytä lomake tästä>

Ideoita on koottu seuraavien teemojen mukaisesti: Lasten ja nuorten urheilun sisällöt, Nuorten harrasteliikunta, Aikuisten harrasteliikunta ja ikääntyvien liikunta, Huippu-urheilu, Perheliikunta, Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminen, Yhteistyö (muiden seurojen, kunnan, oppilaitosten yms. kanssa), Valmennus ja ohjaustoiminta, Varainhankinta, Viestintä, Yhteisöllisyys, Ympäristö-ja ekologiset asiat, Muut hyvät ideat

 

Listassa olevia ideoita voit suodattaa taulukon otsikkosarakkeita klikkaamalla tai käyttämällä hakua.

TeemaSeuraLajiKuvaus
Aikuisten harrasteliikunta ja ikääntyvien liikuntaMuuramen Syke ryVoimistelu / UkkojumppaOlemme saaneet ikääntyviä miehiä liikkeelle ja sitoutettua seuran toimintaan joitain vuosia pyörineen ukkojumpan kautta. Ryhmä syntyi kun ko. toimintaa kysyttiin, ja kysyntään vastattiin. Ryhmä liikkuu monipuolisesti eri ympäristöissä (kahvakuulaa, kävelyä yms.). Ryhmän jäsenistä on saatu mm. kevätnäytöksen juontoon apua.
Aikuisten harrasteliikunta ja ikääntyvien liikuntaSavitaipaleen Liikuntaseura ryTanssillinen voimistelu aikuisilleSuomi100 -Lavis toiminta. Seura järjestää Lavista Säänjärven lavalla yhteistyössä Savitaipaleen Urheilijoiden Säänjärven osaston kanssa. Kesällä 2017 teemana oli Suomi100 -Lavis. Tämä tarkoittaa sitä, että kesto oli 100 min. Yhden kerran järjestettiin Live Lavis, jolloin musiikista vastasi paikallinen tanssiorkesteri.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötTampereen Pyrintö, Cheerleading

CheerleadingLämmittelypurnukka:
Kerätään lämmittelyideat purkkiin ja jokainen harrastaja pääsee vuorollaan nostamaan purnukasta lämmittelyidean.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötMikkelin JudoJudoIlmapiiri harrastamiseen ja kilpailemiseen Mikkelin Judossa on erinomainen. Lapsia ja nuoria kannustetaan kokeilemaan kilpailemista, mutta ketään ei pakoteta ja ei-kilpailevilla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa judon harrastamista seurassa. Seurassa on selkeät ohjenuorat miten eri tasoryhmien välillä liikutaan.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötHämeenlinnan SuunnistajatSuunnistusSuunnistuskoulussa keräämme jokaisen harjoituksen jälkeen hymynaama -palautteen kaikilta osallistujilta. Lapset antavat palautetta mielellään ja ohjaajat saavat välittömän palautteen miten ovat harjoituksen toteutuksessa onnistuneet. Kannustavaa kaikille!
Lasten ja nuorten urheilun sisällötOulun Uinti 1906UintiOulun Uinnin Liikuntapassi:
Oulun Uinti halusi huolehtia nuorten uintiurheilijoiden riittävästä kokonaisliikuntamäärästä ja päätti ottaa käyttöön nuorten 7-15 vuotiaiden liikuntapassin syksyllä 2013. Passiin nuoret keräävät kaikki viikon liikuntasuoritteet ja merkkaavat ne liikuntapassiin. Aina kuukauden lopussa valmentaja kerään vähintään yhden viikon aikana 20 tuntia tai enemmän keränneiden uimareiden nimet ja heidän kesken tehtiin tavarapalkintoarvonta.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötSeinäjoen voimistelijatVoimisteluPassipäivässä suoritetaan voimistelupassin liikeitä. Passeja on käytetty kauden aikana harjoituksissa ja passipäivässä niistä voi antaa mallisuorituksia ohjaajille ja valmentajille sekä mukana oleville vanhempien joukkueiden voimistelijoille. Passiliikkeitä harjoitellaan isompien ja pienempien voimistelijoiden ryhmissä.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötValkeakosken KoskenpojatVoimisteluSeurassamme on joka vuosi viikko ennen syyslomaa kaikissa lasten ja nuorten ryhmissä avoimien ovien viikko. Tällöin perheet voivat tulla mukaan tunnille seuraamaan mitä tunnilla tehdään ja halutessaan myös osallistua tunnille. Osa ryhmistä valmistautuu avoimien ovien viikkoon tekemällä pienen esityksen vanhemmille.
