Palvelumme medialle

Autamme median edustajia kaikissa Olympiakomiteaan ja olympiajoukkueeseen liittyvissä kysymyksissä sekä haastattelu- ja kuvapyynnöissä. Organisaatiomme asiantuntijat antavat mielellään haastatteluita ja käyvät taustoittavia keskusteluita. 

Tuottamamme sisällöt ovat vapaasti käytettävissä journalistisiin ja viestinnällisiin tarkoituksiin. 

Kuvapankki

Medialle vapaassa käytössä olevat valokuvat löydät mediapankistamme. 

Näitä kysymyksiä meiltä kysytään usein

Suomen Olympiakomitea on itsenäinen rekisteröity yhdistys ja suomalaisen liikunnan ja urheilun palvelu- ja keskusjärjestö.

Suomen Olympiakomitea ei ole Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsen eikä sillä ole päätösvaltaa KOK:n asioissa. KOK:n jäseniä voivat olla vain yksityishenkilöt. Nämä yksityishenkilöt eivät kuitenkaan ole kotimaansa edustajia KOK:ssa vaan edustavat KOK:ta omissa kotimaissaan. KOK:n jäsenenä on tällä hetkellä kaksi suomalaista: Sari Essayah ja Emma Terho.

Järjestön ylintä päätösvaltaa käytetään järjestön kokouksissa, joissa ovat edustettuina Olympiakomitean jäsenistöön kuuluvat 89 suomalaista liikunta- ja urheilujärjestöä ja 4 henkilöjäsentä. Lisäksi kokouksissa on läsnäolo-oikeus 30 kumppanuusjäsenellä. Järjestön asioita hoitaa hallitus. Suomen Olympiakomitean kevätkokous pidetään touko-kesäkuussa ja syyskokous marras-joulukuussa.

Suomen Olympiakomitean rahoituksesta noin 65% koostuu opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksista ja noin 35% on oman varainhankinnan tuottoa. Olympiajoukkueen kisamatkat kustantavat Kansainvälinen Olympiakomitea ja olympiajoukkueen yhteistyökumppanit.

Suomen Olympiakomitean tehtävä on jäsenistön päättämä, määritelty järjestön säännöissä ja sovittu yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Suomen Olympiakomitean toiminnan tavoitteena on tuottaa liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

Toimintamme pääalueet ovat liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistäminen, seura- ja järjestötoiminnan elinvoiman kasvattaminen ja huippu-urheilumenestyksen tuottaminen. Lisäksi toimimme keskusjärjestönä ja palvelujärjestönä lähes sadalle jäsenjärjestöllemme.

Olympiarenkaat ovat Kansainvälisen olympiakomitean omaisuutta. Ne ovat suojattu tunnus ympäri maailmaa, eikä niitä voi käyttää ilman KOK:n kirjallista lupaa. Lue lisätietoja asiasta KOK:n sivuilta. https://olympics.com/ioc/olympic-properties

Suomen Olympiakomitea voi myöntää oikeuden käyttää vain Suomen Olympiakomitean tai olympiajoukkueen logoa. Tunnusten käyttö edellyttää aina lupaa Suomen Olympiakomitealta.

Keneen voin olla yhteydessä?

Haastattelupyynnöt ja lausunnot: Mika Noronen 
Kuva- ja logopyynnöt: Liina-Maija Rummukainen 
Seuratoiminta, liike ja liikunnallinen elämäntapa sekä kampanjat: Tuula Paataja 
Huippu-urheilu: Mari Lohisalo 
Huippu-urheilun viikkokatsaus ja urheiludata: Ilkka Palomäki 

Yhteystiedot

Kohtaa Pohjoisen tähdet

Aleksi Leppä

Ampumaurheilu, Ilmakivääri, Pienoiskiväärin asentokilpailu

Näytä kaikki
Näytä sinun valitsemasi