Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen Olympiakomitean verkkosivustoa osoitteessa https://www.olympiakomitea.fi. Seloste on laadittu  22.09.2020 ja päivitetty viimeksi 9.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio vuonna 2019. Arviossa esille tulleet sivuston tekniset puutteet on korjattu alkuvuoden 2020 aikana. Lisäksi sivuston saavutettavuudesta on tehty itsearviointia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Olympiakomitean sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) mukainen. Sivuston saavutettavuutta parannetaan sitä mukaa, kun sivuston toiminnallisuuksia kehitetään ja sisältöä uudistetaan. Seloste päivitetään aina, kun uudistuksia tai parannuksia on tehty.

Ei-saavutettava sisältö sivustolla

WCAG 2.1 -ohjeisto (Web Content Accessibility Guidelines) listaa digipalveluiden saavutettavuusvaatimukset yksityiskohtaisesti. Alla on listattu ne kohdat ohjeistosta, joita Olympiakomitean sivusto ei vielä täytä.

  • Suurimmasta osasta sivustolla käytetyistä kuvista puuttuu alt-teksti. Vanhimmilla sivuilla alt-tekstinä voi näkyä kuvan tiedostonimi. Myös sivuston julkisessa materiaalipankissa olevien tiedostojen kuvista puuttuu alt-teksti. Rikottu kriteeri: WCAG 1.1.1
  • Sivustolla tallenteina oleville tai sosiaalisen median kanavissa julkaistuille videoille ei ole tarjolla audiotiedostoa eikä sivustolla tallenteina oleville äänitiedostoille ole tarjolla tekstivastinetta. Rikottu kriteeri: WCAG 1.2.1
  • Sivustolla tallenteina olevia tai sosiaalisen median kanavissa julkaistuja videoita ei ole tekstitetty. Rikottu kriteeri: WCAG 1.2.2
  • Joissakin listauksissa väliotsikointeja ei ole merkitty oikein, jolloin niitä ei voi tunnistaa otsikoiksi ruudunlukijoilla tai muulla avustavalla teknologialla. Rikottu kriteeri: WCAG 1.3.1
  • Osa sivuston valikoissa olevista linkeistä siirtyy varoittamatta toiseen palveluun. WCAG 3.2.4

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme?

Kerro huomaamastasi saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit raportoida puutteesta täyttämällä palautelomakkeen, valitse lomakkeelta palautteen aiheeksi saavutettavuus. Voit antaa palautetta saatavuudesta myös sähköpostilla osoitteeseen info@olympiakomitea.fi.  Kerro viestissäsi mistä sivusta on kyse ja kuvaile ongelma mahdollisimman tarkasti.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000