Lasten ja nuorten urheilun sisällötIkaalisten Nouseva-VoimaSuunnistusJärjestimme huhtikuulla, viikkoa ennen suunnistusryhmien ulkokauden avausta, keskustan alakoululaisille mahdollisuuden tutustua suunnistukseen labyrinttisuunnistuksen avulla. Pidimme 1-4 luokkalaisille aluksi alkuverryttelyn ja sitten lapset saivat suunnistaa neljällä eri radalla. Lapsia kävi yli 200. Tilaisuudesta on video Nouskin FB-sivuilla.
MuuForssan NaisvoimistelijatVoimisteluJoukkueen pitkiin leiripäiviin on järjestetty voimistelijoille ja valmentajille lämmin ja ravitseva ruoka vanhempien toimesta. Ruokavuorot on jaettu tasaisesti kaikille joukkueen vanhemmille.
MuuTurun RingetteRingetteTurku Pre Season MiniGames -turnauksen järjestäminen ringeten MM-kisojen yhteydessä. Varisssuolla järjestettyyn Turku Pre Season MiniGames -turnaukseen pystyi ilmoittautumaan kaikki halukkaat seuraan katsomatta eikä osallistuminen maksanut mitään. Pelien välillä pienemmille järjestettiin leikkejä sekä keskialueella oli mahdollisuus kokeilla tutkaan laukomista. MiniGames -turnaus toimi samalla ringetten MM-kisojen markkinointitapahtumana, jossa palkintoina oli muun muassa WRC 2016 -kisatuotteita. MiniGames -turnauksia järjestettiin MM-kisojen yhteydessä lopulta usealla eri paikkakunnalla, jotka onnistuivat kaikki mainiosti.
MuuTurun JyryVoimisteluSeuratuen avulla seura toteutti perhepäivähoidon lapsille aamupäivällä ohjattua, maksutonta jumppaa, josta saatiin erittäin hyvää palautetta. Mahdollisesti syksyllä ryhmiä tulee olemaan kaksi. Lapsia on ryhmässä ollut noin 15.
MuuRaision Pyryt ryVoimisteluKannustetaan ohjaukseen - maksamalla tuntikorvaus - maksamalla yksi koulutus/kausi - järjestämällä säännöllisesti ohjaajapalavereja, joissa tarjoilua - antamalla seuratuote esim. T-paita, tuubihuivi tms.
MuuTurun Urheiluliitto ry/voimistelu ja liikunajaostoVoimisteluJärjestämme lasten ja nuorten liikunnallisia syntymäpäiviä 3-12 - vuotiaille toimipisteessämme Jumppalassa. Syntymäpäivät ovat avoimia kaikille ja tätä kautta saamme lisää jäseniä ja markkinoitua toimintaamme. Päivitämme syntymäpäivien aiheita kausittain.
MuuNokian VoimisteluseuraVoimisteluVapaaoppilaspaikka
Nokian Voimisteluseurassa on käytössä kilpa-aerobicin ja joukkuevoimistelun valmennusryhmille tarkoitettu vapaaoppilaspaikka. Vapaaoppilaspaikkoja myönnetään vuosittain muutamia budjettiin varatun määrärahan puitteissa. Paikan saaneelle harrastajalle myönnetään joko osittain tai kokonaan vapautus valmennusmaksusta.
MuuOulun VoimisteluseuraVoimistelu ja tanssiVietämme alle 18-vuotiaiden ryhmissä Vipinäviikkoa kaksi kertaa vuodessa. Viikon aikana perheissä voidaan seurata lasten ja nuorten liikunnan määrää. Passiin kerätään päivittäin kymmenminuuttisia, jotka kertyvät arkiliikunnasta, omaehtoisesta ja ohjatusta liikunnasta. Vipinäviikkopassin palauttaneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.
MuuKotkan Ratsastajat ryRatsastusTallillamme on aloitettu Vastuuvanhempi ryhmä. Vastuuvanhemmilla on ratsastuskoulun hevonen "vastuu hoidokkina" ja tämän hevosen hoitajat toimivat vastuuvanhemman alla. Vastuuvanhempi opettaa uusia ja vanhoja hoitajia hoitamaan hevosta oikein, puhdistamaan haavat ja naarmut, huolehtimaan hevosen hyvinvoinnista ja varusteista.
