Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Aikuisten harrastaminen seurassa

Suomessa on noin 10 000 urheiluseuraa, jotka järjestävät aktiivisesti liikuntatoimintaa eri kohderyhmille. Viime vuosina seurojen rooli aikuisten harrasteliikuttajana on kasvanut samalla kun tietous liikunnan terveysvaikutuksista on lisääntynyt. Olympiakomitean tavoitteena on tukea suomalaisten urheiluseurojen kehitystä harrasteliikunnan vahvoiksi toimijoiksi omassa kunnassaan. Sivustolta löydät aikuisten harrasteliikunnan hyviä käytäntöjä eri lajeissa ja seuroissa.

Liikunta ja urheilu aikuisen hyvinvoinnin tukena

Olympiakomitean julkaisema asiantuntijatyö Liikunta ja urheilu aikuisen hyvinvoinnin tukena kokoaa aikuisliikunnasta urheiluseuroissa olevan tutkimustiedon yhteen. Lisäksi työssä esitellään aikuisen hyvinvointia tukevat tekijät liikunnassa sekä aikuisliikunnan laatutekijät urheiluseuratoiminnassa.

 

Verkkoluennot aikuisliikunnan asiantuntijatyöstä

Harrasteliikunnan työkalupakki

Miten rekrytoida ohjaajia harrasteryhmiin tai miten markkinoida pienellä rahalla seuran toimintaa esimerkiksi hyödyntämällä sosiaalista mediaa eri kohderyhmille? Seuratoiminnan kehittämiseen liittyy paljon erilaisia haasteita ja kysymyksiä. Harrasteliikunnan työkalupakki,  tarjoaa esimerkkejä ja apukeinoja seuran resursointiin, talouteen, yhteistyöhön, markkinointiin ja tapahtumien järjestämiseen.

Uudistettu materiaali tulossa pian.

Urheiluseurat työyhteisöjen liikuttajina

Olympiakomitea on koonnut ”Urheiluseurat työyhteisöjen liikuttajina”- katsauksen avuksi seuroille, jotka jo tuottavat tai ovat kiinnostuneita tuottamaan liikuntapalveluita työpaikoille.

Lajien terveysprofiilit

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunnan (VAU) Parempaan kuntoon -oppaat liikkujalle saat ladattua tästä.

 

Aikuisliikunnan koulutusesitteet

“Harrasteliikunnan työkalupakki tarjoaa esimerkkejä ja apukeinoja seuran resursointiin, talouteen, yhteistyöhön ja markkinointiin”

Tähtiseura-ohjelmasta työkaluja ja laatumerkki aikuisille

  • laadukkasta aikuistoiminnasta on mahdollisuus saada Tähtimerkki osana valtakunnallista Tähtiseura-ohjelmaa
  • ohjelma tarjoaa tukea ja työkaluja aikuistoiminnan kehittämiseen seurassa
  • tutustu tarkemmin www.tähtiseurat.fi

800 000

aikuista osallistujaa seuroissa