Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Tillgänglighetsutlåtande

Det här är tillgänglighetsutlåtandet för Finlands Olympiska Kommittés webbplats

Detta tillgänglighetsutlåtande gäller tjänsten https://www.olympiakomitea.fi och är utarbetat den 22 september 2020. Låtandet har uppdaterats senast den 9 oktober 2020. Denna tjänst omfattas av lagen om tillhandahållande av digitala tjänster och lagen förutsätter att offentliga tjänster måste vara tillgängliga.

Tjänstens tillgänglighet var utvärderad av en utomstående expertorganisation år 2019. De tekniska brister som utvärderingen listade har fixats i början av 2020. Självutvärdering har också gjorts gällande tjänstens tillgänglighet.

Tjänstens tillgänglighet

Olympiska Kommitténs webbplats uppfyller tillgänglighetskriterierna delvis. Webbplatsen fyller inte ännu alla kriterierna som lagen av digitala tjänster förutsätter. Tillgängligheten beaktas alltid när webbplatsens funktioner och innehåll utvecklas. Vi uppdaterar utlåtandet alltid när sidorna har förnyats eller förbättrats.

Innehåll som inte är tillgängligt

WCAG 2.1-riktlinjerna (Web Content Accessibility Guidelines) listar detaljerade krav för webbens tillgänglighet. Bristerna på Olympiska Kommitténs webbplats har listats nedanför.

  • De flesta bilder på webbplatsen saknas textalternativ. På de äldsta sidorna kan filnamnet synnas som textalternativ. Även bilderna i den öppna materialbanken saknar alt-text. Brist i kriterien: WCAG 1.1.1
  • Videofiler som har sparats på webbplatsen eller publicerats på sociala medier saknar audiofiler. Endast en del av ljudfiler som har sparats på webbplatsen har textalternativ. Brist i kriterien: WCAG 1.2.1
  • Endast en del av videorna sparade på webbplatsen eller publicerats i sociala medier innehåller textning. Brist i kriterien: WCAG 1.2.2
  • Underrubriker i vissa listor har inte märkts på rätt sätt. Skärmlesare eller någon annan assisterande teknologi kan inte identifiera dem som rubriker. Brist i kriterien: WCAG 1.3.1
  • En del av länkarna i menyerna tar användaren till en annan tjänst utan varning. Brist i kriterien: WCAG 3.2.4

Märkte du en brist i tjänstens tillgänglighet?

Informera oss om du märker en brist i tjänstens tillgänglighet och vi gör vår bästa att korrigera den.

Kerro huomaamastasi saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Rapportera bristen med feedbackblanketten (https://www.olympiakomitea.fi/anna-palautetta/) välj rubriken ”Saavutettavuus = Tillgänglighet”. Du kan också skicka in din feedback via epost till info@olympiakomitea.fi. Berätta problemet i detalj och på vilken sida det dyker upp.

Tillsynsmyndigheten

Om du märker tillgänglighetsproblem på sidan, ge först feedback till oss. Svaret kan ta 14 dagar.

Om du inte är nöjd med svaret eller har inte fått ett i två veckor, kan du rapportera oss till Regionförvaltningsverket i Södra Finland. På deras sidor berättas det noggrant hur man rapporterar och hur saken hanteras.

Kontaktinformation av tillsynsmyndigheten

Regionförvaltningsverket i Södra Finland
Enheten för tillgänglighetstillsyn

www.tillganglighetskrav.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
telefon (växel) 0295 016 000