MuuLappfjärds gymnastikföreningVoimisteluFör att locka medlemmar till föreningens verksamhet arrangeras medlemskvällar med olika teman. Det kan vara föreläsningar eller träningstillfällen. Ledare har varit både föreningens egna men också inbjudna föreläsare och instruktörer har hållit passen. Medlemskvällarna är gratis för alla medlemmar och har varit ett omtyckt inslag i verksamheten.
MuuKovoVoimisteluOlemme KoVossa jo yli kymmenen vuotta sopineet päihdepelisäännöt, jotka koekevat kaikkia seuratoiminnassa mukana olevia. Haluamme edistää terveitä elämäntapoja, että hyvinvointia ja sitoudumme noudattamaan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä. Emme salli nuuskan, tupakan, sähkötupakan, alkoholin ja huumeiden käyttöä seuramme toiminnassa.
Nuorten harrasteliikuntaTuusulan UimaseuraUintiTuUS harrasteryhmät N1&2:
Nuorten harrasteryhmä harjoittelee yht. 2krt/vk. Harrastajat on jaettu kahteen eri ryhmään(N1/2) iän, sekä uintitaidon perusteella. Uintivuoron aikana, ryhmällä on käytössään kaksi rataa, jonne uimarit sijoittuvat henkilökohtaisten tasojensa mukaan. Harrasteryhmän valmentaja on nykyään sama, kuin myös kilparyhmillä. Treeneistä on tullut entistä tavoitteellisempia, eikä kukaan lähde kotiin hengästymättä. Tämä on innostanut uimareita antamaan itsestään enemmän irti treeneissä, sekä lisännyt harjoituksiin osallistujien määrää.
Nuorten harrasteliikuntaTuusulan UimaseuraUintiHarrasteryhmään on mahdollista siirtyä kilparyhmästä, mikäli kilpailu ei tunnu enää omalta jutulta. Tällöin harrasteryhmä on hyvä välimuoto jatkaa edelleen uintiharrastusta, ilman että se pitäisi lopettaa kokonaan. Myös seuratoimijoista, kuten kurssiopettajista ja apuopettajista moni on lähtöisin harrasteryhmästä. Taidot ja innostus, sekä aika riittävät hyvin oppien jakamiseen eteenpäin, pienemmille uimarin aluille.
Nuorten harrasteliikuntaTuusulan UimaseuraUintiNuorilla harrastajilla on mahdollisuus käydä kilpailemassa omaa aikaansa vastaan yhteistyössä järjestetyissä (Tuusula, Kerava, Järvenpää) kuukausikisoissa, mutta se ei ole välttämätöntä ryhmässä uimisen kannalta.
Harrasteryhmä käy lisäksi kerran vuodessa yhteisellä viikonlopun kestävällä ulkomaanleirillä, joka tehdään Tallinnaan. Majoitus sijoittuu poikkeuksetta lähelle 50m radat tarjoavaa uimahallia, sillä leirillä on molempina päivinä uintia. Vaikka leirin tarkoituksena on harresteryhmäläisten tutustuminen toisiinsa ja ryhmäytyminen, on leirillä kuitenkin tavoite, että jokainen uimari ui 1500m kellotettuna. Saavutettua aikaa verrataan aiempiin tuloksiin, tai laitetaan ylös jatkoa varten.
PerheliikuntaLänkyn TaekwondoTaekwondoSeuran tarjoaa harrastamismahdollisuuden lapsille (väh. 7v), nuorille ja aikuisille sekä perheille. Harjoituksissa noudatetaan perhekeskeisyyttä eli lapset ja aikuiset harjoittelevat yhdessä samoissa harjoituksissa. Joitakin harjoitteita tehdään aikuiset ja lapset omissa ryhmissään. Lasten harjoitukset ovat aikuisten harjoituksia lyhyemmät.
PerheliikuntaLänkyn TaekwondoTaekwondoMeillä harrastamisen aloittaminen on helppoa: Alkeisympyrään (alkeiskurssille) voit hypätä mukaan milloin vain ja mistä kohtaa tahansa, koska kaikki harjoitukset ovat keskenään samanarvoisia. Alkeisympyrän avulla pääset nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti lajiin mukaan.
PerheliikuntaKuopion Reippaan Voimistelijat ryVoimisteluKRV järjestää kerran viikossa Reipas Aamu Perheille kohtaamispaikan lapsiperheille. Osallistuminen on maksutonta. Reippaissa aamuissa on ohjattua liikuntaa, pääpaino kuitenkin omaehtoisessa liikunnassa ja sen aktivoinnissa perheen arjessa. Yhteistyökumppanina KRV:llä on Kallaveden seurakunta, jossa Reipas Aamu myös kerran viikossa.
PerheliikuntaHaka GymVoimisteluPerheliikunnan ja Liikuntaleikkikoulun yhteinen laskiaisrieha, johon ovat tervetulleita ryhmän lapset vanhempineen ja sisaruksineen - Seuralle kustannukset makkaroista ym. ovat pienet, tapahtumasta tulee aina paljon kiitosta. Samalla periaatteella kauden yhteiset päättäjäiset, "Olympialaiset", joissa liekkimielisiä kisoja, kaikki lapset palkitaan.
PerheliikuntaTampereen Jumppatiimi TAJU ryVoimisteluKoko perhe liikkuu -ryhmissä pääsee liikkumaan kaikki perheen alle kouluikäiset yhdessä vanhempien kanssa. Tunnilta saa vinkkejä myös omatoimiseen liikkumiseen kotona. Tunnilla joka ikäryhmälle löytyy omantasoistaan haastetta.
PerheliikuntaNykarleby RidklubbRatsastusJärjestämme perhepäiviä tallilla ja ilmoitamme tästä kunnalle. Mainos kouluille jne. Paikan päällä on sitten esim. kahvila/kanttiini, poniratsastusta (myös isolla hevosella), talvella esim. pulkalla hevosen perässä ja rekiajelua. Tämä tehtiin yhteistyönä ratsastuskoulun ja vieressä olevan ravitallin/seuran kanssa.
PerheliikuntaEräViikingitSalibandyOlemme järjestäneet jo useamman vuoden perhesählyjä 2-3 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhesählyt ovat olleet suosittuja ja ryhmien määrää on lisätty. Perhesählyssä lapsi tutustuu lajiin erilaisten lajipisteiden muodossa yhdessä vanhempansa kanssa kannustavassa ja innostavassa ilmapiirissä.
PerheliikuntaAngelniemen AnkkuriSuunnistusSeuramme lasten ja nuorten kesän maastoharjoituksissa ovat vanhemmat olleet aina mukana oppimassa suunnistusta ja nyt laajensimme tämän myös talvikauteen. Talvikauden 5 viikkoharjoituksesta 4 on sellaisia, joihin lapset ja vanhemmat voivat tulla yhdessä harjoittelemaan. Ja siinä viidennessä harjoituksessakin aikuisilla on omat lenkkiryhmänsä!
PerheliikuntaNaviSuunnistusKuntorastitoiminta on erinomaista ja toimintaan on luotu selkeät toimintatavat. Järjestelyt koostuvat aina samoista hyvin kuvatuista vaiheista, jolloin järjestäminen ja osallistuminen on selkeää ja helppoa. Tätä toimintamallia on myös tukemassa kuntorastivaunu, joka sisältää kaiken tapahtumassa tarvittavan materiaalin ja on helppo viedä maastoon.
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenPuhu JunioritKoripalloSeuran idea muille Sinettiseuroille on seuran erinomainen toimintakäsikirja , joka päivitetään kerran vuodessa.
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenOulun MiekkailuseuraMiekkailuSeurojen kannattaa suhtautua avoimesti uusiin toimintatapoihin, tehdä kokeiluja seuran toiminnassa ja rohkeasti tavoitella isojakin asioita.
Kun yksi muutosprojekti alkaa olla valmis, seuraava pitäisi olla jo mielessä hautumassa. Me haluamme jatkuvasti haastaa seuraa toimimaan paremmin ja pitää esikuvina parhaita esimerkkejä kotimaasta ja maailmalta.
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenEtelä-Vantaan RatsastuskouluRatsastusSeuran hallituksessa on mietitty loistavasti tehtävien jakamista.
Jokainen hallituksen jäsen sitoutuu esimerkiksi kolmen tapahtuman/kilpailun järjestämiseen vuodessa. Jokainen jäsen kouluttautuu eri tehtäviin, näin esimerkiksi kilpailujen järjestämisessä on aina osaavia toimihenkilöitä eri tehtäviin. Kukaan ei ole korvaamaton, eikä kenenkään osuus kasva liian suureksi. Kaikki sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin, toiminta on siten vaivatonta ja helppoa. Tätä lisää muihin seuroihin! Samoin kaikkiin lajeihin ja seuroihin oma liikuntavastaava!
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenSimmis WandaUintiTärkeää seurallemme on se, että toimimme kokonaisena seurana.
Vaikka toimintaamme kuuluu monenlaisia ryhmiä ja kursseja, niin pidämme silti mielessämme, että jokainen jäsenemme on osa seuraamme. Toimintamme pohjana on se, että ryhmistä toisiin siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa. Pyrimme siihen, että niin uimarit kuin muutkin jäsenet pystyvät itse olemaan mukana ryhmän tai kurssin valinnassa ja löytämään itselleen parhaan ja sopivimman vaihtoehdon.
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenTurun Riennon Voimistelu ryVoimisteluJokaiselle ohjaajalle ja valmentajalle 100€:n koulutusetu/vuosi. Apuohjaajille maksetaan matkakorvaus, tarkoituksena kokemuksen kartuttaminen ja sitoutumisen lisääminen. Lisäksi kaikki ohjaajat ja valmentajat saavat käydä maksutta kaikilla tunneilla, mikäli tilaa on.
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenMäntyharjun Virkistys, voimisteluVoimistelu ja tanssiKoululaisnäytökset;Puheenjohtajan johtama nuorten ryhmä jakaa vastuut näytöksen tuotannosta sisältäen markkinoinnin, näytöksen teeman ja juonen sekä ryhmien välisen aiheiden jaon, aikataulut, tilavaraukset, puvustuksen, rekvisiitan jne.
Uutuutena viime vuosina myös YouTube traileri näytöksistä https://www.youtube.com/watch?v=0vom2heIKdI
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenTampereen Jumppatiimi TAJU ryVoimisteluTiimit kehittävät seuran toimintaa, järjestävät tapahtumia ja tuovat terveisiä saleilta. Tiimi koostuu muutamasta toimijasta: vastuuhenkilöt johtokunnasta, ohjaajia ja muita seuratoimijoita. Meillä tiimit ovat: Priima (aikuisten liikunta), Sinetti (lasten liikunta), talahestra (talous, laatu, henkilöstö ja strategia) sekä Länsi (projektitiimi).
Seuran johtaminen ja toimintaan osallistaminenJakobstads Gymnastikförening rfDans och gymnastikVår förenings kärnvärden är Aktiv, Positiv, Sund och Kunnig. Dessa genomsyrar hela vår verksamhet, finns med i allt vi gör och i allt vårt marknadsföringsmaterial. Vid varje julfest i december ger vi utmärkelser till föreningsmedlemmar som utmärkt sig som speciellt aktiva, positiva, sunda eller kunniga under året som gått.
YhteisöllisyysKalpaveljetMiekkailuMeillä on treenejä erikseen aikuisille ja lapsille, mutta pari kertaa viikossa treenataan myös kaikki yhdessä. Se lisää yhteisöllisyyttä, koska silloin kohdataan ihmisiä, joita muuten ei välttämättä nähtäisi ollenkaan. Se tuo oppimismahdollisuuksia molemmin päin - lapset ottavat mallia treenaamiseen aikuisilta, ja aikuiset puolestaan saavat lapsilta oppia siitä, että harjoitteleminen on loppujen lopuksi leikkiä ja hauskaa yhdessä tekemistä.
YhteisöllisyysNykarleby RidklubbRatsastusSeura palkitsee monipuolisesti (ja humoristisesti) eri toimijoitaan.
Kategorioita on moneen toimintaan. mm. "Vuoden poniäiti". Tämä on selvästi hyvän ilmapiirin ja me-hengen salaisuus.
YhteisöllisyysIlvesRingetteSeuran D-joukkue järjestää pikkujoulut nuoremmille joukkueille (tämän ikäiset ovat järjestäjinä idearikas ja luova ryhmä)
YhteisöllisyysNivalan SaukotUintiNivalan Saukot palkitsevat vuosittain yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa aktiivisimman perheen Saukko-perhe -palkinnolla. Palkinnon saa aktiivisin perhe, joka on käynyt mm. perheuinneissa, ja ollut muutenkin aktiivisesti mukana toiminnassa
YhteisöllisyysTampereen Jumppatiimi TAJU ryVoimisteluJokaiselle aloittavalle ohjaajalle nimetään kummi. Kummin tehtävä on auttaa käytännön asioissa erityisesti alkukaudesta. Lisäksi uusien ohjaajien tukena toimii tuutorit, jotka auttavat ohjaajia tuntien suunnittelussa, käyvät tunneilla antamassa palautetta ja auttavat ohjaajaa kehittymään ohjaajana.
YhteistyöSavonlinnan ShikataJudoSavonlinnassa pyörii seurojen yhteiset tapaamiset 2-3 kertaa vuodessa. Jokainen seura esittelee vuorotellen omaa toimintaansa ja harjoituspaikkojaan. Seuraavaksi on vuorossa Shikata, jonka harjoittelupaikka Toppala alkaa olemaan viimeistelyä vaille! Seurojen yhteistyö on parantunut huomattavasti yhteisten tapaamisten ja esittelyjen kautta!
YhteistyöIron Team RidersRatsastus Yhteistyö lukion kanssa tuo nuoria joka toiminnan saralle.
Nuoret toteuttavat monia seuran hankkeita osana opintojaan. Seuran eri projektit saavat näin tekijänsä ja nuoret mielekkäitä koulutehtäviä.
YhteistyöOK 77SuunnistusYhteistyön lisääminen paikkakunnan muiden lajien sinettiseurojen kanssa esimerkiksi treenivaihtojen ja yhteisten teemapäivien muodossa.
YhteistyöTikkurilan TaitoluisteluklubiTaitoluistelu Vantaan mestaruuskilpailut. Järjestetään päiväaikaan tapahtuma, jonne kutsutaan kouluja ja päiväkoteja mukaan kannustamaan. Oheen järjestetään luistelun opetusta, kannustuskilpailua jne. oheisohjelmaa. Tehdään tapahtumalle kisatanssi.
YhteistyöTikkurilan TaitoluisteluklubiTaitoluisteluErilaiset yhteistyötahot ja työmuodot. Mehiläisen kanssa oleva omalääkäriyhteistyö ja sitä kautta saatavat luentotilaisuudet. Jäälajit yhdessä olosuhdetyössä. Eri lajien väliset ohjaajavaihdot. Koulu- ja päiväkotitapahtumat.
YhteistyöNivalan SaukotUintiLähialueen seurojen yhteistyön kehittäminen kilpauinnissa ja kilparyhmien toiminnassa. Olisi mukava jos saisimme yhteistyön toimimaan esim. valmentaja tasolla Nivala-Ylivieska-Haapajärvi. Vuorotellen voitaisiin uida kullakin paikkakunnalla ja olisi esimerkiksi yhdistetty seurajoukkue esim. Nisa/Viesu/Kiilat. Tällä hetkellä meillä on Nivalaan tulossa Ylivieskasta Vieskan uimareiden kanssa epäviralliset uinnit samalla kun Saukoilla on pikkujoulu uinnit. Vastaavasti keväällä menemme sitten Ylivieskaan uimaan epävirallisiin uintikisoihin. Toimitsijoita tulee molemmilta paikkakunnilta.
YhteistyöVaasan VasamattaretVoimisteluKaupungin kouluille tarjotaan luokkaretken vaihtoehdoksi voimistelupäivää, jossa on myös näytös.
YhteistyöSuomen TaitovoimisteluklubiVoimisteluPäiväkotiyhteistyö-pilotti: päiväkotiryhmät käyvät STVK:n telinevoimistelu/tempputunneilla arkisin klo 9-11 välisenä aikana.
YhteistyöKiuruveden voimistelijatVoimisteluLahjoitamme serakunnalle jaettavaksi jumppakortteja eriarvoisessa asemassa oleville.
Jumppakorttien arvo on tänä kautena 2600 euroa.
YhteistyöHaka GymVoimisteluYhteistyöseuran/-seurojen kanssa yhteisiä välinehankintoja ja mm. äänentoistolaitteiden yhteiskäyttäminen saleilla. Kaupunkin tukee useinhankintoja kohdeavustuksena ja avustuksen saaminen on helpompaa, kun kahdessa seurassa käyttäjiä tuplasti enemmän.
YhteistyöHaka GymVoimisteluYhteistyö kaupungin koulutoimen kanssa - seura järjestää liikunnallista kerhotoimintaa kaupungin ala-asteilla, Kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja kaikille avoimia, seura saa korvauksen kaupungilta kerhorahoista.
YhteistyöMikkelin ratsasusseuraRatsastusTeemme aktiivisesti yhteistyötä muiden alueen ratsastusseurojen kanssa. Järjestetään yhdessä kilpailuja ja retkiä. Yhteinen facebook ryhmä seurakimppa ja kannustava ilmapiiri.
YhteistyöO2-Jyväskylä rySalibandySalibandykoulut
Seura järjestää kouluilla oppilaille maksutonta salibandykoulutoimintaan. Kaupunki maksaa seuralle ohjaamisesta.
YhteistyöTurun SuunnistajatSuunnistusTurun Suunnistajat ylläpitää syksyisin kiintorastityyppisiä koululaisrastistoja, joita liikunnanopettajat voivat käyttää suunnistusopetuksessa. Seura suunnittelee jokaiselle kartalle 15-20 rastipistettä ja malliratoja, toimittaa karttapohjat ja mallit kaupungille ja huolehtii, että rasteilla on rastilippu ja koodi sovitun ajan (2-4 viikkoa/ alue).
Valmennus ja ohjaustoimintaKangasala SKSuunnistusKauden alussa yhdessä ohjaajien kanssa laadittu kausiuunnitelma selkiyttää ja helpottaa harjoitusten toteutusta. Kausisuunnitelmaan on kirjattu jokaisen ryhmän jokaisen harjoituskerran harjoituksen tavoite, miten sitä harjoitellaan sekä oheisharjoitteet. Harjoitussuunnitelma varmistaa, että kaikkia tarvittavia taitoja opetellaan kauden aikana.
Valmennus ja ohjaustoimintaLiikuntaseura PoriVoimisteluOlemme ottaneet käyttöön Ohjausharjoittelun suorituskortin, johon uudet aloittavat ohjaajat keräävät merkinnät koulutuksista(5h), tuntisuunnitelmista (5h), tutustumistunneista (10h) sekä omista ohjaustunneistaan (20h). Ohjausharjoittelijoiden tulee käydä 10h seuraamassa muiden tunteja seuran eri lajeissa,ennen kuin voi toimia varsinaisena ohjaajana
Valmennus ja ohjaustoimintaMikkelin NaisvoimistelijatVoimisteluKaksi kertaa kuukaudessa ohjaajilla on ohjaajatapaaminen. Niissä tutustutaan uusiin lajeihin tai yksi ohjaaja pitää tunnin toisille. Näin saadaan uusia ideoita tuntisisältöihin. Ohjaajat voivat käydä toistensa tunneilla. Lisäksi käytössä on tiedote kuukausittain, missä kerrotaan ohjaajille johtokunnan terveiset, tulevat koulutukset ja tapahtumat.
Valmennus ja ohjaustoimintaSeinäjoen TaitoluistelijatTaitoluisteluOhjaajapassi. Seura kustantaa ohjaajakoulutuksia merkittävässä määrin ohjaajille. Vastaavasti ohjaajat sitoutuvat ohjaamaan seuran tunneilla. Tämän lisäksi ohjaajat saavat arvokasta kokemusta ja näkemystä ohjaustoiminnasta laajemminkin, mikä näkyy myös lajiliiton koulutuksissa siinä, että sinne tulevat ohjaajat ovat harjoitelleet koulutusten välillä koulutuksissa oppimiaan asioita. Seuran ohjaajien ohjaustaidot ovat korkealla tasolla. Ohjaajapassiin kerätään merkinnät 45 ohjaustunnista.
Valmennus ja ohjaustoimintaSeinäjoen Uimarit -85UintiSeurassa järjestetään valmentajien koulutuksellista sparrausta yhden harjoitustilanteen ympärille. Kaikki seuraavat yhden ryhmän harjoituksia, sparraavat toinen toisiaan, keskustelevat ja jakavat ajatuksia ja kokemuksia tähän liittyen. Toimintamalli auttaa myös tutustumisessa (valmentajat, uimarit) ja lisää seuran yhteishenkeä.
Valmennus ja ohjaustoimintaTurun PyrkiväVoimisteluValmentajien huomioiminen on seurassa tärkeä toimintatapa. Jokaiselle valmentajalle maksetaan palkka ja jokaista arvostetaan samalla lailla, toimiiko hän harraste- tai kilpapuolella.
Valmennus ja ohjaustoimintaJyväskylän Naisvoimistelijat ryVoimisteluSeurassa on kehitetty valmennusjärjestelmä, joka mahdollistaa harrastamisen eri tasoilla. Ikäluokka koostuu ikäluokan kaikista valmentajista, ja valmentajatiimiä vetää ikäluokan päävalmentaja (ILP). KIVA-tiimi arvioi ja kehittää toimintaa jatkuvasti.
Valmennus ja ohjaustoimintaBudokwai TaekwondoTaekwondoSeuran sisällä järjestettävä VOK 1-tason junioriohjaajakoulutus. Toimintaperiaate erityisesti kokeneiden ohjaajien ja koulutettavien välisellä mentoroinnilla.
Valmennus ja ohjaustoimintaRiihimäen UimaseuraUintiRiihimäen Uimaseuran tutortoiminta. Tutortoimintamme tarkoituksena on edistää Riihimäen Uimaseuran Mikropolix-kilpauintiryhmien hyvää yhteishenkeä ja treeni-iloa. Tutoruimarimme voivat olla valmentajien apuna ohjaamassa niin altaassa, kuin altaan reunalla. Heidän tarkoituksenaan on edistää yksittäisen ryhmän uimareiden ja kaikkien ryhmien uimareiden yhteisöllisyyden lisäämistä ajatuksella ”Riihimäen Uimaseurassa yksi on kaikkien ja kaikki yhden puolesta”. Tutoriemme asiantuntemusta ”mitä on olla kilpauimari” voidaan lisäksi hyödyntää seuran sisäisissä ja mahdollisesti myös muissa tilaisuuksissa joissa RiUS on mukana.
Valmennus ja ohjaustoimintaVoimisteluseura BOUNCE EspooTrampoliinivoimisteluKuka tahansa voi harrastaa lajia riippumatta iästä tai aiemmasta kokemuksesta. Kaikki voivat harrastaa koko ajan lajissa edeten, ilman paineita. Seura on kehittänyt mallin, jossa harrastaja voi edetä omien edellytystensä ja tavoitteidensa mukaisesti tasolta toiselle. Kilpailemista ei edellytetä keneltäkään. Toimintaa harrastajien ehdoilla.
VarainhankintaHärmän Siskot ry, TeamGym ja NTVVoimisteluTalkootyötä tekemällä kilpailumatkojen kustannusten kattaminen lähes kokonaan. Pitkät matkat kaikkiin kilpailuihin, mutta rahat etukäteen keräämällä voimistelijoiden ei tarvitse kilpakauden aikana erikseen maksaa kuljetuksia ja yöpymisiä. Tämä mahdollista yhteistyössä paikallisten isojen yritysten kanssa.
ViestintäIron Team RidersRatsastusSeura hyödyntää Facebookia laajasti viestinnässä.
Eri toimijoille (hallitus, kilpailijat, jäsenet, tallin työntekijät) on perustettu omia ryhmiä, mikä helpottaa tiedonkulkua ja keventää byrokratiaa. Hallituksen toiminta on näin myös joustavaa ja tarvittaessa hyvinkin nopeaa.
ViestintäEspoon AkillesSuunnistusNimenhuuto! on paras työkalu mitä seura on ottanut käyttöönsä. Sitä voi hyödyntää harjoituksiin ja tapahtumiin ilmoittautumisissa, tilastoinnissa, tiedotuksessa jne. Myös GoogleDriva on hyvä työkalu, jolla seuran kaikki dokumentit ovat kaikkien asianomaisten luettavissa.
ViestintäHyvinkään RastiSuunnistusSeuran asuihin on painettu värillinen sinetti-logo.
ViestintäEtelä-Vantaan TaitoluistelijatTaitoluistelijatSeuran nettisivuilla on idea-lomake, jolla jokainen voi lähettää kehitysideansa. Tässä kannustetaan mukavalla tavalla antamaan ideoita positiivisessa hengessä.
ViestintäVaasan VasamattaretVoimisteluKotiharjoitteluohjeet lähetetään vanhempien WhatsApp- tai Facebook-ryhmään videona tai kuvina.
Valmennus ja ohjaustoimintaTurun SuunnistajatSuunnistusSeuran palkattu valmentaja lähettää valmennus- ja nuorten ryhmälle ja heidän huoltajilleen kerran viikossa kahden viikon ohjelman tulevista harjoituksista ja kilpailuista sekä suositukset omatoimiselle harjoittelulle. Lisäksi harjoituksista lähetetään muistutus ja paikkatieto whatsapp-ryhmiin ja samalla pyydetään ilmoittamaan, pääseekö paikalle.

 

 

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo